ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ τη ΖΩΝΗ ΦΩΤΩΝΙΩΝ; Γιατί ΡΩΣΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ το ΦΑΡΟ του ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ;

[03/03/2016 - 13:12]

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όπως διαβάζουμε σε πολλά ξένα και εγχώρια sites, Ρώσοι ερευνητές και επιστήμονες συγκεντρώνουν χρήματα για την κατασκευή ενός δορυφόρου ο οποίος θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη. Ονομάζεται Mayak, που σημαίνει «φάρος». Τι, όμως, μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτόν;

Ο δορυφόρος αυτός θα αποτελείται από ένα πολυμερές υλικό 20 φορές πιο λεπτό από μια ανθρώπινη τρίχα που θα ανακλά το φως του Ηλιου. Κατά συνέπεια η κατασκευή θα λειτουργήσει σαν καθρέφτης και θα γίνει το πιο φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό μετά από το μητρικό μας άστρο.

Ίσως, να ακούγεται λίγο παράδοξο, αλλά οι εφαρμογές του ετερόφωτου «Φάρου» θα έχουν να κάνουν κυρίως, με το να παρέχει φυσικό φως σε καλλιέργειες μετά την δύση του Ηλίου με σκοπό αυτές να αναπτύσσονται ταχύτερα.

Το project λογαριάζεται να είναι έτοιμο μέχρι το επερχόμενο καλοκαίρι, οπότε και θα τοποθετηθεί σε ένα πύραυλο Soyuz 2 και στη συνέχεια θα εγκατασταθεί σε γεωσύγχρονη τροχιά (δηλαδή θα κινείται με ταχύτητα ίση με την ταχύτητα περιστροφής της Γης) σε ύψος 600 χλμ από την επιφάνεια του πλανήτη μας.

Το περίεργο σε αυτό το project δεν είναι μόνο ότι ο δορυφόρος θα έχει σχήμα πυραμίδας…

 

Εκείνο που έχει αρχίσει να ανασύρει σχόλια και θεωρίες είναι η πιθανότητα να κρύβεται κάτι άλλο πίσω από την επιχείρηση αυτή των Ρώσων, την οποία ενδεχομένως να ακολουθήσουν και άλλες χώρες ή ιδιώτες. Έχει να κάνει με την Ζώνη Φωτονίων.

Σύμφωνα με την θεωρία αυτή: «Όταν το ηλιακό σας σύστημα Ήλιος-Απόλλων εισχωρήσει μέσα στο νέφος φωτονίων, για σαράντα οχτώ ώρες περίπου θα επικρατήσει απόλυτο σκοτάδι και μέχρι να εξισορροπηθούν οι συνθήκες φωτισμού ο ήλιος δεν θα φαίνεται πότε δύει και πότε ανατέλλει. Η Γαία θα βιώνει συνθήκες κόλασης. Ο Ουρανός θα φαίνεται γεμάτος από αστέρια που θα πέφτουν αλλά δεν θα φωτίζουν […]»

Αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι η Γη θα περνούσε μέσα από την ζώνη αυτή γύρω στο 2012, αλλά ίσως έπεσαν έξω.

Η κατασκευή των Ρώσων του «Φάρου του Διαστήματος» αναζωπυρώνει αυτή την θεωρία και φαίνεται να πυροδοτεί νέες εκτιμήσεις ότι αυτό το πέρασμα θα συμβεί μέσα στο επόμενο διάστημα…

diadrastika.com ‎

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ