Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ είναι από ΚΑΠΟΥ «ΑΛΛΟΥ»;!!!!

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ είναι από ΚΑΠΟΥ «ΑΛΛΟΥ»
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο ΜΑΚΕΔΝΟΣ ήταν ο γενάρχης των Μακεδόνων, γιος του Διός και της Αιθρίας, κόρης του Δευκαλίωνος. Όπου «Μακεδνός» είναι ο ευμήκης, ο ψηλός, ο μακρύς)

Από το el.wiktionary.org διαβάζουμε ότι υπάρχουν τρεις θεωρίες για την ετυμολογία του ονόματος Μακεδονία:

Α) Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, Μακεδών ήταν το όνομα του φυλάρχου της φυλής που πρωτοεγκαταστάθηκε στη δυτική, νότια και κεντρική Μακεδονία και ίδρυσε το βασίλειο της Αρχαίας Μακεδονίας.

Β) Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, οι Μακεδνοί ήταν δωρική φυλή. Το όνομα πιθανότατα προέρχεται από το επίθετο μακεδνός, που σημαίνει «ψηλός», το οποίο χρησιμοποιεί ο Όμηρος για ένα δένδρο λεύκας, και το οποίο ο λεξικογράφος Ησύχιος της Αλεξάνδρειας καταγράφει ως δωρική λέξη που σημαίνει «μεγάλος» ή «ουράνιος»

Γ) Μια άλλη θεωρία υποθέτει ότι το όνομα Μακεδόνες μπορεί να σημαίνει «ορεσίβιοι». “Μάκος” στη δωρική διάλεκτο σημαίνει “μήκος” στην Ιωνική (και στα Νέα Ελληνικά)

Μία ανατομική έκθεση αναφέρεται σε δολιχοκέφαλα κρανία που αποτελούν χαρακτηριστικό γηγενών φυλών τόσο της Νοτίου Ιταλίας όσο και του Ελλαδικού χώρου, ενώ αντίθετα τα βραχυκέφαλα κρανία είναι ίδιον των νομάδων λαών πού μεταναστεύουν συνεχώς. Τα μακεδονικά κρανία είναι δολιχοκέφαλα.

Δολιχοκέφαλος είναι εκείνος που έχει «μακρουλό» κρανίο, ή έστω λίγο πιο «επίμηκες» από τα υπόλοιπα βραχύβια…

Συνειρμικά έρχονται στον νου μας τα «επιμήκη κρανία» του Περού, οπότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μία καταγωγή των Μακεδόνων από «κάπου αλλού»…

Μπορεί ο συσχετισμός να μοιάζει «εξωτικός» ή υπερβολικός, αλλά ενδεχομένως να υπάρχει κάποια, υποθετική σύνδεση την οποία μόνο ειδικοί ανατόμοι θα μπορούσαν να πιστοποιήσουν ή να διαψεύσουν…

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Μέχρι τότε, κρατάμε «ανοιχτούς ορίζοντες» σκέψεων…

diadrastika.com