Η Νύχτα Που Τα F-16 Κυνηγούσαν UFO Στο Αιγαίο!

Η Νύχτα Που Τα F-16 Κυνηγούσαν UFO Στο Αιγαίο!

Η αναζήτηση του Αμερικανικού Πενταγώνου για τον εντοπισμό UFO την οποία αποκάλυψε η εφημερίδα New York Times, δεν είναι κάτι άγνωστο για τις αντίστοιχες αρχές στην Ελλάδα, καθώς ένα παρόμοιο περιστατικό που αποκάλυψε το 2008 η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ είχε απασχολήσει και το δικό μας Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Μάλιστα για το περιστατικό έχει γίνει επίσημη καταγραφή στο Ημερολόγιο του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΓΕΑ, αφού προηγουμένως εκτιλύχθηκε μια απίστευτη επιχείρηση για τον εντοπισμό του άγνωστου αντικειμένου στην οποία συνέδραμαν και δύο F-16.

Το περιστατικό συνέβη στις 11 Οκτωβρίου 2007 και παρουσιάστηκε από την εφημερίδα στις 4 Νοεμβρίου /2008 , με τίτλο «X-files στον ουρανό της Αττικής» και υπότιτλο «F-16 αναζητούσαν UFΟ ύστερα από αναφορά πιλότου της Ολυμπιακής». ενώ συνοδεύονταν από κατατοπιστικό γράφημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας που εκτελούσε το νυχτερινό δρομολόγιο Λονδίνο- Αθήνα, είχε για ώρα «στενή επαφή» με άγνωστο φωτεινό αντικείμενο, πάνω από την Αττική.

Η αναφορά του πιλότου, που με έκπληξη είχε δει από τον Αυλώνα μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το άγνωστο αντικείμενο, έθεσε σε συναγερμό το σύστημα αεράμυνας της χώρας, που απογείωσε δύο F-16 επιφυλακής για τον εντοπισμό του!

Κατά τον πιλότο, όταν το αεροσκάφος του βρισκόταν στο σημείο ΑΥLΟΝ (περιοχή Αυλώνα Αττικής) διαπίστωσε ότι τον ακολουθούσε «ένα φωτεινό αντικείμενο το οποίο άλλαξε θέσεις δεξιά και αριστερά του».

Η αναφορά σήμανε συναγερμό στην Πολιτική Αεροπορία, η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε- βάσει των κανονισμών- το Κέντρο Ενημέρωσης Αεράμυνας (ΚΕΝΑ) στην Αθήνα και το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικού Ελέγχου (ΕΚΑΕ) στη Λάρισα. Στις 04.20 ειδοποιήθηκε και το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΑ,

Απογείωση δύο μαχητικών F-16

Από τη συναξιολόγηση όλων των δεδομένων αποφασίστηκε στις 06.23- άγνωστο σε ποιο επίπεδο- η απογείωση δύο μαχητικών F-16 από τη βάση της Νέας Αγχιάλου (111 Πτέρυγα Μάχης) που ήταν σε επιφυλακή (Scramble). Πέντε λεπτά αργότερα, τα F-16 με κωδικό «Κεραυνός 2» απογειώθηκαν για περιοχή Αττικής, Μαραθώνα, Καρύστου.

Οι παρατηρητές εδάφους συνέχισαν να παρακολουθούν- στις 06.45 υπάρχει και νέα αναφορά παρατηρητή από την Πάρνηθα, σύμφωνα με την οποία «το αντικείμενο άρχισε να απομακρύνεται και να μικραίνει ανερχόμενο». Η περιπολία των δύο F-16 ολοκληρώθηκε στις 07.41 «χωρίς οι πιλότοι του να εντοπίσουν οτιδήποτε».

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Πιθανότερη εκδοχή η… Αφροδίτη

Οι επιτελείς του ΓΕΑ απευθύνθηκαν την άλλη ημέρα στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για πιθανές εξηγήσεις, με δεδομένο ότι υπήρχε μόνο οπτική επαφή και όχι καταγραφή σε ραντάρ. Σύμφωνα με ανεπίσημες ερμηνείες που δόθηκαν, δεν αποκλείεται το φωτεινό ίχνος να ήταν ο πλανήτης Αφροδίτη. Το ενδεχόμενο ενισχύεται, ειπώθηκε, από πολλά αστρονομικά δεδομένα που συσχετίζονται με την εποχή (Οκτώβριος) την ώρα, την κατεύθυνση της κίνησης και τη φωτεινότητα του «αντικειμένου».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών της ΕΜΥ που δόθηκαν σε αξιωματικούς του ΓΕΑ, όλα αυτά σε συνδυασμό με τη θέση της Σελήνης δημιουργούν την αίσθηση ότι ο πλανήτης Αφροδίτη είναι… κάτι άλλο- για τους πιο ευφάνταστους, UFΟ. Σύμφωνα με ειδικούς, ακόμα και εκπαιδευμένοι παρατηρητές, όπως π.χ. οι πιλότοι, μπορεί να ξεγελαστούν, ιδίως αν το περιστατικό συμβεί κάτω από ασυνήθιστες συνθήκες. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το φυσικό αντικείμενο το οποίο συχνότερα συγχέεται με UFΟ, είναι ο πλανήτης Αφροδίτη. Για παράδειγμα, λένε, αν ένα στρώμα κρύου αέρα παγιδευτεί κάτω από ένα στρώμα ζεστού αέρα, οι ακτίνες του φωτός (από τα αστέρια) ανακλώνται, με αποτέλεσμα αντικείμενα τα οποία βρίσκονται κάτω από τον ορίζοντα να γίνονται ορατά ως αντικατοπτρισμοί.

Καθώς τα στρώματα αέρα κινούνται, το αντικείμενο μπορεί να φανεί ότι αλλάζει κατεύθυνση δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι κινείται με υπερβολική ταχύτητα. Το ίδιο φαινόμενο «μεγεθύνει» επίσης το αντικείμενο. Τέτοιες καταγραφές για αντικείμενα που ακολουθούν ακόμα και ανθρώπους είναι πολλές, όπως λένε οι ειδικοί όμως, αντί για UFΟ είναι η Αφροδίτη. Ακόμη και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ είχε αναφέρει το 1969 ότι είδε UFΟ, ωστόσο κατόπιν μελέτης θεωρείται βέβαιο ότι ήταν η Αφροδίτη.

militaire.gr μέσω siriusanews