Ρέπλικα του Δούρειου Ιππου στο Τσανάκαλε της Τουρκίας
Ρέπλικα του Δούρειου Ιππου στο Τσανάκαλε της Τουρκίας:

Βρέθηκε ο Δούρειος Ίππος; Την Ανακάλυψη του Αιώνα λένε ότι Έκαναν Αρχαιολόγοι…

Άρθρο φαντασίας που θα μπορούσε να είναι πραγματικότητα*

Μια ομάδα Τούρκων αρχαιολόγων που πραγματοποιεί ανασκαφές στο σημείο όπου εικάζεται ότι βρισκόταν η ιστορική πόλη της Τροίας… στο λόφο του Χισαρλίκ της Τουρκίας, ανακάλυψε μια μεγάλη δομή από ξύλινες πλάκες που ανήκουν στον μυθικό Δούρειο Ιππο του Ομήρου.

Βρέθηκαν δεκάδες ξύλινες πλάκες, πάνω από 15 μέτρα μήκος οι οποίες είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για κατασκευή πλοίων.

Οι αρχαιολόγοι τις ανακάλυψαν δεμένες μαζί, με ασυνήθιστο τρόπο, σε μια περιοχή που ανήκει στην πόλη της Τροίας.

Η δομή που βρέθηκε ταιριάζει με την περιγραφή από τον Ομηρο του Δούρειου Ιππου.

Οι Τούρκοι αρχαιολόγοι έχουν επικεφαλής δύο αρχαιολόγους από το πανεπιστήμιο της Βοστόνης οι οποίοι δηλώνουν κατηγορηματικά ότι πράγματι η ξύλινη δομή ανήκει στον Δούρειο Ιππο. Η Christine Morris και ο Chris Wilson, καθηγητές αρχαιολογίας και οι δύο πιστεύουν ότι έχουν φθάσει κοντά στην ανακάλυψη της ζωής τους.

«Οι αναλύσεις που κάναμε και οι έλεγχοι μας πείθουν ότι αυτά τα κομμάτια ξύλου χρονολογούνται από τον 12ο και 11ο αιώνα π. Χ.» υποστηρίζει η καθηγήτρια Μόρις.

Βρέθηκε ο Δούρειος Ίππος; Διαβάστε για την ανακάλυψη του αιώνα που ισχυρίζονται ότι βρήκαν αρχαιολόγοι…
Βρέθηκε ο Δούρειος Ίππος; Διαβάστε για την ανακάλυψη του αιώνα που ισχυρίζονται ότι βρήκαν αρχαιολόγοι…

«Υπάρχουν πολλές πηγές για το θέμα του Τρωικού Πολέμου. Η δομή των ξύλων επίσης ταιριάζει με πολλές πηγές της αρχαιότητας. Δεν θέλω να φανώ υπεραισιόδοξος αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι βρήκαμε τον πραγματικό Δούρειο Ιππο» δηλώνει ο καθηγητής σύμφωνα με το worldnewsdailyreport.com  (και grreporter.info)

*Σύμφωνα με το lifo.gr, το παραπάνω η πηγή του παραπάνω μυθεύματος εντοπίζεται στο worldnewsdailyreport.com, το οποίο όμως είναι σατιρικό σάιτ που κατά καιρούς «ξεγελά» τα mainstream έντυπα με τα δημοσιεύματα του.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.