Οι Άγνωστες Μυήσεις του Πυθαγόρα

Οι Άγνωστες Μυήσεις του Πυθαγόρα

Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΜΑΖΟΥΣΑ ΣΑΜΟ, ΤΟ 584Π.Χ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΜΝΗΣΑΡΧΟΣ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ Η ΠΥΘΑ’Ι’ΔΑ. ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΙ ΕΠΙΦΑΝΕΣΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ, Ο ΕΡΜΟΔΑΜΑΣ Ο ΣΑΜΙΟΣ, Ο ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΟ, Ο ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΣΟΦΟΥΣ, Ο ΑΒΑΡΗΣ Ο ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΑΛΗΣ Ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ.

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 18 ΕΤΩΝ ΜΥΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΛΑΟΦΥΜΟ ΣΤΑ ΟΡΦΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΛΕΙΒΗΘΡΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΜΕ ΣΥΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ, ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΡΑΩ ΑΜΑΣΗ. ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΣΥΣΤΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΜΥΣΤΕΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑ’Ι’ΔΑΣ, ΟΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΥΗΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΜΒΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΒΙΑΙΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΥΣΤΕΣ-ΙΕΡΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΣΕΠΟΛΗ ΟΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ 11 ΧΡΟΝΙΑ. ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΟΤΙ ΗΛΘΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΣΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΡΥΦΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΓΝΩΣΗ. ΩΡΙΜΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ ΟΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝ ΖΩΗ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΣΑΜΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΜΗ ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΦΟΡΟΥ ΦΟΡΟΥ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ. ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΣΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΙΕΡΑ, ΤΑ ΜΑΝΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΑ ΟΠΟΥ ΔΙΔΙΑΚΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕ ΚΑΙ ΜΥΟΥΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΥΦΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ.

ΟΤΑΝ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΕΣΤΕΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΠΟΥ ΜΥΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΚΡΗΤΙΚΑ-ΜΙΝΩ’Ι’ΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ. ΣΤΟ ΜΑΝΤΙΕΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΕΜΕΙΝΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ, ΜΥΗΣΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΡΙΣΕ ΠΥΘΙΑ ΜΙΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΗ ΝΕΑ 16 ΕΤΩΝ ΤΗΝ ΘΕΟΚΛΕΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΚΟΡΗ ΙΕΡΕΩΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΕΙΟΥ.

ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΜΕΤΕΒΗ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΩΝΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΧΙΛΙΩΝ, ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ, ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ, ΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΣΩΜΑΤΩΝ, ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΨΗΧΩΝ. Η ΣΧΟΛΗ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ-ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ-ΜΥΗΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ.

Η ΣΧΟΛΗ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΟΜΑΚΟΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΝΥΜΦΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΝΩ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΒΡΟΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥ-ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΜΙΛΩΝΑ.ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΤΗΛΑΥΓΗ, ΤΟΝ ΜΝΗΣΑΡΧΟ, ΤΟΝ ΑΡΙΜΝΗΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΑΜΩ. ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΔΙΔΑΞΑΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ.

ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΗΛΕΓΧΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΟΝΟΜΑΤΙ ΚΥΛΩΝΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΟΠΟΥΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ, ΕΠΕΤΕΘΗΚΑΝ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΦΟΝΕΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ.

ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΟΥΙΔΑ (ΛΕΞΙΚΟ) ΕΠΕΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΟΝ ΚΥΛΩΝΑ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΙΛΩΝΑ ΟΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΑΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑ,ΗΣΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 40,ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ, ΟΠΩΣ Ο ΑΡΧΙΠΠΟΣ, Ο ΛΥΣΙΣ,Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΔΑΜΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΛΛΟΙ.

ΧΟΪΛΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ: Πυθαγόρας, ο Μέγας Μύστης.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

ΧΟΪΛΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΥΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ ΟΤΑΝ Ο ΜΥΘΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ellaniapili