ντολμέν που σχηματίζουν το Στόουνχέντζ

Stonehenge: Ένα Μέσο Επικοινωνίας Μακρινών Αποστάσεων

Μυστήριο καλύπτει εδώ και αιώνες το διάσημο μνημείο του Stonehenge στη Μεγάλη Βρετανία. Νέες μελέτες και ανακαλύψεις αποκάλυψαν κάτι απροσδόκητο: το Stonehenge είναι ένα τεράστιο μουσικό όργανο!

Οι τεράστιοι ογκόλιθοι που συνθέτουν το μνημείο είναι από ένα είδος πέτρας που έχει την ιδιότητα να παράγει ήχους όταν κρούεται. Έτσι το μνημείο μοιάζει με μια μεγάλη λίθινη καμπάνα.

Αυτή τη θεωρία, τουλάχιστον, υποστηρίζουν αρχαιολόγοι στο Gizmodo. Η ομάδα έλαβε άδεια να κάνει πειράματα το Δεκέμβριο χτυπώντας τις μεγάλες πέτρες. Διαπίστωσαν πως οι ήχοι που παρήγαγαν έμοιαζαν πολύ με ξύλινες ή μεταλλικές καμπάνες.

Τώρα υποστηρίζουν ότι μπορεί να εξυπηρετούσαν σε κάποια τελετουργικά ή ως μέσο επικοινωνίας για μακρινές αποστάσεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί ιδιαίτερες επιστημονικές λεπτομέρειες, πάντως οι ογκόλιθοι του Stonehenge είναι από δολερίτη, ένα ηφαιστειογενές πέτρωμα, που έχει χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς στην ανθρώπινη ιστορία για την παραγωγή μουσικών οργάνων, από τη Νεολιθική Εποχή μέχρι σήμερα.

Σχόλιο diadrastika: Βασισμένοι στα παραπάνω, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πως οι δονήσεις και οι κραδασμοί του κάθε μεγάλιθου ήταν συγκεκριμένες, οπότε και “αναχωρούσε” μία συγκεκριμένη “δόνηση”, “νότα” ή “γράμμα” προς κάθε κατεύθυνση. Αν όλα αυτά ισχύουν, τότε θα πρέπει να υπήρχε και ανάλογος “δέκτης”. Και η απορία μας είναι: σε πόσο μακρινές αποστάσεις έφταναν αυτά μηνύματα; Μήπως και εκτός γης;…

apokrifamistiria