Αλλόκοσμος ήχος κοντά στο Τρίγωνο Βερμούδων ίσως να εκπέμπει στο διάστημα

Αλλόκοσμος ήχος κοντά στο Τρίγωνο Βερμούδων ίσως να εκπέμπει στο διάστημα

Κάτω από το βουητό της κυκλοφορίας των πλοίων και τη φλυαρία της θαλάσσιας ζωής, ένας απόκοσμος ήχος προέρχεται από την Καραϊβική Θάλασσα. Είναι πάρα πολύ χαμηλός για να τον ακούσουν οι άνθρωποι, αλλά η υπογραφή του μπορεί να ανιχνευθεί από το διάστημα. Οι επιστήμονες δεν έχουν δει ποτέ-ή ακούσει-κάτι παρόμοιο.

Η Καραϊβική είναι συνδεδεμένη στο μυαλό των περισσότερων με διακοπές σε ονειρικούς προορισμούς. Βεβαίως, κάποιοι μπορεί να θυμούνται ότι εκεί κοντά βρίσκεται και το Τρίγωνο των Βερμούδων, με όλα τα μυστήρια που συνοδεύουν τον θρύλο του, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θυμούνται τους πειρατές του παλιού καιρού, με όλα τα «παρελκόμενα», όπως χαμένους θησαυρούς κ.α.

Στο ιδιότυπο «ψηφιδωτό» της Καραϊβικής έρχεται να προστεθεί ένα άλλο νέο, «μυστηριακό» στοιχείο: Ένας αινιγματικός ήχος από τους βυθούς, ο οποίος δεν μπορεί να ακουστεί από τον άνθρωπο, αλλά «πιάνεται» από το Διάστημα- και, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Gizmodo, ο επιστημονικός κόσμος δεν έχει ξανακούσει κάτι παρόμοιο.

Στο πλαίσιο μελέτης από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ πάνω στις δυναμικές της Καραϊβικής παρατηρήθηκε κάτι περίεργο: Η εξέταση της πίεσης του ωκεανού μέσω μοντέλου έδειξε ότι «κάτι δεν πάει καλά», καθώς παρατηρούνταν μεγάλες, παράδοξες διακυμάνσεις/ ταλαντώσεις. Περαιτέρω μελέτη με δεδομένα από τον δορυφόρο Grace της NASA έδειξε το ιδιαίτερα παράδοξο γεγονός ότι η λεκάνη της Καραϊβικής λειτουργεί ως μια γιγαντιαία «σφυρίχτρα».

«Έχουμε ένα ρεύμα που κινείται από ανατολικά προς τα δυτικά στην Καραϊβική», είπε στο Gizmodo ο Κρις Χιουζ, του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ. «Είναι πολύ στενό και ισχυρό. Ακριβώς σαν μια στενή ροή αέρα, γίνεται ασταθές και δημιουργεί δίνες».

Όταν τα κύματα αυτά χτυπούν το δυτικό όριο της λεκάνης, εξαφανίζονται και επανεμφανίζονται στη δυτική. Το φαινόμενο αυτό, που κατονομάστηκε «σκουληκότρυπα Rossy», είχε περιγραφεί πρώτα πριν από αρκετά χρόνια. Οι επιστήμονες πλέον γνωρίζουν ότι κύματα διαφόρων μεγεθών και σχημάτων αντηχούν όταν χτυπούν το δυτικό τοίχωμα, όπως γίνεται με κάποιες συχνότητες όταν κάποιες σφυρίζει με μια σφυρίχτρα. Και στις δύο περιπτώσεις, η συχνότητα παράγει έναν ήχο. Ωστόσο, λόγω του μεγέθους της λεκάνης της Καραϊβικής, η συχνότητα που προκύπτει είναι πολύ χαμηλή, και δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή κανονικά από το ανθρώπινο αυτί. Τον αλλόκοσμο ήχο αυτό, κατόπιν επεξεργασίας, μπορείτε να ακούσετε εδώ.

Σε σχετικό paper στο Geophysical Research Letters, το φαινόμενο ονομάστηκε «Robby Whistle», και είναι δυνατός ο εντοπισμός του από το Διάστημα, εξαιτίας διακυμάνσεων στο βαρυτικό πεδίο της Γης, καθώς προκύπτουν αλλαγές πίεσης στη λεκάνη. Οι ερευνητές σκοπεύουν να συνεχίσουν τη μελέτη του, ελπίζοντας πως θα επιτρέψει προβλέψεις σχετικά με επερχόμενες παλίρροιες και πλημμύρες, όπως διαβάζουμε στο apocalypsejohn.com

Σχόλιο diadrastika: Αν δεχτούμε ως αληθινά τα στοιχεία και τις ενδείξεις, σχετικά με το Τρίγωνο των Βερμούδων και τις περιοχές που καλύπτει, τα οποία όλα στοιχειοθετούν μία θεωρία που θέλει ο θαλάσσιος τόπος να είναι μία από τις Στύγες των μύθων, μία Πύλη, ένα Δίαυλος από και προς κάπου στο διάστημα, μία κλίμακα από την οποία ανεβοκατέβαιναν οι θεοί των άστρων, τότε…

Τότε, ίσως, αυτό το «φαινόμενο» να είναι μία ακόμα ένδειξη ότι κάποτε εκεί έδραζε ένας μεγάλος φυσικός “ασύρματος” επικοινωνίας με τους «θεούς», που, όμως, τώρα πια κατέπεσε και, ίσως, δεν λειτουργεί όπως πρέπει, αλλά εξακολουθεί να “στέλνει” ό,τι “πιάνει”, όπως τα αρχαιοελληνικά θέατρα…

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Στην συνέχεια μπορείτε να ακούσετε τον αλλόκοσμο ήχο αυτό, κατόπιν επεξεργασίας:

Απόκοσμος ήχος στην Καραϊβική Θάλασσα