Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Αν και τα παρατηρητήρια της Γης μπορούν να δουν ως τα πέρατα του σύμπαντος, ακόμα και λίγες στιγμές μετά το Big Bang, ακόμα να ανιχνεύσουν ένα πιθανό Παράλληλο Σύμπαν, το Ηλιακό μας Σύστημα φαίνεται να είναι εντελώς ανεξερεύνητο. Έτσι, υπάρχουν πολλά μυστήρια γύρω από αυτό και ειδικότερα στη Ζώνη Kuiper…

Κάτι παράξενο προέκυψε όταν ο Scott S. Sheppard (του Carnegie Institution for Science)  και ο συνάδελφός του, Chad Trujillo του Παρατηρητηρίου Gemini, συγκέντρωναν στοιχεία για τις τροχιές του Sedna, 2012 vp113 και 10 παγωμένων αντικειμένων που βρίσκονται κοντά στον Πλούτωνα.

Φαίνεται πως οι πλανήτες βρίσκονται υπό την επίδραση ενός ογκώδους και πολύ μακρινού πλανήτη, λέει ο Σέπαρντ.

Αυτός ο πλανήτης, αν υπάρχει, έχει έως και 10 φορές τη μάζα της Γης και βρίσκεται 200 ​​έως 1.000 φορές πιο μακριά από τον ήλιο.

Αυτή η υπερ-Γη μπορεί να είχε ξεκινήσει τη ζωή της στο κεντρικό ηλιακό σύστημα πριν να γίνει ένας “εξόριστος πλανήτης” που εκτινάχθηκε από την γενέτειρά του στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος.

Σύμφωνα με τους Trujillo και Sheppard έχουν εντοπιστεί περίπου 900 αντικείμενα με τροχιές όπως του Sedna και 2012 vp113, σε μεγέθη μεγαλύτερα από 1000 χιλιόμετρα. Μάλιστα, μερικά από αυτά συναγωνίζονται σε μέγεθος την Γη και τον Άρη.

Πρόσφατα, το New Horizon, ο ανιχνευτής της NASA συνέλαβε επίσης ένα άλλο μυστηριώδες αντικείμενο, της τάξεως των 90-μιλίων (150 χιλιομέτρων), που ονομάζεται επισήμως 1994 JR1 και που διέρχεται από την ζώνη Kuiper, 3.300 εκατομμύρια μίλια από τον Ήλιο.

Το θέμα αποκτάει μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τους ισχυρισμούς του Stewart Swerdlow ο οποίος έχει επισημάνει ότι στην ζώνη kuiper κρύβονται πολλά ξένα διαστημόπλοια, πολλά από τα οποία έχουν το μέγεθος πλανήτη. Ο σκοπός τους δεν είναι γνωστός ακόμα, ωστόσο φαίνεται σαν να περιμένουν κάποιο “σύνθημα” για να κάνουν “κάτι”, ενδεχομένως μόλις συγκεντρωθεί κάποιος συγκεκριμένος αριθμός…

Στο πρώτο video θα δείτε τον μυστηριώδη πλανήτη, αλλά και το διαστημικό σκάφος που βρίσκεται σε ένα καλό δρόμο για μια στενή “συνάντηση”, την 1η Ιανουαρίου του 2019, με ένα άλλο αντικείμενο της ζώνης Kuiper, ονόματι 2014 MU69. Στο δεύτερο video θα δείτε μία γενική θέαση, σε καλλιτεχνική αναπαράσταση, του ηλιακού μας συστήματος και όλα όσα προαναφέρθηκαν σχετικά.

diadrastika.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.