Το Λευκό Ξύδι Αφαιρεί τα Φυτοφάρμακα από Φρούτα και Λαχανικά

Το Λευκό Ξύδι Αφαιρεί τα Φυτοφάρμακα από Φρούτα και Λαχανικά

Το μεγαλύτερο ποσοστό των λαχανικών και των φρούτων που κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν φυτοφάρμακα. Κανένας μας δε θέλει να εισέρχονται στον οργανισμό του αυτά τα χημικά που έχουν μείνει πάνω σε αυτές τις τροφές. Πολλοί συχνά όμως αμελούμε να τα καθαρίσουμε επαρκώς.

Οι λόγοι που χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα είναι γιατί προστατεύουν τις καλλιέργιες, παρέχουν μια σίγουρη σοδιά και να παρατείνουν την ανθεκτικότητα των τροφών αυτών.

Μπορεί να διαβάσετε πολλά άρθρα και να ακούσετε διάφορες γνώμες σχετικά με το ποιός είναι ο σωστός τρόπος για να απομακρύνετε αυτές τις επιβλαβείς ουσίες. Κάποιες προτάσεις μπορεί να είναι αρκετά χρονοβόρες και η διαδικασία είναι μεγάλη. Εμείς θα σας προτείνουμε έναν απλό και οικονομικό τρόπο για να απολαμβάνετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας, χωρίς να ανησυχείτε για τα χημικά κατάλοιπα.

Αν θέλετε να αποφύγετε ή να μειώσετε την κατανάλωση των χημικών ουσιών που περιέχονται σε φρούτα και λαχανικά, σας προτείνουμε αυτόν τον απλό και αποτελεσματικό τρόπο:

Συστατικά:

  • Νερό
  • Λευκό ξύδι

Οδηγίες:

  1. Γεμίστε μια λεκάνη με νερό και ξύδι σε αναλογία 4 προς 1 (4 νερό και 1 ξύδι)
  2. Μουλιάστε τα για 15-20 λεπτά
  3. Τέλος ξεπλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά με φρέσκο νερό

Αφού αφαιρέσετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας από τη λεκάνη με το διάλυμα νερού και ξυδιού, θα παρατηρήσετε ότι το νερό που έχει απομείνει είναι βρώμικο και έχει υπολείμματα. Η μέθοδος αυτή είναι κατάλληλη για φρούτα και λαχανικά που έχουν φλούδα και πρέπει να αποφεύγεται σε φρούτα με πορώδη επιφάνεια όπως τα μούρα και οι φράουλες, διότι μπορεί να απορροφήσουν πολύ ξύδι και να χαλάσουν.

Η μέθοδος αυτή μπορεί να απαιτεί κάποιο χρόνο, αλλά μπορείτε να πλύνετε αρκετά ταυτόχρονα. Επίσης, θα νιώθετε πιο ασφαλής να καταναλώνετε τα αγαπημένα σας φρούτα και λαχανικά. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορεί προσφέρει υγιεινή ζωή και ένα καθαρότερο μυαλό, τώρα μπορείτε να τα καναλώνετε άφοβα.

Σημείωση: Αυτή η μέθοδος απομακρύνει το μεγαλύτερο μέρος των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων επαφής που υπάρχουν στην επιφάνεια. Υπάρχουν ορισμένα γεωργικά φάρμακα που απορροφώνται αυτούσια από το φυτό και δεν φεύγουν. Τα περισσότερα σύγχρονα φάρμακα δεν εισχωρούν στο εσωτερικό τους και μπορούν να απομακρυνθούν ευκολότερα. Επίσης ένα πολύ καλό πλύσιμο με άφθονο τρεχούμενο νερό (πόσιμο) απομακρύνει τη «μηχανική» μόλυνση, εξουδετερώνοντας έτσι μεγάλο αριθμό μικροβίων και βακτηρίων.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Επιμέλεια: copyrights © www.hippieteepee.gr

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

loading...