Πως Μπορείτε να Προστατευτείτε από Καρδιαγγειακά Νοσήματα

[18/04/2016 - 12:15]

Η κατανάλωση φρούτων και χυμών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, όπως ο χυμός φραγκοστάφυλου συμβάλλει στη βελτίωση της αγγειακής λειτουργίας των ατόμων που καπνίζουν, σύμφωνα

με ελληνική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, στο Λονδίνο.

Η έρευνα έγινε στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Αθηνών και παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Καρδιολογίας, Δημήτριο Τούσουλη.

Ο κ. Τούσουλης και οι συνεργάτες του μελέτησαν την επίδραση της καθημερινής κατανάλωσης χυμού φραγκοστάφυλου σε υγιείς νέους καπνιστές και διαπίστωσαν ότι η διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορεί να μειώσει τις άμεσες βλαπτικές επιδράσεις του καπνίσματος στα αγγεία, με παράλληλες αντιθρομβωτικές ιδιότητες.

Σύμφωνα με τον ερευνητή, καρδιολόγο Ευάγγελο Οικονόμου, «ο σύγχρονος τρόπος ζωής μπορεί να αυξήσει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, ωστόσο η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών τρόπου ζωής με διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, όπως το φραγκοστάφυλο μπορεί να ωφελήσει ουσιαστικά ειδικά όταν εφαρμόζεται νωρίς στη διάρκεια της ζωής».

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

health.in.gr
μέσω master-lista

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ