Η Κίνα Καταστρέφει Στοιχεία για τον Μ. Αλέξανδρο σε πόλη 5.000 χρόνων;

[08/03/2017 - 11:03]

Του Γιώργου Λεκάκη

Δύο κρατικές εταιρείες της Κίνας θα κατασκευάσουν ένα ορυχείο χαλκού στην Mes Aynak του Αφγανιστάν, μία πόλη με ιστορία 5.000 χρόνων, η οποία είναι ένα «Μνημείο παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco!»

Οι εταιρείες εξορύξεως, σκοπεύουν να εξάγουν από το υπέδαφος πάνω από 10 δις δολ που είναι θαμμένα κάτω από την αρχαία πόλη, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ Saving Mes Aynak της Netflix. «Mes Aynak» σημαίνει μικρή «μικρή πηγή χαλκού». Αλλά φαίνεται πως δεν είναι έτσι, διότι έχει το 2ο μεγαλύτερο κοίτασμα του κόσμου.

Όμως, ταυτόχρονα ένα μεγάλο μέρος της περιοχής είναι και αρχαιολογικός χώρος. Έτσι, τα αρχαιολογικά ευρήματα αφαιρούνται και αποθηκεύονται στο Εθνικό Μουσείο του Αφγανιστάν στην Καμπούλ, το οποίο όμως δεν είναι ασφαλές αφού έχει καεί δύο φορές από τους Ταλιμπάν.

Για ποιό λόγο δεν προστατεύεται η περιοχή;

Τι ακριβώς δεν θέλουν να βγει στο φως;

Επισημαίνω ότι οι αρχαιολόγοι έχουν ήδη αποκαλύψει χειρόγραφα με αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την παρουσία των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή…

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Καμπούλ έδωσε 1 εκ δολάρια χρηματοδότηση για να σωθούν τα αρχαία. Στην περιοχή υπάρχει διεθνής ομάδα 67 αρχαιολόγων, 650 εργάτες και 200 ένοπλοι φρουροί…

Ο μεγαλύτερος «στρατός διάσωσης» ανασκαφής οπουδήποτε στον κόσμο!

Επιπλέον χρήση ραντάρ διείσδυσης εδάφους, georectified φωτογραφίσεις και εναέριες εικόνες 3D…

Για ποιό λόγο, όλα αυτά;

Τι κρύβουν που κάποιοι θέλουν να καταστρέψουν;

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση από τον κ. Λεκάκη. Κάνοντας κλικ στην εικόνα μεγεθύνεται:

Η Κίνα καταστρέφει Στοιχεία για τον Μ. Αλέξανδρο σε πόλη 5.000 χρόνων

arxeion-politismou.gr
μέσω amfipolinews

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ