Βγαίνει ο Αμερικανικός Στρατός στο Διάστημα; Τι Περιμένουν;

Βγαίνει ο Αμερικανικός Στρατός στο Διάστημα; Τι Περιμένουν;

Φαίνεται πως το παρασκήνιο ενός διαστημικού πολέμου έχει αρχίσει και στήνεται. Ο τόπος, λίγο έξω από την Γη θα γίνει ένας χώρος πολεμικών επιχειρήσεων… Εναντίον ποιών;… Ποιούς περιμένουν;… -d-

Η περιοχή στα εξωτερικά όρια της ατμόσφαιρας της Γης είναι γεμάτη από ένα σμήνος από ανθρωπογενή αντικείμενα, που κινούνται σε δεκάδες χιλιάδες μίλια ανά ώρα και διέρχονται από μια περιοχή εκατοντάδες χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από το σύνολο των ωκεανών της Γης. Αυτό περιπλέκει τη λειτουργία των δορυφόρων για στρατιωτική χρήση.

Η DARPA μόλις ανακοίνωσε τα σχέδιά της να ασχοληθεί με αυτή τη χαοτική περιοχή με την έναρξη ενός σχεδίου με στόχο την επαναστατική ικανότητα διοίκησης και ελέγχου του αμερικανικού στρατού στο διάστημα.

Η πρώτη φάση του έργου, που είναι γνωστή ως Hallmark Software Testbed (Hallmark-ST) αποσκοπεί στο πρωτοποριακό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό λογισμικού που θα είναι σε θέση να υποστηρίξει εργαλεία και δεδομένα από ένα ευρύ φάσμα πηγών.

Το κοντινό διάστημα γύρω από τη Γη θεωρείται ότι θα αποτελέσει αργά ή γρήγορα τον επόμενο χώρο πολεμικών επιχειρήσεων στον οποίο θα δραστηριοποιούνται οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη.

Μέχρι πριν από σχετικά λίγα χρόνια, δεν ήταν πολλά τα κράτη που ήταν σε θέση να εκτοξεύσουν δορυφόρους, ωστόσο αυτό έχει αλλάξει, με μεγάλο αριθμό σκαφών σε τροχιά.

Παρόλα αυτά, οι στρατιωτικοί διοικητές που είναι υπεύθυνοι για την παρατήρηση του διαστημικού χώρου βασίζονται ακόμα σε παρωχημένα μέσα και μεθόδους- και για αυτό η DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου εκκινεί την πρώτη από δύο προσπάθειες στο πλαίσιο του προγράμματος Hallmark, για τη βελτίωση των αμερικανικών δυνατοτήτων στη διοίκηση και τον έλεγχο στο διάστημα.

Η πρώτη αυτή προσπάθεια, το Hallmark Software Testbed, θα ενσωματώνει ένα «πλήρες φάσμα συστημάτων και δυνατοτήτων πραγματικού χρόνου».

«Οραματιζόμαστε ένα σύστημα που θα ενσωματώνει πληροφορίες από πολλαπλές πηγές και θα μειώνει δραστικά τον χρόνο που απαιτείται για τη δημιουργία και την εκτέλεση αποφάσεων και την παρατήρηση αποτελεσμάτων» λέει ο Μπραντ Τούσλεϊ, διευθυντής του Tactical Technology Office (TTO) που έχει την επίβλεψη του συστήματος.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να ενσωματώνει τεχνολογία 3D απεικόνισης, παρέχοντας άνευ προηγουμένου αντίληψη στους διοικητές.

Σκοπός είναι μακροπρόθεσμα η ανάπτυξη μιας αρχιτεκτονικής λογισμικού που θα είναι ευέλικτη, ασφαλής, θα μπορεί να αλλάξει η κλίμακά της και θα είναι ικανή να υποστηρίζει εργαλεία και δεδομένα από σειρά πηγών.

Πιο μακροπρόθεσμα, η DARPA επιθυμεί να αναπτύξει τα συστήματα σε μια μακροπρόθεσμη πλατφόρμα δοκιμών, το Hallmark Space Evaluation and Analysis Capability, που ελπίζει να δημιουργήσει στη Βόρεια Βιρτζίνια.

Οι εξελίξεις στο πλαίσιο του προγράμματος Hallmark-ST θα χρησιμεύσουν ως τον πυρήνα της προγραμματιζόμενης πλατφόρμας δοκιμών Hallmark Space Evaluation and Analysis Capability (SEAC). Η SEAC θα είναι υπεύθυνη για την περαιτέρω ωρίμανση της τεχνολογίας, που οδηγεί σε ένα επίπεδο επίγνωσης της κατάστασης που θα δώσει στις δυμάμεις των Η.Π.Α μας αναγκάζει μια υπεροχή τακτικής στο πεδίο της μάχης – από το διάστημα.

thecuriosityofcat

loading...