Σφίγγα στον Άρη

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μία ακόμα Σφίγγα στον πλανήτη Άρη; Ίσως είναι ασύλληπτο για το ανθρώπινο μυαλό να αντιληφθεί και να κατανοήσει ότι σε έναν πλανήτη, πέρα και μακριά από την Γη, θα μπορούσαν να υπάρχουν άνθρωποι ή κάποια νοήμονα όντα, τα οποία κάποτε δόμησαν κάτι τόσο σπουδαίο και σημαντικό. Όμως τα ευρήματα βρίσκονται εκεί πέρα έξω…

Η δομή, βρίσκεται στον πυθμένα μίας πιθανής λίμνης, αποξηραμένης πια, στον κρατήρα Gale. Εκτιμάται ότι είναι μήκους τουλάχιστον 100 ποδών (περίπου 30μ), ενδεχομένως και 200 (περίπου 60 μ).

Σύμφωνα με το ArtAlienTV, η εικόνα λήφθηκε από το Curiosity Rover πριν από περίπου δύο χρόνια, ωστόσο όλο αυτό το διάστημα έψαχνε για μία ικανοποιητικότερη φωτογραφία αυτού του τόπου, ώστε να μελετηθεί καλύτερα.

 

Εδώ η αυθεντική φωτογραφία της NASA:

Σφίγγα στον Άρη από NASA

Πραγματικά, κοιτώντας την μένει κανείς έκπληκτος με αυτό που προκαλείται το μυαλό να αντιμετωπίσει. Δεν είναι μόνον ο όγκος του σώματος, ούτε μόνο η μεγάλη λεπτομέρεια στο κεφάλι αυτής της γιγαντιαίας δομής. Είναι και εκείνο που στα δεξιά (μπροστινά “πόδια”) θυμίζει μία πόρτα με αψίδα.

Αν πράγματι αυτό που βλέπουμε αντιστοιχεί σε μία πύλη εισόδου, ίσως, θα μπορούσε να αντιστοιχιστεί με εκείνη της Σφίγγας των Πυραμίδων που λέγεται πως υπάρχει και θα μπορούσε να οδηγεί στο εσωτερικό της -και ο λόγος που δεν βρέθηκε ακόμα είναι γιατί βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια που ακόμα δεν έχει ανασκαφεί.

Φυσικά, η συγκεκριμένη πύλη μπορεί να είναι μια οπτική ψευδαίσθηση, όπως ίσως και ολόκληρη η δομή. Αλλά η εικόνα είναι αρκετά σαφής και η υποτιθεμένη και προς εξέταση “Σφίγγα” έγινε αντιληπτή σε πολλαπλές εικόνες που ελήφθησαν κατά τα τελευταία χρόνια, από το μηχανοκίνητο Curiosity που τριγυρνούσε στο συναρπαστικό αυτό τοπίο, κοντά στο Όρος Sharp.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τι θα μπορούσε να μας πει η NASA για όλο αυτό; Σίγουρα θα υποστηρίξει πως πρόκειται για μία ακόμα παρειδωλία, και φυσικά θα εκθέσει όλο το σκεπτικό σε ένα επιθετικό τρολάρισμα.

Αξίζει, όμως να σημειώσουμε, πως δεν είναι και λίγα τα ευρήματα στον Άρη που με δυσκολία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν παρειδωλίες, όπως για παράδειγμα η κεφαλή του θεού Απόλλωνα.

Επίσης, είναι εξίσου σημαντικό να σημειώσουμε πως έχει εντοπιστεί και στο παρελθόν μία ακόμα δομή που άνετα θα χαρακτηριζόταν ως Σφίγγα. Και το εντυπωσιακό είναι πως αυτή η πρώτη “Σφίγγα” ήταν τοποθετημένη δίπλα σε μία δομή με τα εμφανή χαρακτηριστικά μίας πυραμίδας

Μία παρειδωλία σε ένα μέρος μπορεί να είναι ένα τυχαίο γεγονός. Δεύτερη περειδωλία στον ίδιο τόπο μπορεί να είναι σύμπτωση. Τι γίνεται, όμως, όταν υπάρχουν, τουλάχιστον, δεκάδες;… Μήπως είναι τα απομεινάρια μίας πραγματικότητας ενός χαμένου πολιτισμού στον Άρη; Ή ενός πολιτισμού που ακόμα υπάρχει αλλά κρύβεται…

Είναι, άραγε, αυτό ένα γιγαντιαίο μεγαλιθικό άγαλμα μία Σφίγγα στον Άρη, παρόμοια με εκείνης στις Πυραμίδες της Αιγύπτου;

Δείτε το video

Περισσότερα και με λίγο ψάξιμο, συν την  βοήθεια του video μπορείτε να βρείτε σε σελίδες της NASA, όπως εδώ και εδώ.

diadrastika.com ‎