Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ του ΠΥΘΑΓΟΡΑ (βιβλίο)

[05/12/2015 - 07:30]

Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ του ΠΥΘΑΓΟΡΑ
(βιβλίο)

Οι γνώσεις των αρχαίων φιλοσόφων και διδασκάλων ήταν τόσο προηγμένες που με ευκολία θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι ξεπερνούσαν κατά πάρα πολύ τις σημερινές γνώσεις.

Ίσα-ίσα που αποδεικνύεται σταδιακά πως η σημερινή επιστήμη και τεχνολογία, 2000 χρόνια μετά από τότε -για να μην πούμε πριν πολλές πολλές χιλιετίες-, έρχονται μία-μία καταϊδρωμένες για να συμφωνήσουν και να επαληθεύσουν όσα ειπώθηκαν από αυτούς τους μεγάλους πανεπιστήμονες.

Όλη η ελληνική μυθολογία διηγείται μία αλήθεια η οποία έφτασε ως εμάς αποκρυπτογραφημένη, επειδή για πολλούς και διάφορους λόγους, ιστορικούς και θρησκευτικούς, κυρίως, χάσαμε την επαφή μας με το “πνεύμα” της εποχής εκείνης. Κατά συνέπεια χάσαμε και τα “κλειδιά” που θα μας άνοιγαν διάπλατα τις πύλες που οδηγούν σε αυτές τις διαστάσεις.

Όμως, οι προσπάθειες αποκρυπτογράφισης και αποσυμβολισμού των μύθων δεν έχουν σταματήσει. Ειδικότερα τις τελευταίες δεκαετίες ανθούν έρευνες που κύριο σκοπό έχουν να φέρουν στο φως όσα θα έπρεπε ήδη να ξέραμε.

Ανάμεσα σε αυτές τις προσπάθειες είναι και η διαπίστωση της κρυμμένης μουσικής στα κείμενα του Πλάτωνα, αλλά και ότι ο Πλάτωνας γνώριζε πάρα πολύ καλά την ύπαρξη των Τσάκρας (Chakras).

Είκοσι αιώνες τώρα, οι ερευνητές δεν έπαψαν να αναζητούν τον προσδιορισμό του “Μυστικού Κώδικα” του Πυθαγόρα.για να μπορέσουν να αποσυμβολίσουν την διδασκαλία του… Κι όμως ο Πυθαγόρας φαίνεται πως ήταν γνώστης πολλών επιστημών και μυστικών που ανακαλύπτονται ξανά σήμερα.

Μας αποκαλύπτει άγνωστες εργασίες απόλυτα τεκμηριωμένες.

Αστρονομία, Κοσμογονία, Ουράνια Μηχανική, Φυσική, Χαμένη Ενέργεια, Μαύρες Τρύπες, το περίφημο Σχέδιο της Αρμονίας των Σφαιρών (συμπάντων). Όλα τα μυστικά των ενεργειακών και μη, φαινομένων της Μεγάλης Πυραμίδας του Χέοπα στην Αίγυπτο.

Διαβάστε επίσης:
Ιπποκράτης Δάκογλου: Ο Άνθρωπος που «Έσπασε» τον Κώδικα του Πυθαγόρα

και το βιβλίο του:

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ