Μέγας Αλέξανδρος:
Το ΔΙΔΑΓΜΑ ΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗ που ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ

Ο Μέγας Αλέξανδρος, ήταν ένας πραγματικός Ηγέτης, όχι μόνο διότι κατέκτησε τον κόσμο και δημιούργησε μια λαμπρή αυτοκρατορία, αλλά κυρίως διότι, πέραν των άλλων, γνώριζε πώς να μεταλαμπαδεύσει την ελπίδα, την αισιοδοξία και την προοπτική και όχι τη θλίψη, την απογοήτευση και την ηττοπάθεια, που μας προβάλλουν σήμερα, αυτοί οι νάνοι της πολιτικής ζωής μας.

Θυμηθείτε για παράδειγμα (μεταξύ των πολλών), όταν βρέθηκε στην άνυνδρη και αφιλόξενη έρημο της Ασίας, όπου αρνήθηκε να πιει το νερό που του έφεραν οι στρατιώτες του, λέγοντας πως δεν μπορεί να πίνει νερό αυτός, την ώρα που οι στρατιώτες του, υποφέρουν από δίψα.

Η Ηγεσία, δεν είναι θέμα, μόνο γνώσεων. Είναι θέμα συνδυασμού γνώσεων και ανθρωπίνων δεξιοτήτων, δηλαδή, η γνώση θα πρέπει να εδραιωθεί πάνω στον κατάλληλο χαρακτήρα και ικανότητες, που τελικά θα την εκφράσουν και θα την αξιοποιήσουν στην πράξη. Διαφορετικά, όλοι αυτοί, οι σπουδαγμένοι με τα πολλά πτυχία στα Harvard και στα ΜΙΤ, θα ήταν άριστοι Ηγέτες.

Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις μου που με τσακίζουν, όταν βλέπω ποιοι μας κυβερνούν και ποιο είναι το κατάντημα μας, σε ΟΛΑ τα επίπεδα και απλωμένο παντού, στο σύνολο της κοινωνίας μας. Τι να πω;

[…]

Θα τελειώσω, με ένα ακόμα παράδειγμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος, άκουσε την πρόταση του Δαρείου, να του προσφέρει 10.000 τάλαντα και να του παραχωρήσει την έκταση, από τον Ευφράτη ποταμό μέχρι τα Μεσογειακά παράλια, ως αντάλλαγμα για να απελευθερώσει την οικογένεια του, ο Μεγάλος Στρατηγός την απέρριψε, χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Όταν μάλιστα, ο έμπιστος Στρατηγός του Παρμενίων, του είπε : «Εγώ θα δεχόμουνα, αν ήμουν ο Αλέξανδρος», τότε ο ΗΓΕΤΗΣ απάντησε: «Και εγώ θα δεχόμουν, αν ήμουν ο Παρμενίων».

Κατανοητόν;;;

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Απόσπασμα του Κώστα Βουλγαράκη από άρθρο στο freepen.gr
μέσω amfipolinews

loading...