Εκάς οι Βέβηλοι

ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ Μ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΜΑΞΕΝΤΙΟΥ ΤΟ 312 ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΑΥΓΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ <ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ> (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ) ΤΟ 330 ΤΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ -ΟΠΩΣ ΟΝΟΜΑΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ- ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΓΡΙΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ (Κ.ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ, “ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ” 8ο ΒΙΒΛΙΟ, ΚΕΦ. Γ΄ “ΔΕΙΝΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΙΩΓΜΟΣ”, ΕΚΔ. ΓΑΛΑΞΙΑΣ, ΑΘΗΝΑ 1969).

“…ΔΙΩΓΜΟΣ ΓΕΓΟΝΕ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΓΑΣ…” ΕΓΡΑΨΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΛΑΛΑΣ ΣΤΗΝ “ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ” ΤΟΥ (L.DINDORF,ΕΚΔ.BONN 1831,ΣΕΛ. 449) ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΑΙΩΝΩΝ. ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ,ΘΕΤΡΟΥ,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,ΤΕΧΝΩΝ,ΚΛΠ).

ΤΟ 391 Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ, ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ ΜΟΝΑΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΠΥΡΠΟΛΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ 7000,000 ΤΟΜΩΝ (ΣΩΖΟΜΕΝΟΥ, “ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ”, VII 15, 11-12).

TO 394 O M.ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

ΤΟ 415 Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΚΑΙ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΟΧΛΟΣ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΥΠΑΤΙΑ (ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ,”ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ” P.G.MIGNE,T.67).

TO 529 O AYTOKΡΑΤΟΡΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ ΚΗΡΥΞΕ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙ 916 ΕΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ, ΕΞΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ (ΔΑΜΑΣΚΙΟ,ΣΙΜΠΛΙΚΙΟ,ΕΥΛΑΛΙΟ, ΠΡΙΣΚΙΑΝΟ, ΕΡΜΕΙΑ, ΔΙΟΓΕΝΗ ΚΑΙ ΙΣΙΔΩΡΟ) ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΕΔΡΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ, ΙΕΡΩΝ,ΝΑΩΝ, ΘΕΑΤΡΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ,ΚΛΠ.

Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΣΕ ΩΣ “ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΟ” ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ “ΕΛΛΗΝΙΖΕ” (ΒΛ. Μ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, “ΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΕΝΑΝΘΡΩΠΙΣΕΩΣ”, Β.Ε.Π. Τ.30)

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

ΚΗΡΡΥΤΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΔΑΙΜΟΝΙΑ.<<ΠΑΡΑ ΤΟΙΣ ΕΘΝΕΣΙ ΕΙΔΩΛΑ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕΝΑ,ΤΟΥΤΟΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΦΑΝΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΙΝΕΣ…ΠΑΡΑΚΑΘΕΖΟΝΤΑΙ…>>(Μ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, “ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΗΣΑΪΑΝ” 236).

ΤΑ ΑΓΡΙΕΜΕΝΑ ΚΙ ΑΠΑΙΔΕΥΤΑ ΠΛΗΘΗ ΕΞΩΘΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΠΡΟΕΒΑΙΝΑΝ ΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.

ΕΙΔΙΚΑ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ(!) ΑΝΑΔΕΙΧΤΗΚΕ ΣΕ ΜΕΓΑ ΔΙΩΚΤΗ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ.
ΤΟ 401 ΜΑΛΙΣΤΑ ΩΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΟ, ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΣ,”ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ” P.G. MIGNE,T.83).

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

*ΟΛΗ Η ΣΕΙΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ” ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΘΑΜΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ” ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ.

loading...