κανόνες του Ιπποκράτη κατά καρκίνου

Οι έξι κανόνες του Ιπποκράτη κατά καρκίνου ενέχουν κινδύνους

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Φαίνεται να είναι γεγονός πως οι αρχαίοι Έλληνες ιατροί γνώριζαν πολλά για τον καρκίνο αφού άλλωστε από αυτούς προήλθε και η ονομασία του, λόγω κάποιας ομοιότητας που διαπίστωσαν με το συμπαθές καβούρι. Ωστόσο, οι λεγόμενοι “έξι κανόνες του Ιπποκράτη κατά του καρκίνου” δεν προέρχονται από τον Ιπποκράτη, όπως κυκλοφορεί σε διάφορα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.

Πραγματικά, ίσως, θα ήταν ευχής έργον αν είχαμε μια θεραπεία ή μια υπόσχεση θεραπείας του καρκίνου που να προέρχεται από τον Ιπποκράτη, τον Αλκμαίωνα, τον Γαληνό ή οποιονδήποτε άλλο μεγάλο γιατρό της αρχαιότητας, ώστε να την υιοθετούσαμε και στις μέρες μας καθώς παρουσιάζεται μεγάλη έξαρση του καρκίνου.

Η Ιπποκράτειος αντικαρκινική άμυνα, με τους έξι κανόνες της, έτσι όπως παρουσιάζεται στο ίντερνετ καθώς λέγεται ότι στηρίζεται στην ισορροπία των 4 βασικών γεύσεων και την ισονομία των δυνάμεων του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού, δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από την επιστημονική κοινότητα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα από το ellinikahoaxes.gr. Αλλά, ας δούμε αυτούς τους “έξι κανόνες του Ιπποκράτη κατά καρκίνου” έναν προς έναν.

Οι έξι κανόνες του Ιπποκράτη κατά καρκίνου

Κανόνας 1ος

Με τη συστηματική λήψη των πικρών ουσιών μειώνονται και οι τιμές του σακχάρου, δυναμώνει το συκώτι και έχουμε παραγωγή πρώτης ποιότητας χολής, η οποία είναι πικρή, για να διαλύει τα λίπη. Επίσης βελτιώνεται ο μεταβολισμός και με τον τρόπο αυτό μειώνεται και η χοληστερίνη.

Σύμφωνα με την αντίρρηση που υπάρχει: Η ανωτέρω διαπίστωση προέρχεται από την αντίληψη πως η ζάχαρη τροφοδοτεί το καρκίνο. Στη πραγματικότητα, όλα τα κύτταρα, υγιή και μη, χρειάζονται υδατάνθρακες τους οποίους μετατρέπουν σε ενέργεια για να ζήσουν. Η ζάχαρη είναι ένας ακόμη υδατάνθρακας όπως αυτοί που συναντάμε σε κάθε προϊόν που προέρχεται πχ από τα σιτηρά.

Κανόνας 2ος

Τουλάχιστον το 50% των τροφών ενός καρκινοπαθή πρέπει να είναι ωμές, για άριστη λειτουργία των παγκρεατικών ενζύμων. Όμως, ουδέποτε έχει αποδειχτεί αυτή η άποψη.

Επίσης, υποστηρίζεται πώς η πικρή ψύχα από το κουκούτσι του βερίκοκου σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα. Ωστόσο, αυτό με τον πυρήνα και την βιταμίνη Β17 πρόκειται για έναν ψευδοεπιστημονικό μύθο, καθώς δεν υπάρχει σχετική επιστημονική απόδειξη, χώρια που είναι δυνητικά επικίνδυνο με το κυάνιο που περιέχει.

Κανόνας 3ος

Τα καρκινικά κύτταρα έχουν όξινο ΡΗ, δηλαδή έχουν αρκετά χαμηλό Ph στο εξωκυτταρικό περιβάλλον. Όμως, δεν βοηθάει πάντα η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών ώστε να συμβάλουν στην αλκαλοποίηση, καθώς κάποιες από αυτές μπορεί να προκαλέσουν άθελά σας παρενέργειες. Πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του γιατρού που σας παρακολουθεί ή ενός επαγγελματία υγείας, ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις των τροφίμων στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Κανόνας 4ος

Η υποξία (χαμηλό οξυγόνο), είναι χαρακτηριστικό της καρκινογένεσης. H χλωροφύλλη δίνει το οξυγόνο στα φυτά και από αυτά το εισάγεται στον οργανισμός σας.

Αν και επίσημα δεν φαίνεται να έχει αποδειχθεί από την επιστημονική κοινότητα, οι πράσινοι χυμοί που προτείνονται, δηλαδή τουλάχιστον 5 την ημέρα, προκειμένου να δίνουν το απαιτούμενο οξυγόνο και υγεία στα κύτταρα, θέλει ιδιαίτερη προσοχή και ψάξιμο καθώς, όπως και πριν αναφέραμε η απότομη αλλαγή διατροφικών συνηθειών μπορεί να προκαλέσει άλλα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μπορεί οι χυμοί της τσουκνίδας, φύλλων ελιάς, σέλινου, μαϊντανού και καρότου να παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία μας, όμως, χρειάζεται προσοχή και ψάξιμο για τυχών παρενέργειες, καθώς μπορούν να “τρελάνουν” τον οργανισμός σας.

Κανόνας 5ος

Τρώτε άφθονο σκόρδο και κρεμμύδι μέχρι «σκασμού»

Είναι αλήθεια ότι τόσο το σκόρδο, όσο και το κρεμμύδι διατηρούν μια προληπτική δράση σε κάποια είδη καρκίνου, ωστόσο, δεν υπάρχουν αξιόπιστες μελέτες που να υποστηρίζουν πως μπορούν να σκοτώσουν όλα τα καρκινικά κύτταρα, κάθε είδους.

Κανόνας 6ος

Περιορίστε την Αποκαρβοξυλάση της Ορνιθίνης (ODC). Με απλά λόγια, αυτό που μας λέει αυτός ο κανόνας είναι η πλήρης αποχή από τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες καθώς μειώνει θεαματικά τα επίπεδα ινσουλίνης και IGF. Για την αναστολή της ODC (αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης), το σκόρδο, το τσάι, το ρόδι ο χυμός από φύλα ελιάς, τα καρύδια, τα κρεμμύδια, τα κεράσια και όλα τα πικρά παίζουν σημαντικότατο ρόλο.

Από την άλλη, σύμφωνα πάντα με το ellinikahoaxes.gr: Έρευνες έχουν δείξει πως η Αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης, μπορεί να λειτουργήσει ως προγνωστικός παράγοντας για τον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου του μαστού. Δεν υπάρχει καμία μελέτη που να συνδέει τη κατανάλωση ζάχαρης με την αύξηση των επιπέδων του συγκεκριμένου ενζύμου στο ανθρώπινο σώμα.

Κατά συνέπεια, Οι “έξι κανόνες του Ιπποκράτη κατά καρκίνου”, ή αλλιώς η “Ιπποκράτειος αντικαρκινική άμυνα” και οι κανόνες της ενέχουν κινδύνους τους οποίους θα πρέπει να ψάξετε αρκετά αν δεν θέλετε να σταθείτε σε αυτό το απλό άρθρο.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Image by PDPics from Pixabay

loading...