Προβληματίζει η Πυραμίδα στο Καζακστάν που Ανακάλυψαν Αρχαιολόγοι

Αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει μία άγνωστη πυραμίδα στις απομακρυσμένες στέπες του Καζακστάν, περίπου 6.000 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Καΐρου.

Σε αντίθεση με άλλες πυραμίδες που ανακαλύφθηκαν σε όλο τον κόσμο, η Πυραμίδα που βρέθηκε στο Καζακστάν μοιάζει πολύ με τις πυραμίδες της Αιγύπτου, παρά το γεγονός ότι χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίζουν τις δύο περιοχές.

Ακόμη και αν η Πυραμίδα είναι σε ερείπια, πιστεύεται ότι η δομή έχει αρκετές ομοιότητες με την περίφημη πυραμίδα του Djoser στην Αίγυπτο.

Η συναρπαστική ανακάλυψη έγινε πέρυσι από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας Saryarkinsky στην Καραγκάντα, αλλά οι ερευνητές αποφάσισαν να κρατήσουν το συγκλονιστικό εύρημα μυστικό μέχρι να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις.

Σχεδιάζουν επίσης να διερευνήσουν έναν υποτιθέμενο ταφικό θάλαμο της πυραμίδας μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Χτίστηκε πάνω από 3.000 χρόνια πριν για έναν τοπικό ηγέτη μιας πανίσχυρης φυλής που χρονολογείται περίπου στα τέλη της εποχής του Χαλκού», δήλωσε ο αρχαιολόγος Βίκτωρ Novozhenov. Οι εργασίες για το άνοιγμα του κύριου ταφικού θαλάμου θα αρχίσει εντός των ημερών. Όλα τα ευρήματα θα πρέπει να περάσουν στο μουσείο αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Πολιτείας Καραγκάντα.»

Προβληματίζει η Πυραμίδα στο Καζακστάν που Ανακάλυψαν Αρχαιολόγοι

Ακόμα κι αν στη σύγχρονη εποχή στην Καραγκάντα δόθηκε το παρατσούκλι «στη μέση του πουθενά» και χρησιμοποιήθηκε ως το τέλειο σημείο για την πολιτική βία εξόριστων της πρώην ΕΣΣΔ, οι νέες ανακαλύψεις επισημαίνουν το γεγονός ότι πριν από χιλιάδες χρόνια η περιοχή κατοικήθηκε από ένα πλούσιο και προηγμένο πολιτισμό.

Οι πρόσφατα δημοσιευμένες εικόνες του Βίκτωρ Novozhenov δείχνουν τα ερείπια μιας κάποτε μεγάλης πυραμίδας και μια σειρά από αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν στην περιοχή της δομής.

Προβληματίζει η Πυραμίδα στο Καζακστάν που Ανακάλυψαν Αρχαιολόγοι
Pottery found at the Kazakh pyramid site

Το όλο συγκρότημα περιλαμβάνει περίπου 27 κτίρια που χρονολογούνται σε διάφορες περιόδους της ιστορίας.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Οι ερευνητές δεν είναι ακόμα βέβαιοι γιατί και πώς διαφορετικοί πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο έχτισαν πυραμίδες στο μακρινό παρελθόν, και δεν μπορούν ακόμα να εξηγήσουν γιατί υπάρχουν τόσες πολλές με παρόμοια πρότυπα κατασκευής, παρά το γεγονός ότι διαχωρίζονται από χιλιάδες χιλιόμετρα και υποτίθεται ότι δεν ήταν ποτέ σε επαφή.

Σχόλιο diadrastika: Με βάση πως η Πυραμίδα της Αιγύπτου έχει Ελληνικά στοιχεία μέσα της και με δεδομένο το αγγείο της φωτογραφίας με τους μαιάνδρους, θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στο πιθανό συμπέρασμα ότι και αυτή η πυραμίδα του Καζακστάν, έχει ελληνική προέλευση.

loading...