Φτιάξτε Σπιτικό Μηλόξυδο για να Μειώσετε το Ζάχαρο στο Αίμα σας και να Κάψετε Λίπος!

[08/11/2017 - 14:06]

Φτιάξτε Σπιτικό Μηλόξυδο για να Μειώσετε το Ζάχαρο στο Αίμα σας και να Κάψετε Λίπος!

Αν και επιστήμη δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει κάποια από τα οφέλη του, το σπιτικό μήλόξυδο  χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενός μεγάλου φάσματος των ασθενειών για εκατοντάδες χρόνια.

Η μόνη επιστημονική μελέτη σχετικά με το μηλόξυδο και το αδυνάτισμα εκπονήθηκε στην Ιαπωνία. Στο πλαίσιο της μελέτης, 175 παχύσαρκα άτομα χωρίς διαπιστωμένα προβλήματα υγείας κατανάλωναν για 12 εβδομάδες είτε μηλόξυδο είτε νερό, ακολουθώντας παρόμοια διατροφή και καταγράφοντας τα γεύματά τους σε ημερολόγιο.

Μετά το περάς των 12 εβδομάδων, διαπιστώθηκε ότι η ομάδα του μηλόξυδου είχε χάσει περισσότερα κιλά, αν και η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν ήταν μεγάλη.Ωστόσο, οι συμμετέχοντες ξαναπήραν τα κιλά που έχασαν μετά την ολοκλήρωση της μελέτης. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ίσως το μηλόξυδο ενεργοποιεί συγκεκριμένα γονίδια που ελέγχουν τη διάσπαση του λίπους στο σώμα και μειώνει τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα.

Αν θέλετε να φτίαξετε το δικό σας μηλόξυδο, ιδού η συνταγή:

Συστατικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • Νερό
  • Φλούδες και κομμάτια από 8 μήλα

Τοποθετείστε τις φλούδες και τα κομμάτια των μήλων σε ένα βάζο. Έπειτα γεμίστε με νερό. Σιγουρευτείτε ότι το νερό καλύπτει τα κομμάτια. Στη συνέχεια προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Αφήστε το για 2 βδομάδες. Μετά απο 2 βδομάδες αφαιρέστε τα κομμάτια και τις φλούδες και αντικαταστείστε το καπάκι. Αφήστε το για άλλον έναν μήνα. Μην ξεχνάτε να το ανακινείτε καθημερινά.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Επιμέλεια-Μετάφραση: copyrights © www.hippieteepee.gr via

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ