Μυστηριώδες αντικείμενο «έσπασε» ένα από τα δαχτυλίδια του Κρόνου

Πρόσφατα, αστρονόμοι της NASA χρησιμοποιώντας το διαστημικό σκάφος Cassini εντόπισαν ένα μυστηριώδες αντικείμενο σε ένα από τα δαχτυλίδια του Κρόνου.

Ερευνητές πιστεύουν ότι η διακοπή προκλήθηκε από άγνωστο αντικείμενο ενσωματωμένο εντός του δακτυλίου που αλληλεπιδρά με άλλα αντικείμενα λόγω της επιρροής και της βαρυτικής έλξης του Κρόνου.

Οι δακτύλιοι του Κρόνου στην πραγματικότητα αποτελούνται από τρισεκατομμύρια σωματίδια σκόνης, βράχων και πάγου που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη σε διαφορετικές ταχύτητες (έως και χιλιάδες μίλια ανά ώρα).

Είναι ενδιαφέρον ότι το μέγεθος αυτών των σωματιδίων μπορεί να ποικίλει από μόλις έναν κόκκο άμμου έως ένα μεγάλο κτίριο.

Σχόλιο diadrastika: Ίσως, στην προκειμένη περίπτωση θα ήταν καλό να θυμηθούμε πως δεν είναι λίγες οι φορές που αναφερθεί και εντοπιστεί μυστηριώδη αντικείμενα που πετούν αυτόνομα στον Κρόνο, στους δορυφόρους του ή στα δαχτυλίδια του. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές “στιγμές” είναι πριν πολλά χρόνια. Μήπως κάτι παρόμοιο είναι και το αντικείμενο που «έσπασε» ένα από τα δαχτυλίδια του Κρόνου;

Δείτε το βίντεο:

loading...