Πως να Καθαρίσετε το Νερό της Βρύσης από Φθόριο, Μόλυβδο, Αλουμίνιο με Λιγότερο από 1 ευρώ

[17/12/2017 - 09:07]

Πως να Καθαρίσετε το Νερό της Βρύσης από Φθόριο, Μόλυβδο, Αλουμίνιο με Λιγότερο από 1 ευρώ

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ανάλογα με την περιοχή, τον υδροφόρο ορίζοντα, την προέλευσή του, την χώρα, αν βρίσκεται κοντά σε εργοστάσιο που ίσως να ρίχνει σε ποτάμια επικίνδυνα χημικά απόβλητα για την υγεία μας, τα οποία ενδεχομένως να καταλήγουν σε δεξαμενές ύδρευσης, το νερό που φτάνει στην βρύση μας, είναι πιθανόν να περιέχει: χλώριο, φθόριο, διάφορες ποσότητες διαλυμένων ορυκτών όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, χλωριούχα, θειικά και διττανθρακικά προϊόντα και υποπροϊόντα. Μπορεί επίσης να περιέχει σίδηρο, μαγγάνιο, χαλκό, αλουμίνιο, νιτρικά, εντομοκτόνα και ζιζανιοκτόνα.

Επιπλέον, σύμφωνα με μια έκθεση του Associated Press, για κάποιες περιοχές, το πόσιμο νερό έχει ελεγχθεί ότι περιέχει μικρές ποσότητες φαρμάκων – συμπεριλαμβανομένων των αντιβιοτικών, των ορμονών, των σταθεροποιητών της ψυχικής διάθεσης και άλλων πολλών.

Το πρόβλημα με τα βαρέα μέταλλα είναι ότι συσσωρεύονται στο σώμα, προκαλώντας πολυάριθμα προβλήματα υγείας που μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά κάθε σημαντικό όργανο του σώματος. Μελέτες δείχνουν ότι τα βαρέα μέταλλα στο σώμα μπορεί να εμπλέκονται σε πολλές ασθένειες: από τη νόσο Alzheimer έως την καρδιαγγειακή νόσο, από προβλήματα συμπεριφοράς έως δυσλειτουργία των νεφρών, νόσο του Parkinson, επιληψία, ακόμη και παράλυση.

Σχετικά με τα Βαρέα Μέταλλα διαβάστε εδώ.

Ευτυχώς, ο δημοφιλής κόλιανδρος έχει πλέον βρεθεί ότι είναι ένας εξαιρετικός καθαριστής νερού, απορροφώντας επιβλαβείς χημικές ουσίες και βαρέα μέταλλα όπως ο μόλυβδος και το νικέλιο.

Γιατί ο Κόλιανδρος

Οι χημικοί παράγοντες στο κόλιαντρο δεσμεύουν τα τοξικά μέταλλα, τα απομακρύνουν από τους ιστούς και τα συμπαρασύρουν έξω από το σώμα μας.

Το μυστικό της καθαριστικής δύναμης του κόλιανδρου έγκειται στη δομή των εξωτερικών τοιχωμάτων των μικροσκοπικών κυττάρων που αποτελούν το φυτό. Η αρχιτεκτονική αυτή τα καθιστά ιδανικά για απορρόφηση των βαρέων μετάλλων.

Διαβάστε επίσης: Κόλιανδρος: Αποτοξινώνει Βαρέα Μέταλλα (chemtrails) και χτυπά την χρόνια φλεγμονή!

Σύμφωνα με μια ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Douglas Schauer από το Ivy Tech Community College στο Lafayette της Indiana μαζί με μια ομάδα Μεξικανών ερευνητών, τα φύλλα του κόλιανδρου είναι ο ιδανικότερος και συνάμα ο φθηνότερος τρόπος για να φιλτραριστεί το νερό, ιδιαίτερα στις φτωχότερες περιοχές όπου το νερό δεν είναι καθαρό.

Πως χρησιμοποιούμε τον Κόλιανδρο ως Φίλτρο Νερού

Μόνο μια χούφτα κόλιανδρου μπορεί να καθαρίσει περίπου 2 λίτρα μολυσμένο νερού

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κόλιαντρο γεμίζοντας ένα σωλήνα με ξηρό, αλεσμένο κόλιναδρο. Όταν το νερό διέρχεται από τον σωλήνα, ο κόλιανδρος απορροφά τα μέταλλα.

Μια άλλη πιο εύκολη λύση για το σπίτι είναι να γεμίσετε σακουλάκια τσαγιού με αποξηραμένο κόλιανδρο. Τοποθετήστε τα σε βάζα, ποτήρια, κατσαρόλες κλπ με νερό για λίγα λεπτά και έχετε φιλτραρισμένο νερό!

Τέλος, λέγεται ότι το ίδιο αποτέλεσμα έχουν η πικραλίδα και ο μαϊντανός

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Σημείωση: Σύμφωνα με την huffingtonpost.com το cilantro (που αναφέρεται στο πρωτότυπο άρθρο) και το coriander είναι δύο διαφορετικές λέξεις που αναφέρονται σε αυτό που στην Ελλάδα ονομάζουμε Κόλιανδρο.

Πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:

(1) www.medicalnewstoday.com
(2) edition.cnn.com
(3) healthland.time.com
(4) www.medicaldaily.com
(5) undergroundhealthreporter.com

πηγή: livingtraditionally.com Μετάφραση-Απόδοση: diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ