4 Τρόποι να Καταπολεμήσετε τις Κρίσεις Πανικού Μια Για Πάντα

4 Τρόποι να Καταπολεμήσετε τις Κρίσεις Πανικού Μια Για Πάντα

Πολλοί είναι εκείνοι που βιώνουν σοβαρό συναισθηματικό άγχος εξαιτίας της υπερβολικής πίεσης, που οδηγεί σε κρίσεις πανικού. Τα συμπτώματα είναι αρκετά σκληρά, όμως υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αυτό.

Στη λίστα που ακολουθεί, θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις κρίσεις πανικού, αλλά και τεχνικές για την καταπολέμησή τους.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

4 Τρόποι να Καταπολεμήσετε τις Κρίσεις Πανικού Μια Για Πάντα
© DEPOSITPHOTOS

Οι κρίσεις πανικού συνήθως χαρακτηρίζονται από τα παρακάτω συμπτώματα:

  • Έρχονται και φεύγουν σε μικρές περιόδους και διαρκούν 5-20 λεπτά.
  • Μετά το ξέσπασμα, ολόκληρο το σώμα σας μπορεί να νιώθει εξαντλημένο. Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλός σας προετοιμάζει το σώμα σας για τον πραγματικό κίνδυνο και χρειάζεται ενέργεια γι’ αυτό.
  • Όσοι πάσχουν από κρίσεις πανικού, μερικές φορές νιώθουν πόνους στο σώμα και πηγαίνουν συχνά στο γιατρό. Πιστεύουν ότι υπάρχει πραγματική απειλή για τη ζωή τους.
  • Κατά τη διάρκεια των κρίσεων, μπορεί να βιώσετε μια αίσθηση ουτοπίας, σαν να βλέπετε τον εαυτό σας έξω από το σώμα σας. Μπορεί να μην αναγνωρίζεται το μέρος.
  • Οι κρίσεις πανικού είναι μία πολύ προσωπική εμπειρία. Σπάνια αποκαλύπτει η συμπεριφορά ενός ατόμου ότι βιώνει μία κρίση τη συγκεκριμένη στιγμή.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ

Υπάρχει μια θεωρία, που λέει ότι οι κρίσεις πανικού είναι κληρονομιά των προϊστορικών προγόνων μας. Σε καταστάσεις επικίνδυνες ή απειλητικές για τη ζωή τους, το σώμα τους προετοιμαζόταν να επιτεθεί ή να τρέξει.

Η γρήγορη αναπνοή, η κλιμάκωση των αντανακλαστικών και η υπερβολική εφίδρωση, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του μηχανισμού επιβίωσης. Σήμερα κάθε στρεσογόνα κατάσταση προκαλεί τα ίδια συμπτώματα, κι ας μην υπάρχει κάποια απειλή για τη ζωή μας.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Μην ανησυχείτε, δεν υπάρχει πραγματική απειλή για τη ζωή σας. Μπορείτε να ελέγξετε τις κρίσεις πανικού σας. Μία κλινική ψυχολόγος εξηγεί τι μπορείτε να κάνετε αμέσως μετά την έναρξη μιας κρίσης:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

4 Τρόποι να Καταπολεμήσετε τις Κρίσεις Πανικού Μια Για Πάντα

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ

Μία ψυχολόγος συνιστά να ακολουθήσετε αυτές τις απλές συμβουλές:

  • Αποφύγετε στρεσογόνες καταστάσεις
  • Μάθετε να χαλαρώνετε (να κοιμάστε καλά, να ξεκουράζεστε τακτικά, να τρώτε υγιεινά και να κάνατε διαλογισμό)
  • Συμβουλευτείτε έναν γιατρό και ελέγξτε ολόκληρο το σώμα σας
  • Προσπαθήστε να βρείτε έναν λόγο για την εμφάνιση των κρίσεων και αντιμετωπίστε τον ορθολογικά

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

tilestwra

loading...