Απόλλων 17 : Το Μυστήριο της Τελευταίας Προσσελήνωσης (video)

Απόλλων 17 : Το Μυστήριο της Τελευταίας Προσσελήνωσης

Γιατί η NASA σταμάτησε στο Apollo 17; Στην πραγματικότητα, υπήρχαν τρεις περισσότερες αποστολές που προγραμματίζονται μετά το Απόλλων 17, Απόλλων 18, 19 και 20, αλλά οι αποστολές αυτές «δήθεν», δεν έγινε ποτέ.

Ας πούμε ότι επισήμως ότι η τελευταία γνωστή αποστολή όπου οι άνθρωποι περπάτησαν στο φεγγάρι ήταν της NASA το Apollo 17 που έλαβε χώρα το 1972. Ήταν η τελική προσγείωση στη Σελήνη και το τέλος της εποχής του Απόλλωνα.

Η αποστολή Απόλλων 17 διήρκεσε 2 ημέρες, 13 ώρες, 51 λεπτά, 59 δευτερόλεπτα. Το Απόλλων 17 προσγειώθηκε στο κοιλάδα του Ταύρου-Littrow, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Mare Serenitatis κατά μήκος ενός δακτυλίου βουνών που έχει σχηματιστεί μεταξύ 3,8 και 3,9 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, όταν ένα μεγάλο αντικείμενο έπεσε στη Σελήνη.

Γιατί όμως η NASA να σταματήσει στο Apollo 17; Η NASA είχε, στην πραγματικότητα, άλλες τρεις αποστολές μετά το Απόλλων 17, το Απόλλων 18, 19 και 20, αλλά οι αποστολές αυτές σύμφωνα με την NASA δεν έγιναν ποτέ.

Η αποστολή του Απόλλωνα 18 ήταν προγραμματισμένη και είχε ως στόχο να προσγειωθεί στο κρατήρα Κοπέρνικο. Το Apollo 19 προορίζονταν για την περιοχή Rillé, και το Απόλλων 20 αρχικά προορίζονταν για τον κρατήρα Tycho. Αλλά καμία από αυτές τις αποστολές δεν πραγματοποιήθηκε, και πολλοί από εμάς έχουν αναρωτηθεί γιατί; Γιατί η NASA να τις σταματήσει; Ήταν λόγω οικονομικών και πολιτικών λόγων, όπως κάποιοι προτείνουν ή ήταν κάτι περισσότερο από αυτό;

Τα πράγματα πήγαν πολύ καλά για τον Απόλλωνα 17 και ήταν μια αποστολή που έσπασε πολλά παγκόσμια ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένου και της μακρύτερης επανδρωμένης σεληνιακής πτήσης, η αποστολή που είχε το μεγαλύτερο σύνολο στη σεληνιακή επιφάνεια, η αποστολή που έφερε στη Γη, το μεγαλύτερο σεληνιακό δείγμα και η αποστολή με το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σεληνιακή τροχιά.

Ήταν μια αποστολή με μεγάλη επιτυχία που όμως σηματοδότησε το τέλος της επανδρωμένη σεληνιακής εξερεύνησης, τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Επίσημες εξηγήσεις ως προς το γιατί η NASA διακοπεί τα προγράμματα Απόλλωνα ήταν η έλλειψη κεφαλαίων, και η πολιτική στήριξη.

Η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί από τότε για την επίτευξη μεγάλων στόχων ωθώντας περαιτέρω τα όρια μας ήταν η κάψουλα Orion της NASA που είναι απόδειξη των εν λόγω εξελίξεων, και είναι μια νέα ελπίδα για την εξερεύνηση του διαστήματος και του αποικισμού. Έχουμε σχεδόν ξεχάσει το φεγγάρι, και ασχολούμαστε με τον Κόκκινο Πλανήτη, ο οποίος είναι κατά πολύ πιο «ακριβώς» από ότι οι αποστολές στη Σελήνη. Ακόμα κι αν υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα, όταν πρόκειται για επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη, γιατί δεν έχουμε ξαναπάει εκεί τόσα χρόνια.

Η NASA ήταν πολύ σαφής όταν πρόκειται για θεωρίες συνωμοσίας για τη Σελήνη. Ακόμη και αν μπορείτε να βρείτε αρκετό «υλικό» από απευθείας σύνδεση η NASA θα δηλώνει ότι υπάρχει μια άλλη ιστορία για αυτό το γεγονός.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Διαβάστε επίσης:

Παραμένει ένα μυστήριο γιατί δεν έχουμε ξαναπάει στο φεγγάρι και γιατί οι διαστημικές υπηρεσίες αποφεύγουν τα ταξίδια εκεί, κάνοντάς το να δείχνει σαν κουραστικό και άχρηστο, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι για περαιτέρω αποστολές με στόχο να διερευνήσουμε το ηλιακό σύστημα, το φεγγάρι είναι το ιδανικό μέρος…

Δείτε εδώ το σχετικό video: Is Apollo 18 Real?

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Αναστάσιος Ντίνος
apocalypsejohn.com