10 Αλκαλικές Τροφές που συστήνεται να τρώμε καθημερινά γιατί διώχνουν μακριά τις ασθένειες

10 Αλκαλικές Τροφές που συστήνεται να τρώμε καθημερινά γιατί διώχνουν μακριά τις ασθένειες

Τα οργάνα στο σώμα μας διαφέρουν ως προς τα επίπεδα του pH τους, και οι εμπειρογνώμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι όσο περισσότερο είναι όξινο το σώμα, τόσο περισσότερο είναι επιρρεπείς σε ασθένειες και λοιμώξεις.

Τα επίπεδα του pH χωρίζονται σε δύο ομάδες, και το επίπεδο ουδέτερο pΗ είναι στο 7, έτσι ώστε οι τιμές κάτω του 7 να είναι όξινο, ενώ εκείνες πάνω του 7 να είναι αλκαλικό.

Εάν το σώμα είναι αλκαλικό, είναι σε άριστη κατάσταση και όλες οι λειτουργίες που εκτελούνται σωστά, το σώμα είναι γεμάτο ενέργεια, και απολαμβάνουμε την ευημερία μας.

Η αλκαλοποίηση του σώματος επιταχύνει πραγματικά το μεταβολισμό, μειώνει την πίεση του αίματος, αποτοξινώνει το σώμα, μείωνει το επιπέδο της χοληστερόλης, και καίει το υπερβολικό σωματικό βάρος. Αποτρέπει επίσης τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο.

Για να επιτύχετε την αλκαλοποίηση του σώματος σας θα πρέπει να καταναλώνεται αλκαλικές τροφές αλλά και να μειώσετε αρκετά την κατανάλωση όξινων ποτών και τροφίμων, όπως ο καφές, το κρέας, τα αυγά, τα όσπρια, το αλεύρι, η σόδα, τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, η επεξεργασμένη ζάχαρη, τα τηγανητά τρόφιμα, τα αλκοολούχα ποτά, και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες αλκαλικές τροφές μπορείτε να καταναλώνετε:

Σκόρδο

Το σκόρδο εξουδετερώνει αποτελεσματικά την οξύτητα των ψαριών, κρέατος, ή άλλων όξινων φαγητών. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε τακτικά στο μαγείρεμα, και θα έχει αποτέλεσμα στην υγεία σας.

Αμύγδαλα

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι ξηροί καρποί είναι όξινοι, τα αμύγδαλα είναι αλκαλικά. Τα αμύγδαλα όπως και το γάλα αμυγδάλου, να βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, βοηθούν στην πέψη και μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης. Βελτιώνουν αποτελεσματικά την υγεία σας και σας κρατάνε ενεργητικούς.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο έχει pH 8.0, κι έτσι εξουδετερώνει αποτελεσματικά τα όξινα τρόφιμα στο έντερο. Επιπλέον, θα πρέπει να ενσωματώσει στην καθημερινή σας διατροφή, δεδομένου ότι είναι νόστιμο και υγιεινό. Προσθέστε τα σε σαλάτες, ή φάτε τα με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Καρπούζι

Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ηλεκτρολύτες εξισορρόπησης του νερού. Επιπλέον, έχουν pΗ 9,0 και είναι πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες, που αποτοξινώνουν ολόκληρο το σώμα σας.

Παπάγια

Είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, μέταλλα και νερό, αποτοξινώνει αποτελεσματικά το σώμα και βοηθά στην πέψη.

Φρέσκα βιολογικά λεμόνια

Μία από τις καλύτερες συνήθειες που μπορείτε να έχετε είναι να πίνετε ένα ποτήρι χυμό λεμονιού αμέσως μετά το ξύπνημα. Με αυτό τον τρόπο βοηθάτε την πέψη, και την πρόληψη διαφόρων ασθενειών και λοιμώξεων. Σημειώστε ότι, παρά όξινη γεύση του το λεμόνι γίνεται αλκαλικό κατά την πέψη.

Σπαράγγια

Με ένα επίπεδο pH 8,5, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό αλλά και τρόφιμο αντιγήρανσης. Σας παρέχουν πολύ νερό, φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες.

Μπρόκολο

Μπρόκολο σας παρέχει υψηλές ποσότητες βιταμινών και ανόργανων συστατικών, καθώς και φυτικές ίνες, γι ‘αυτό θα βοηθάει στην πέψη, ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου.

Ώριμες Βιολογικές μπανάνες

Οι ώριμες μπανάνες βιολογικής καλλιέργειας είναι αλκαλικές και ιδιαίτερα υγιεινές για το σώμα σας. Από την άλλη πλευρά, οι άγουρες μπανάνες είναι όξινες και μπορεί να οδηγήσουν σε φούσκωμα, δυσκοιλιότητα και φτωχή απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.

Πιπέρι Καγιέν

Το πιπέρι καγιέν έχει pΗ 8.5, αποτοξινώνει το σώμα, μειώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, και τη την λειτουργία του εγκεφάλου. Επιπλέον, έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αποτρέπει μολύνσεις.

Στην ενότητα Αλκαλικά και Αλκαλοποίηση μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα, όπως για παράδειγμα: Πως να Αλκαλοποιήσετε το Νερό για Καλύτερη Υγεία

Σημείωση: Το άρθρο είναι ενημερωτικό. Να συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό σας ή έναν ειδικό υγείας.

Is your body Alkaline or Acidic?

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Alkalinity vs. Acidity

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

hippieteepee.gr

loading...