Καστορέλαιο για βελτίωση όρασης, πρόληψη και μείωση καταρράκτη

Καστορέλαιο για βελτίωση όρασης, πρόληψη και μείωση καταρράκτη

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Προσοχή: Το άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό και όχι προτρεπτικό.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το καστορέλαιο για να βελτιώσετε την όρασή σας. Η ασθένεια του καταρράκτη είναι η θόλωση ή/και η φθορά του οφθαλμικού φακού. Παραδοσιακά, αυτό συνδέεται με τη γήρανση, ωστόσο, πρόσφατα όλο και περισσότεροι νέοι παρουσιάζουν καταρράκτη.

Αυτό πιστεύεται ότι είναι το αποτέλεσμα μιας κακής διατροφής, ή πιο συγκεκριμένα μιας δίαιτας κενών από απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά.

Με την ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων ελεύθερων ριζών και οξειδωτικού στρες, η οξείδωση των πρωτεϊνών στον οφθαλμικό φακό προκαλεί τη γλυκοζυλίωση, η οποία παρομοιάζεται με το ασπράδι αυγού.

Τα φυσικά τρόφιμα και τα μπαχαρικά παρέχουν αντιοξειδωτικά όπως η γλουταθειόνη, τα οποία δρουν για την πρόληψη της γλυκοζυλίωσης.

Δυστυχώς, μια δίαιτα χωρίς αντιοξειδωτικά οδηγεί σε πολύ υψηλά επίπεδα οξειδωτικού στρες και συχνά προκαλεί την ανάπτυξη καταρράκτη.

Το Καστορέλαιο, το οποίο χρησιμοποιείται ακόμη από τους Αιγυπτίους για οφθαλμικές διαταραχές, έχει ήδη από καιρό αναγνωριστεί ως μία από τις λίγες φυσικές θεραπείες για τον καταρράκτη.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι γιατροί συστήνουν χειρουργική επέμβαση (η οποία μπορεί να είναι απαραίτητη σε ακραίες περιπτώσεις), ωστόσο, η πρώτη σας θεραπεία θα πρέπει να είναι το Καστορέλαιο, αφού πρώτα βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιήσετε οργανικό, βιολογικό και όχι βιομηχανικό προϊόν – πάντα υπό την επίβλεψη και παρακολούθηση οφθαλμίατρου.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Όπως διαβάζουμε στο livingtraditionally.com, για να αξιοποιήσετε το καστορέλαιο για την πρόληψη και τη μείωση του καταρράκτη, και αφού πρώτα έχετε ήδη συμβουλευτεί ειδικό οφθαλμίατρο: βάλτε 1 σταγόνα τη νύχτα σε κάθε μάτι και ξεπλύνετε το πρωί.

Εάν δεν παρατηρήσετε ελαφρά βελτίωση εντός των πρώτων 3 ημερών, διακόψετε.

Τα πλήρη θεραπευτικά αποτελέσματα θα πρέπει να επιτευχθούν σε 4-6 εβδομάδες χρήσης.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό και όχι προτρεπτικό. Μην βάζετε τίποτα στα μάτια σας χωρίς πρώτα και απαραιτήτως να ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή ειδικού οφθαλμίατρου για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

diadrastika.com

loading...