Όταν το Ανακάλυψαν οι Τούρκοι ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΦΩΝΟΙ !!! Μόλις Συνειδητοποιήσετε ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ, θα ΜΕΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ !!!

Όταν το Ανακάλυψαν οι Τούρκοι ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΦΩΝΟΙ !!! Μόλις Συνειδητοποιήσετε ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ, θα ΜΕΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ !!!

Μεγάλη ανακάλυψη Τούρκων αρχαιολόγων φέρνει στην επιφάνεια το μεγαλείο των Ελλήνων στην αρχαιότητα. Η ιδιαίτερη αυτή ανασκαφή δείχνει τον πολιτισμό και το υψηλό επίπεδο θεραπειών για τους ασθενείς που έκαναν πράξη στην καθημερινή τους ζωή οι Έλληνες.

Μεταφέρουμε μεταφρασμένο το άρθρο που δημοσιεύθηκε στη σελίδα της εφημερίδας «ΧΟΥΡΙΕΤ».

Σημ.: Αν και προσπαθεί ο αρθρογράφος της εφημερίδας να αποφύγει ανεπιτυχώς την αναφορά σε Έλληνες, Ελληνισμό κλπ., δεν μπορεί όμως να παραπλανήσει κάποιον που διαθέτει στοιχειωδώς γνώσεις ιστορίας!

Δωμάτιο για μουσική θεραπεία ανακαλύφθηκε ηλικίας 5.000 χρόνων

Δωμάτιο για μουσική θεραπεία ανακαλύφθηκε σε μία 5.000 χρόνων αρχαία πόλη στην ανατολική επαρχία της Erzin Χατάϊ. Θεωρείται ότι ο θάλαμος, που χρονολογείται από τη ρωμαϊκή (εδώ δεν θέλουν να γράψουν ελληνική!) εποχή και χτίστηκε με σπάνια αρχιτεκτονική «odeon».

Οι ανασκαφές συνεχίζονται εδώ και οκτώ χρόνια στην αρχαία πόλη της Ισσού (Epiphane), η οποία ήταν ένα σημαντικό επίκεντρο το 545 π.Χ. Η μάχη μεταξύ του Μακεδόνα βασιλιά Μέγα Αλέξανδρου και του ο Πέρσης βασιλιάς Δαρείος έλαβε χώρα σε αυτή την περιοχή. Isos αναφέρεται στα βιβλία της ιστορίας για το εμπόριο της αλλά και ότι ήταν μια πολυπολιτισμική πόλη, όπου η ρωμαϊκή (αποφεύγουν δια ροπάλου ν’αναφερθούν στην ελληνική επικράτεια), βυζαντινή, αργότερα των Χετταίων, Περσών και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Βρέθηκε Δωμάτιο Μουσικοθεραπείας στην Αρχαία Ισσό
Η μάχη μεταξύ του Μακεδόνα βασιλιά Μ.Αλέξανδρου και του Πέρση βασιλιά Δαρείου θεωρείται ότι έχει λάβει χώρα κοντά στην Ισσό

Η ανασκαφική ομάδα 20 ατόμων, με επικεφαλής τον αρχαιολόγο του Μουσείου Hatay Φmer Ηelik, έφεραν στο φως ορισμένα τμήματα της ρωμαϊκής οδού, στην αρχαία πόλη του τρέχοντος έτους, αποκαλύπτοντας ότι τα τμήματα βρέθηκαν μέσα στα βορειοανατολικά τμήμα του δρόμου. Οι ανασκαφές στην περιοχή αυτή αποκάλυψαν την Odean (ωδείου) αρχιτεκτονική, καθώς και τη μουσική δωματίου που ανακαλύφθηκε. Αξιωματούχοι πιστεύουν πως ασθενείς υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε αυτή την αίθουσα.

Επιπλέον, ανασκαφές σε ένα λόφο έφεραν στο φως ένα αμφιθέατρο από τη ρωμαϊκή εποχή. Τα καθίσματα του αρχαίου θεάτρου έχουν μέχρι στιγμής αποκαλυφθεί και σήμερα οι εργασίες επικεντρώνονται στη σκηνή του θεάτρου.

e-parathrhths