ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΔΕΣΜΕΣ και ΠΥΛΩΝΕΣ ΦΩΤΟΣ που ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΟΥΝ την ΡΩΣΙΑ (video)

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μυστηριώδη φώτα σε δέσμες, σαν προβολείς που κατέβαιναν από τον ουρανό, εμφανίστηκαν πάνω από την πόλη της Birobidzhan, στην ανατολική Ρωσία το περασμένο Σαββατοκύριακο προκαλώντας φόβους στους κατοίκους. Οι περισσότεροι νόμιζαν ότι γινόταν μια εξωγήινη εισβολή…

Το παράδοξο ήταν πως οι κάθετοι πυλώνες φωτός ήταν πολύχρωμοι και έμοιαζαν φανταστικοί σαν από κάποιο σόου ενώ, ταυτόχρονα ήταν ανατριχιαστικό όταν συνειδητοποιούσε κανείς πως ήταν χωρίς πηγή προέλευσης, ότι δηλαδή δεν προέρχονταν από κάποια φώτα ή προβολείς που ήταν τοποθετημένοι στις ταράτσες των κτιρίων. Έμοιαζαν σαν να βγαίνουν μέσα από αυτά ή σα να κρέμονται από τον νυχτερινό ουρανό, από το πουθενά… Ο κόσμος πίστεψε πως δεχόταν επισκέψεις από έναν άλλο κόσμο…

Ένας κάτοικος είπε: «Υπήρξε πραγματικός φόβος στον αέρα, τουλάχιστον αρκετές δεκάδες άνθρωποι τρέξαμε στα αυτοκίνητά μας για να ξεφύγουμε».

Ωστόσο, εισβολή εξωγήινων σκαφών από τον ουρανό δεν υπήρξε και έτσι ο πανικός των ανθρώπων θύμισε την εκπομπή του Όρσον Γουέλς, το 1938, όπου σε ραδιοφωνική εκπομπή παρουσίασε τον «Πόλεμο των Κόσμων». Η αφήγηση ήταν τόσο πειστική που πολλοί ακροατές , λανθασμένα πίστεψαν ότι γινόταν εισβολή στο New Jersey που τους οδήγησε σε ένα φρενήρη πανικό να ξεφύγουν.

Πέραν αυτού, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το παράξενο φαινόμενο με τις «ουράνιες δέσμες φωτός» εμφανίζεται στην Ρωσία. Τον Ιανουάριο του 2015 παρόμοιοι φωτεινοί πυλώνες εμφανίστηκαν πάνω από την πόλη Saratov.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο πιστεύεται ότι είναι φυσικό και ότι προκαλείται από ασυνήθιστες ατμοσφαιρικές συνθήκες, δηλαδή όταν το φως ανακλάται κάθετα από κρυστάλλους πάγου που αιωρούνται στον αέρα. Υποστηρίζεται πως τέτοιοι πυλώνες φωτός σχηματίζονται συχνά γύρω από το φεγγάρι, τα φώτα της πόλης και άλλες πηγές με λαμπερά φώτα.

Φυσικά, η απάντηση αυτή δεν φαίνεται να είναι καθόλου πειστική και πλήρεις σε όσους διατυπώνουν πολλές ερωτήσεις δίχως να παίρνουν κατάλληλες απαντήσεις:

Γιατί αυτοί οι κρύσταλλοι πάγου είναι «συντονισμένοι» να αντανακλούν μόνο κάθετα και όχι προς διάφορες κατευθύνσεις ταυτόχρονα;

Ή, γιατί στο κάτω μέρος τους το φως είναι δυνατότερο και όσο ανεβαίνουν προς τον ουρανό εξασθενεί, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο, αφού οι κρύσταλλοι υποτίθεται αιωρούνται στον αέρα και όχι στο έδαφος ή τα κτίρια;

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αν μάλιστα, το φαινόμενο συνδυαστεί και με την περίπτωση των πυραμίδων που βγάζουν φως μέσα από την κορυφή τους, τότε το μυστήριο γίνεται περιπλοκότερο.

Έτσι, για αυτή την κατηγορία ανθρώπων, το φαινόμενο πάει κατευθείαν στα ανεξήγητα φαινόμενα…

diadrastika.com