Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΝΑΣΑ για την Μεγαλύτερη CME direct earth που έχει Παρατηρηθεί!!!

[07/09/2017 - 11:17]

και πρώτα τα Κατοχικά Νέα αποκάλυψαν σε πανευρωπαϊκή κλίμακα.

Εχοντας περάσει 7.30 ώρες από την τεράστια έκρηξη του ήλιου, κατηγορίας Χ9,3 (πριν λίγο κάποιες χώρες την αναβάθμισαν σε Χ10, την υψηλότερη κατηγορία) πριν από λίγα

λεπτά η ΝΑΣΑ εδέησε να βγάλει μια ανακοίνωση που περισσότερα ερωτηματικά προκαλεί παρά λύνει απορίες.

Δύο εκρήξεις ξέσπασαν από μια ενεργή περιοχή με την ονομασία AR 2673, η οποία επίσης παρήγαγε μια μεσαίας ισχύος ηλιακή έκλαμψη στις 4 Σεπτεμβρίου 2017. Η έκλαμψη X9.3 ήταν η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής στον τρέχοντα ηλιακό κύκλο. Ο σημερινός ηλιακός κύκλος άρχισε τον Δεκέμβριο του 2008 και τώρα μειώνεται σε ένταση και κατευθύνεται προς το ηλιακό ελάχιστο. Η ενέργεια της έκλαμψης επηρέασε τις ραδιοεπικοινωνίες στη Γη. Αυτό οδήγησε σε απώλεια επαφής έως και μία ώρα πάνω στην ηλιόλουστη πλευρά της Γης και επηρέασε συστήματα που χρησιμοποιούνται για ναυσιπλοΐα. Τα προβλήματα παρατηρήθηκαν σε όλη την ηλιόλουστη πλευρά της Γης (σ.σ. Ατλαντικό Ωκεανός, Δυτική Ευρώπη, Δυτική Αφρική).

Στο ίδιο μοτίβο και τα μέσα ενημέρωσης. Φυσικά στην Ελλάδα «κοιμούνται» ακόμη. Στο εξωτερικό μετά από 7 ώρες τα συστημικά μέσα άρχισαν να ανακαλύπτουν την τεράστια έκρηξη του ήλιου.

Φυσικά δεν λένε την αλήθεια για τις επιπτώσεις. Έβλεπα πριν λίγο σε μεγάλο ξένο δίκτυο να λένε ότι η γη «βίωσε» (παρελθοντικός χρόνος) για 1 ώρα τις επιπτώσεις με διακοπή των επικοινωνιών σε πλοία και αεροπλάνο στον βόρειο Ατλαντικό.

Αλήθεια είναι φυσικά η διακοπή επικοινωνιών, όμως το ψέμμα είναι αλλού. Η διακοπή επικοινωνιών οφείλεται στη ΓΕΩΜΑΓΝΗΤΙΚΗ που προηγήθηκε της cme και θα κρατήσει μέχρι αύριο το μεσημέρι.

Τα αποτελέσματα της CME θα τα δούμε μετά τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Επειδή τέτοιας έντασης δεν έχει ξανασημειωθεί και μάλιστα direct earth κανείς δεν ξέρει τις επιπτώσεις. Θεωρίες πολλές, αλλά πρακτικά στοιχεία δεν υπάρχουν. Τη γη έχουν πάρει ξόφαλτσα 7 συνολικά CME κατηγορίας 8 και 9 στη σύγχρονη ιστορία. Η μεγαλύτερη CME που να βλέπει τη Γη σημειώθηκε το 1859 και προκάλεσε προβλήματα αξίας πολλών εκατομμυρίων.

Στην ιστορία καταγραφής των CME έχουν καταμετρηθεί εκρήξεις ακόμα και κατηγορίας 20+ αλλά καμία δεν κοιτούσε τη Γη.

Εδώ λοιπόν μπαίνουν και ερωτήματα. Η CME αυτή που έχουμε σήμερα τελικά θα χτυπήσει τη Γη τα ξημερώματα του Σαββάτου;

Αν την χτυπήσει απευθείας και σε όλο το εύρος της για τι ζημιές μιλάμε και τι πρέπει να κάνει ο κόσμος;

Αν την πάρει ξόφαλτσα, τότε ποίες χώρες θα επηρεασθούν και πόσο;

Υπάρχει περίπτωση να μην χτυπήσει καθόλου τον πλανήτη μας;

Υπάρχει περίπτωση μαζικών διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος όπως έγινε σε τοπικό επίπεδο το 1989;

Έχουμε ακόμα 48 και κάτι ώρες μπροστά μας. Χρόνος υπεραρκετός για να δημιουργηθούν υποτυπώδεις άμυνες.

katohika.gr

Παρακάτω παρατίθενται τα επιστημονικά στοιχεία από τα αυτόματα συστήματα παρακολούθησης του Ήλιου.

Την ώρα της έκρηξης η άμεση ζώνη επηρεασμού εντοπίζεται στον κεντρικό Ατλαντικό Ωκεανό που αυτή τη στιγμή χτυπάει ο τυφώνας Ίρμα.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ :ΕΙΝΑΙ Η 12Η ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΛΛΑ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗ ΓΗ…

Η Επίσημη Ανακοίνωση της ΝΑΣΑ για την Μεγαλύτερη CME direct earth που έχει Παρατηρηθεί!!! Η Επίσημη Ανακοίνωση της ΝΑΣΑ για την Μεγαλύτερη CME direct earth που έχει Παρατηρηθεί!!! Η Επίσημη Ανακοίνωση της ΝΑΣΑ για την Μεγαλύτερη CME direct earth που έχει Παρατηρηθεί!!! Η Επίσημη Ανακοίνωση της ΝΑΣΑ για την Μεγαλύτερη CME direct earth που έχει Παρατηρηθεί!!!

katohika.gr

Δείτε και το σχετικό video:

The Sun emitted an X9.3 class solar flare from AR 2673, 6 September 2017

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ