ΧΙΟΝΙ ΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΣΑΧΑΡΑ για τρίτη Συνεχή Χρονιά (εικόνες)

[08/01/2018 - 19:34]

ΧΙΟΝΙ ΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΣΑΧΑΡΑ

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, έως 16 ίντσες του χιονιού έχει πέσει σε μια πόλη στην έρημο της Σαχάρας μετά από μια

φρικτή χειμωνιάτικη καταιγίδα που έπληξε την περιοχή την Κυριακή.

Αυτή είναι η τρίτη φορά σε 37 χρόνια που η πόλη του Ain Sefra στην Αλγερία βλέπει το χιόνι να καλύπτει τους κόκκινους αμμόλοφους της ερήμου.

Το χιόνι άρχισε να πέφτει στις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (7/1/18) το πρωί και άρχισε γρήγορα να στρώνεται στην άμμο.

Όταν η πόλη είδε μια ίντσα ή δύο με χιόνι, οι αμμόλοφοι στα περίχωρά της ήταν ήδη καλυμμένοι με χιόνι.

Ο φωτογράφος Karim Bouchetata είπε: «Πραγματικά εκπλαγήκαμε όταν ξυπνήσαμε και είδαμε ξανά το χιόνι. Έμεινε όλη την ημέρα την Κυριακή και άρχισε να λιώνει περίπου κατά τις 5μμ.

Το 2016, η πόλη γνωστή ως «Η πύλη προς την έρημο» είδε βαθύ χιόνι λίγο μετά τα Χριστούγεννα και προκάλεσε χάος, αφού οι δρόμοι έγιναν ολισθηροί και παγωμένοι με πεζούς να γλιστράνε και να πέφτουν αλλά και αυτοκίνητα να συγκρούονται και να τρακάρουν.

 

ΧΙΟΝΙ ΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΣΑΧΑΡΑ

Τον Ιανουάριο του 2017, η πόλη είδε ξανά τη χιονόπτωση, τόση, που τα παιδιά έφτιαξαν χιονάνθρωπους αλλά και έλκηθρο στους χιονισμένους αμμόλοφους.

Πριν από αυτά τα τελευαία καιρικά φαινόμενα, το χιόνι είχε εμφανιστεί στο Ain Sefra στις 18 Φεβρουαρίου 1979, όταν η καταιγίδα χιονιού διήρκεσε μόλις μισή ώρα.

ΧΙΟΝΙ ΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΣΑΧΑΡΑ

Ένας εκπρόσωπος του Met Office είπε: «Ο ψυχρός αέρας τραβήχτηκε προς τα νότια προς τη Βόρεια Αφρική το Σαββατοκύριακο ως αποτέλεσμα της υψηλής πίεσης στην Ευρώπη.

«Η υψηλή πίεση σήμαινε ότι ο κρύος καιρός επεκτάθηκε πιο νότια από το κανονικό».

ΧΙΟΝΙ ΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΣΑΧΑΡΑ

Το Ain Sefra βρίσκεται περίπου 3.280 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιβάλλεται από τα βουνά Άτλας.

Παρά το υψόμετρο, είναι εξαιρετικά σπάνιο να βλέπεις το χιόνι στην πόλη ενώ κανονικά είναι έξι έως 12 βαθμούς Κελσίου τον Ιανουάριο.

ΧΙΟΝΙ ΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΣΑΧΑΡΑ

The Sahara Desert covers most of Northern Africa and it has gone through shifts in temperature and moisture over the past few hundred thousand years.
Η έρημος της Σαχάρας καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αφρικής και έχει περάσει από πολλές παρεκκλίσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας, τις τελευταίες εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ