Αυτό που Κρύβουν για την Ελλάδα Αποκαλύπτει ο καθ. Φώσκολος

Αυτό που Κρύβουν για την Ελλάδα Αποκαλύπτει ο καθ. Φώσκολος

(ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ …”ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ”;;;)

Η Ελλάδα έχει περισσότερο πετρέλαιο, ακόμα και από την Αμερική,

δηλώνει ο κ.Αντώνης Φώσκολος, ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης

και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά!

Σύμφωνα με τον ίδιο,

τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ελλάδος ξεπερνούν τα 20.000.000.000 βαρέλια (!!!) ισοδύναμου πετρελαίου, όταν η Αμερική δεν έχει πάνω από αυτό το ποσό!

Ειδικότερα ο ενεργειακός πλούτος της Αμερικής εκτιμάται περίπου στα 20 δισ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, εκ των οποίων τα 15 δις βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, βρίσκονται στον κόλπο του Μεξικού.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΑΝΤΛΗΣΕΩΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ‘ΒΡ’. ΧΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Αυτό που Κρύβουν για την Ελλάδα Αποκαλύπτει ο καθ. Φώσκολος

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ΚΑΙ ΕΞΟΧΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΗΤΑΝ, ΠΩΣ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ, ΤΟ ….”ΠΡΟ-ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ” ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ, ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ !!!
ΜΑ, ΤΙ ΣΟΪ …”ΠΡΟΦΗΤΕΣ” ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΥΣ “ΒΡΙΣΚΟΥΝ” ΣΤΙΣ ΗΠΑ;
ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…
[“ΙΩ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ” – ‘ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV’]

Όπως μας λέει, μολονότι η κυβέρνηση έχει προκηρύξει διαγωνισμούς για θαλάσσια οικόπεδα πλούσια σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων με πιο πρόσφατα αυτά στο Ιόνιο και στην Κρήτη, δεν έχει συμπεριλάβει περιοχές (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑ ΓΕ;;;) που από τη δεκαετία του 90 είναι γνωστές στο εξωτερικό -τόσο από Νορβηγούς, όσο και Γάλλους- για τον ενεργειακό πλούτο που κρύβουν.

Αυτό που Κρύβουν για την Ελλάδα Αποκαλύπτει ο καθ. Φώσκολος

Συγκεκριμένα, μιλάμε για δύο περιοχές στην Κρήτη και συγκεκριμένα, η μία βρίσκεται νοτιοανατολικά της Γαύδου και η άλλη είναι η λεκάνη του Ηροδότου ( επίσης στην Κρήτη ) που διεκδικούν Αίγυπτο και Ελλάδα.

Αυτό που Κρύβουν για την Ελλάδα Αποκαλύπτει ο καθ. Φώσκολος

Ειδικότερα δε για την λεκάνη του Ηροδότου σημειώνει ο Αντώνης Φώσκολος, ότι εκτιμήσεις αναφέρουν πώς ο πλούτος της ο ενεργειακός ανέρχεται στα 12 δις. Ισοδύναμου πετρελαίου εκ των οποίων τα 6 δις. ανήκουν στην Ελλάδα!

Αυτό που Κρύβουν για την Ελλάδα Αποκαλύπτει ο καθ. Φώσκολος

Όπως λέει χαρακτηριστικά, αν η Ελληνική πολιτεία είχε προχωρήσει στην διαδικασία αξιοποιήσεως των κοιτασμάτων της, από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, τότε που είχαν γνωστοποιηθεί στους αρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι απλώς ακούγοντας τα στοιχεία για τον πλούτο που κρύβει η χώρα, γύρισαν επιδεικτικά την …πλάτη (!) δεν θα υπήρχε ανάγκη να μπούμε σε κανένα μνημόνιο.

Αλλά και τώρα, που δείχνει ότι προχωρά στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων, όλα προχωρούν με βηματισμό …χελώνας (ΠΟΙΟΣ Ή ΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΒΑΖΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ …ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ;;;) σημειώνει ο καθηγητής. Αναρωτιέται δε, γιατί δεν συμπεριλήφθηκαν στον διαγωνισμό όλα τα οικόπεδα με ενεργειακό ενδιαφέρον, παρακάμπτοντας τις διάφορες εμπλοκές που δημιουργεί το Υπουργείο Εξωτερικών…

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

‘reporter.gr’/ “ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ” μέσω thesecretrealtruth

loading...