Ιερά κάστανα 12.800 χρόνων βρέθηκαν στην Ιαπωνία! Από την Θεσσαλία…

[29/01/2018 - 11:42]

Ιερά κάστανα 12.800 χρόνων βρέθηκαν στην Ιαπωνία!
Από την Θεσσαλία… στην Άπω Ιωνία!
Οι επιστήμονες έπεσαν… 10.000 χρόνια έξω!

Του Γιώργου Λεκάκη

Τα κάστανα, όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μια υπερτροφή. Αλλά πότε εξημερώθηκε; Και από πότε

αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο ;
Ίσως δεν μπορούμε να απαντήσουμε με ακρίβεια για άλλες περιοχές, αλλά στο Nagano της Ιαπωνίας βρέθηκαν δυο ξηροκάρπια, κάστανα εν προκειμένω, τα αρχαιότερα που βρέθηκαν ποτέ στην νησιωτική χώρα.

Χρονολογούνται με ραδιενεργές εκπομπές κ.α. αναλύσεις 12.900-12.700 χρόνων στα πρώιμα χρόνια της περιόδου Jomon ανέφεραν ερευνητές.

Και χρησιμοποιήθηκαν για απροσδιόριστους μέχρι στιγμής σκοπούς ! Διότι οι τρύπες που έχουν βαρεθεί σε κάθε ένα απ’ αυτά, δείχνουν ότι οι άνθρωποι μπορεί να τα είχαν αποξηράνει , με την τοποθέτηση βελόνων μέσα σε αυτά.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικά κάστανα, και είναι τα αρχαιότερα στην (ιαπωνική) αρχαιολογία», δήλωσε ο δήμαρχος του Agematsu, M. Oya, ανακοινώνοντας το εύρημα στις 25 Δεκεμβρίου.

Χαρακτήρισε την ανακάλυψη «γεμάτη από τον ρομαντισμό της περιόδου …, αποδεικνύοντας ότι οι άνθρωποι ζούσαν εδώ από ή για τα κάστανα». Μέχρι τώρα, τα αρχαιότερα κάστανα, που είχαν βρεθεί ποτέ στην Ιαπωνία ήταν από το Numazu της Shizuoka ηλικίας 11.000-7.οοο χρόνων.

Τα κάστανα της Agematsu. ανακαλύφθηκαν αρχικώς σε μια θεση κατοικιών , το 1992, κατά την διάρκεια σωστικών ανασκαφών οδοποιίας για την εθνική Οδό Νο. 19. Βρέθηκαν δυο ολόκληρα κάστανα, καθώς και 870 περίπου θραύσματα!

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση ώστε να μάθετε περισσότερα:

Ιερά κάστανα 12.800 χρόνων βρέθηκαν στην Ιαπωνία!

arxeion-politismou.gr

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ