Εξάρτημα ή περιδέραιο στον Άρη από το Curiosity

Εξάρτημα ή περιδέραιο στον Άρη από το Curiosity

Γράφει ο Σπύρος Μακρής,

Πολλά είναι τα στοιχεία ή οι ενδείξεις που δείχνουν πως ο Άρης κάποτε στο παρελθόν ήταν ένας κατοικημένος πλανήτης. Μήπως, τώρα έχουμε και κάποιο στοιχείο παραπάνω;

Είναι ολοφάνερο ότι οι πυραμιδοειδείς και κτιριακές δομές προήλθαν από κάποιον νοήμονα πολιτισμό. Αλλά, ωστόσο, δεν έχουμε δείγματα που να αφορά αυτούς που τον αποτελούσαν.

Το Curiosity την 309η μέρα (SOL 309), σε μία περιοχή που το έδαφός της καλύπτεται από μεγάλες πλάκες, φωτογραφίζει κάτι στρογγυλό, το οποίο θα μπορούσε να είναι μία “φέτα” ενός κυλίνδρου ή κάποιου αγωγού. Θα μπορούσε ακόμα να είναι κάποιο εξάρτημα, όπως έχουμε ξαναδεί.

ΕΞΑΡΤΗΜΑ ή ΠΕΡΙΔΕΡΑΙΟ στον ΑΡΗ από το CURIOSITY;

Την αυθεντική φωτογραφία μπορείτε να δείτε εδώ.

Κοιτώντας ξανά και ξανά την εικόνα μας περνά από το μυαλό ότι θα μπορούσε να είναι κάποιο κόσμημα, όπως βραχιόλι ή περιδέραιο, το οποίο, φυσικά, έχει χάσει την λάμψη του και έχει γεμίσει χώμα. Μπορεί, όμως, να κάνουμε λάθος.

Πενήντα εκατοστά πιο πέρα από το εύρημα, το Curiosity φωτογραφίζει κάτι που θα μπορούσε να ενισχύσει την ιδέα ότι πρόκειται για ένα κόσμημα. Είναι ένας μικρός λίθος που λαμποκοπάει. Βέβαια, ότι λάμπει δεν είναι χρυσός -σύμφωνα με την παροιμία. Θα μπορούσε να είναι ένας πολίτιμος λίθος που ήταν τοποθετημένος πάνω στο “κόσμημα”;

ΕΞΑΡΤΗΜΑ ή ΠΕΡΙΔΕΡΑΙΟ στον ΑΡΗ από το CURIOSITY;

Την αυθεντική φωτογραφία μπορείτε να δείτε εδώ.

Εσείς τι νομίζετε; Είναι ένας τυχαίος σχηματισμός ή κάτι άλλο;

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τις εικόνες εντόπισε και μας έστειλε φίλος αναγνώστης.

diadrastika.com