Το ΜΥΣΤΗΡΙΟ της ΒΑΛΤΙΚΗΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΞΑΝΑ!

Γράφει ο Σπύρος Μακρής,

Όταν για πρώτη φορά το 2011, το μυστηριώδες αντικείμενο στο βυθό της Βαλτικής Θάλασσας εντοπίστηκε, έφερε σε αμηχανία εμπειρογνώμονες αλλά ενθουσίασε του “κυνηγούς UFO”. Τώρα, όμως, η ιστορία ξαναβγαίνει στο φως… Τι συμβαίνει;…

Ανακαλύφθηκε πριν από πέντε χρόνια από την σουηδική ομάδα κυνηγών θαλάσσιων θησαυρών, Ocean X team, με επικεφαλή τον Peter Lindberg και τον συνέταιρο-ερευνητή Dennis Asberg, όσοι θυμάστε, σύμφωνα και με την σελίδα του The Sun.

Με την χρήση ενος sonar πλευρικής σάρωσης (side-scan) εντόπισαν κάτι περίεργο στα 91 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τότε, οι δύτες που έπεσαν για να εξερευνήσουν το περίεργο αντικείμενο, ανέφεραν ότι ο εξοπλισμός τους σταμάτησε να λειτουργεί, καθώς πλησίαζαν…

«Οτιδήποτε ηλεκτρικό εκεί έξω, ακόμα και το δορυφορικό τηλέφωνο, σταμάτησε να λειτουργεί όταν ήμασταν πάνω από το αντικείμενο», είπε ο επαγγελματίας δύτης Stefan Hogerborn, μέρος της ομάδας Ocean X και πρόσθεσε: «Στη συνέχεια, όταν απομακρυνθήκαμε περίπου 200 μέτρα, το μηχάνημα ενεργοποιήθηκε και πάλι. Όταν επιστρέψαμε πάνω από το αντικείμενο, δεν λειτουργούσε…»

Από τότε, το μεγάλο αντικείμενο των 61 μέτρων πλάτους και 8 μ. ύψους κυκλικό αντικείμενο, έγινε πρωτοσέλιδο σε πολλές εφημερίδες. Εικασίες υπήρχαν πάρα πολλές, καθώς κανείς δεν μπορούσε να πει με σιγουριά περί τίνος επρόκειτο: Ένα γιγάντιο μανιτάρι, ένα βυθισμένο ρωσικό πλοίο, ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο;

Το ΜΥΣΤΗΡΙΟ της ΒΑΛΤΙΚΗΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΞΑΝΑ!
Γραφική απεικόνιση από τον καλλιτέχνη Tod Twentytod (Picture: sonofmabarker/YouTubeSource:Supplied)

Με τα πολλά, φαίνεται πως, τελικά, οι δύτες κατάφεραν και το πλησίασαν. Μάλιστα, απέκοψαν ένα κομμάτι του μυστηριώδους αντικειμένου, το οποίο και στάλθηκε στον γεωλόγο Steve Weiner. Η απάντηση του τελευταίου ξάφνιασε.

Ο Weiner απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για ένα φυσικό γεωλογικό σχηματισμό!

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Επιμένει πως η εξέταση των θραυσμάτων, δείχνει πως το υλικό τους είναι από «μέταλλα τα οποία η φύση δεν θα μπορούσε να παράξει».

Σύμφωνα με το Open Minds.tv, τα δείγματα που έδωσαν για ανάλυση, οι Lindberg και Asberg, δεν ήταν από το ίδιο το αντικείμενο, αλλά από την “περιοχή” του αντικειμένου».

 

Το ΜΥΣΤΗΡΙΟ της ΒΑΛΤΙΚΗΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΞΑΝΑ!

Ο Volker Brüchert, αναπληρωτής καθηγητής γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, είπε στο Life’s Little Mysteries.com:

«Η υπόθεσή μου είναι ότι αυτό το αντικείμενο, αυτή η δομή, διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια των Παγετώνων, πολλές χιλιάδες χρόνια πριν».

Το παράδοξο στην όλη υπόθεση, όπως φαίνεται, είναι ότι κανείς δεν θέλει να χρηματοδοτήσει μία έρευνα για την ανακάλυψη του μυστηρίου που βρίσκεται στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας.

Οι θεωρίες δίνουν και παίρνουν.

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι το αντικείμενο είναι μια ναζιστική ανθυποβρυχιακή συσκευή ή ο πυργίσκος κάποιου θωρηκτού.

Άλλοι παρατηρητές θεωρούν ότι πρόκειται για ένα UFO που κατέπεσε και βυθίστηκε, γι’ αυτό και το αποκαλούν «Roswell του Ωκεανού». Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη εκείνα τα στοιχεία που έστω θα υποδηλώνουν ότι το μυστηριώδες αντικείμενο είναι, πράγματι, ένα εξωγήινο σκάφος.

Αν και το ερώτημα εξακολουθεί να παραμένει «τι κρύβεται πραγματικά εκεί κάτω;», φαίνεται πως κάποιοι γνωρίζουν πολύ καλά… γι’ αυτό και αποτρέπουν κάθε είδους έρευνα.

Και το λέμε αυτό, διότι φαίνεται πως υπάρχει ειδικό ενδιαφέρον από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες…

Ποιό είναι το μυστικό του του αντικειμένου; Το μόνο βέβαιο είναι ότι θυμίζει αρκετά το Millenium Falcon από την ταινία Star Wars. Όμως, παραδόξως, αρκετά, θέματα από την συγκεκριμένη σειρά ταινιών, φαίνεται να έχουν μία παράδοξη “επαφή” με διάφορα μυστήρια…

diadrastika.com