Πώς να Ελέγξετε την Ισορροπία του pH σας Μόνοι σας Εύκολα από το Σπίτι

Πώς να Ελέγξετε την Ισορροπία του pH σας Μόνοι σας Εύκολα από το Σπίτι

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το σώμα σας πρέπει να είναι ελαφρώς αλκαλικό για να είναι πιο υγιές. Τα κύτταρα σας, οι χημικές αντιδράσεις μέσα τους, τα ευεργετικά βακτήρια στο έντερο και το ανοσοποιητικό σας σύστημα λειτουργούν καλύτερα σε ένα ελαφρώς αλκαλικό περιβάλλον. Ένα όξινο σώμα σημαίνει ότι τα συστήματά σας δεν λειτουργούν τόσο αποτελεσματικά όσο θα έπρεπε.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός ότι όταν τα επίπεδα pH ενός οργανισμού γίνονται πολύ όξινα (μια κατάσταση γνωστή ως όξυνση), είστε πολύ πιο ευαίσθητοι σε πολλές ασθένειες, όπως:

• Παχυσαρκία, αργός μεταβολισμός και αδυναμία απώλειας βάρους
• Χρόνιες φλεγμονές
• Υψηλή πίεση του αίματος
• Αύξηση βάρους, παχυσαρκία και διαβήτη
• Διαταραχές της ουροδόχου κύστης και των νεφρών
• Μειωμένη ανταπόκριση του ανοσοποιοητικού
• Πρόωρη γήρανση
• Οστεοπόρωση, αδύναμα ή εύθραυστα οστά
• Πόνος στις αρθρώσεις, πόνοι στους μυς και συσσώρευση γαλακτικού οξέος
• Χαμηλή ενέργεια και χρόνια κόπωση
• Αλλαγές στην διάθεση
• Αργή πέψη
• Υπερβολική ανάπτυξη μυκήτων

Τα ναρκωτικά, τα φάρμακα και οι τοξικές χημικές ουσίες έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του ρΗ του σώματος, γι ‘αυτό υπάρχουν παρενέργειες στα φάρμακα. Όταν το pH του σώματος πέσει κάτω από το 6,4 τα ένζυμα απενεργοποιούνται, η πέψη δεν λειτουργεί σωστά ενώ οι βιταμίνες, τα ανόργανα συστατικά και τα συμπληρώματα διατροφής δεν μπορούν να αφομοιωθούν αποτελεσματικά.

Το οξύ μειώνει την παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα, την ικανότητα να αποκαθιστά τα χαλασμένα κύτταρα, την ικανότητα να αποτοξινώνει βαρέα μέταλλα και καθιστά το σώμα πιο ευάλωτο στην κόπωση και την ασθένεια. Το pH του σώματός σας επηρεάζει τα πάντα. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η ασθένεια δεν μπορεί να επιβιώσει σε αλκαλική κατάσταση και ότι οι ιοί, τα βακτήρια, οι μύκητες, τα candida και τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε ένα όξινο, χαμηλού οξυγόνου περιβάλλον με χαμηλό pH.

Ένα όξινο pH μπορεί να προκύψει από μια δίαιτα με πολλά όξινα, συναισθηματικό στρες, τοξική υπερφόρτωση και ανοσολογικές αντιδράσεις ή οποιαδήποτε διαδικασία που στερεί τα κύτταρα από οξυγόνο και άλλα θρεπτικά συστατικά. Ο οργανισμός θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει το οξύ χρησιμοποιώντας αλκαλικά αποθέματα όπως το νάτριο από το στομάχι και το ασβέστιο από τα οστά. Αυτή είναι η κύρια αιτία της οστεοπόρωσης και ορισμένων άλλων ασθενειών.

Αν δεν υπάρχουν αρκετά ανόργανα συστατικά στη διατροφή για να αντισταθμιστεί η οξύτητα, θα προκύψει συσσώρευση οξέων στα κύτταρα, με αποτέλεσμα τα συμπτώματα όπως ο πόνος, η αρθρίτιδα, η ινομυαλγία, η σκλήρυνση κατά πλάκας και ο λύκος. Ο καρκίνος δεν είναι συμβατός σε ένα περιβάλλον υγιούς pH, γεμάτο οξυγόνο. Για παράδειγμα, ο καρκίνος της καρδιάς δεν υπάρχει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αίμα που ρέει από τους πνεύμονες στην καρδιά είναι στο υψηλότερο επίπεδο του ρΗ και του οξυγόνου σε ολόκληρο το σώμα.

Καθώς το αίμα μετακινείται μέσω των πνευμόνων, οι όξινες τοξίνες απορρίπτονται από το σύστημα, αφήνοντάς το πλούσιο σε οξυγόνο και υψηλό pH στο αίμα. Κατά την απουσία οξυγόνου, η γλυκόζη υφίσταται ζύμωση σε γαλακτικό οξύ. Αυτό προκαλεί πτώση του pH του κυττάρου ακόμη χαμηλότερα. Τα ούρα και το σάλιο του pH των ασθενών με καρκίνο σχεδόν πάντοτε κυμαίνονται μεταξύ 4,0 και 5,5. Όταν ο καρκίνος εισχωρεί σε μεταστάσεις το pH πέφτει ακόμα χαμηλότερα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Πώς να ελέγξετε την ισορροπία του pH

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε εύκολα να ελέγξετε τα επίπεδα του pH σας στο σπίτι. Για να το κάνετε αυτό μπορείτε να προμηθευτείτε μια συσκευασία λωρίδων ελέγχου pH από ένα φαρμακείο της γειτονιάς σας.

Μπορείτε να ελέγχετε συχνά τα επίπεδα του pH σας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά προσπαθήστε να το κάνετε την ίδια ώρα κάθε πρωί, καθώς το σώμα σας θα είναι πιο όξινο όσο νωρίτερα το μετράτε. Ο στόχος είναι να πάρετε το πρωί ένα pH ούρων με ένδειξη που να κυμαίνεται μεταξύ 6,5 και 7,5.

Για το σάλιο, το pH σας πρέπει να είναι παρόμοιο με τα ούρα σας. Περιμένετε τουλάχιστον δύο ώρες μετά το φαγητό για να μετρήσετε το pH του σάλιου σας. Γεμίστε το στόμα σας με σάλιο και στη συνέχεια καταπιείτε το. Επαναλάβετε αυτό το βήμα για να βεβαιωθείτε ότι το φτύσιμό σας είναι καθαρό και στη συνέχεια τοποθετήστε λίγο σάλιο στη λωρίδα pH.

Εάν δεν είστε έτοιμοι να αλλάξετε πλήρως τη διατροφή σας, δεν πειράζει. Στόχος σας είναι να έχετε μία αναλογία περίπου 70-30 αλκαλικών προς όξινα τρόφιμα. Εκτός από τα τρόφιμα που τρώτε, πρέπει να γνωρίζετε ότι το στρες μπορεί επίσης να επηρεάσει τα επίπεδα του pH σας. Εξασκηθείτε σε βαθιές αναπνοές, φάτε τα λαχανικά σας και πίνετε άφθονο νερό για να ελαφρύνετε το όξινο φορτίο σας.

Easiest Way to Check Your pH Balance

https://youtu.be/c9fJm97vtQw

4 SIGNS YOUR BODY IS TOO ACIDIC AND HOW TO FIX IT

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

livingtraditionally.com Μετάφραση-Απόδοση diadrastika.com

loading...