Βρέθηκαν Προϊστορικά Εpwτικά Βoηθήματα

Μια σειρά παράξενα ραβδόμορφα αντικείμενα βρέθηκαν στο σπήλαιο Hohle Fels στη νοτιοδυτική Γερμανία. Οι αρχαιολόγοι που τους ανακάλυψαν τους ονόμασαν «ράβδους από την εποχή των παγετώνων», στην ουσία όμως πρόκειται για εpwτικά βoηθήματα, προγόνους των σημερινών δovητwν.

Αυτή τη στιγμή εκτίθενται στο μουσείο ιστορίας Blaubeuren, στην αίθουσα με τα προϊστορικά ευρήματα.

Από τα αντικείμενα αυτά οι επιστήμονες συμπεραίνουν ότι ο άνθρωπος από την εμφάνιση του έκανε σeks όχι μόνο για την αναπαραγωγή και συνέχιση του είδους του (βασικό) αλλά και για ευχαρίστηση. Φαίνεται επίσης ότι οι γυναίκες πριν από 30.000 χρόνια εξερευνούσαν την σεξoυαλικότητά τους χωρίς ταμπού.

Τα βoηθήματα που βρέθηκαν στη Γερμανία είναι φυσικά σε σχήμα φaλλoύ. Είναι κατασκευασμένοι από λεπτόκοκκο ιλυόλιθο και το μήκος τους φτάνει μέχρι και τα 20 εκατοστά, η δε διάμετρος αγγίζει τα 8 εκατοστά.

Πάντως δεν είναι οι πρώτοι προϊστορικοί «δovητές» που έχουν βρεθεί. Λίγο νοτιότερα στη Γαλλία έχουν βρεθεί δovητές φτιαγμένοι από πέτρα και ελεφαντόδοντο που χρονολογούνται από τη νεολιθική εποχή. Επίσης στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της πόλης Χετάφε στην ισπανία, φυλάσσονται 6 dovητές που κατασκευάστηκαν πριν από 14.000 χρόνια, ενώ στη Σουηδία βρέθηκε dovητhς κατασκευής 5.000 ετών. Είναι φτιαγμένος από κέρατο ελαφιού, λείος και το μήκος του φτάνει τα 10,414 εκατοστά με διάμετρο τα 5 εκατοστά.

Πολλοί έσπευσαν ειδικά μετά την ανακάλυψη των Γερμανικών δovητώv να τονίσουν ότι δεν πρόκειται για σεξouαλικά boη8hματα, αλλά για γκλόμπ και μικρά ρόπαλα που τα χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας σε μάχες.

O αρχαιολόγος Timothy Taylor όμως έχει αντίθετη άποψη: «Κοιτάζοντας το μέγεθος, και το σχήμα, στα ευρήματα αυτά θα ήταν υποκριτικό να πούμε ότι πρόκειται για όργανα μάχης και ρόπαλα. Η αληθινή ερμηνεία της χρήσης τους είναι μια και έχει να κάνει με το σekξ και την ευχαρίστηση της γυναίκας που έζησε τότε». Εικόνες των αντικειμένων μπορείτε να δείτε σε όλους τους συνδέσμους και εδώ

metro.co.uk και iscreta.gr / Αρχική εικόνα: Image by Anja – cocoparisienne from Pixabay