Ηλιακή έκλειψη

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

8 Μάρτιος 2016

Από σήμερα ξεκινάει επίσημα μία ηλιακή έκλειψη του Ήλιου. Τι γίνεται, όμως, αν μία άλλη έκλειψη συνέβη πριν από δύο μέρες για την οποία δεν έμαθε κανείς τίποτα; Τι την προκάλεσε;

Ένα περίεργο συμβάν μας αναφέρει ο youtuber myunhauzen74, σύμφωνα με τον οποίο και το video που ακολουθεί στην συνέχεια, καταγράφηκε ένα αρκετά αλλόκοτο φαινόμενο στις κάμερες του SDO (Solar Dynamics Observatory), ένα πρόγραμμα το οποίο σχεδιάστηκε για την κατανόηση της επιρροής του Ήλιου στη Γη αλλά και την μελέτη της ηλιακής ατμόσφαιρας.

Όπως, λοιπόν, μας εξηγεί και μας δείχνει, κάποιο μεγάλο σφαιρικό αντικείμενο ή πλανήτης πέρασε μπροστά από τον ήλιο δημιουργώντας μία έκλειψη στις 6/3/2016. Το φαινόμενο κράτησε για περίπου μία ώρα.

Ηλιακή έκλειψη

Εκείνο που κάνει το φαινόμενο παράδοξο και αλλόκοτο, είναι πως κανείς γνωστός εσωτερικός πλανήτης ή η Σελήνη, δεν υπήρχε ανάμεσα στο SDO και τον Ήλιο που θα μπορούσε να προκαλέσει την ηλιακή έκλειψη:

Τι, λοιπόν, μπορεί να ήταν αυτό που πέρασε μπροστά από τον ήλιο και τον κάλυψε; Οι προφανείς υποθέσεις αναφέρονται σε γιγάντια UFO ή ακόμα και σε πλανητόπλοια στο μέγεθος περίπου της Σελήνης.

Ωστόσο προτείνεται και μία ακόμα απάντηση: Λόγω της γεωμετρίας της τροχιάς του SDO, υπάρχουν περίοδοι κατά τις οποίες μπροστά από το διαστημικό παρατηρητήριο περνάει η Γη και μερικές φορές η Σελήνη. Αυτό συμβαίνει δύο φορές το χρόνο, κοντά στις ισημερίες, δίνοντας την αίσθηση της έκλειψης.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αν αυτή είναι η αλήθεια, τότε αποκλείονται όλες οι άλλες υποθέσεις που “βλέπουν” σε αυτή την έκλειψη ΑΤΙΑ και άγνωστα ουράνια σώματα να “κρύβουν” τον Ήλιο.

Αν και σε πολλούς δεν φαίνεται λογική αυτή η εξήγηση , κρατάμε μία επιφύλαξη και αφήνουμε τα συμπεράσματα σε εσάς και, ενδεχομένως, σε ειδικούς.

diadrastika.com ‎