Δεν Πάει το Μυαλό σας ΤΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΟ ΦΒ για να Παρακολουθεί σε Κάθε Σπίτι!!!

[12/01/2018 - 10:01]

ΤΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΟ ΦΒ για να Παρακολουθεί σε Κάθε Σπίτι!!!
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Στο βιβλίο «1984» του George Orwell, οι καταπιεστικοί κυβερνήτες της Ωκεανίας χρησιμοποιούν συσκευές που ονομάζονται τηλεοπτικές οθόνες για να παρακολουθούν στενά και να καταπνίγουν τους πολίτες. Τώρα το Facebook φαίνεται να ακολουθεί τα

βήματα αυτά, τοποθετώντας τα μικρόφωνα και τις φωτογραφικές μηχανές της επιχείρησής του στα σπίτια των ανθρώπων.

Το κοινωνικό δίκτυο, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το πρώτο κομμάτι καταναλωτικού υλικού το οποίο θα αποκαλείται Portal και θα κοστίζει περί των  499 δολαρίων, φαίνεται να ισχυρίζεται ένας διαδικτυακός τόπος που ονομάζεται Cheddar, σύμφωνα με την metro.co.uk. Η συσκευή θα διαθέτει οθόνη 15 ιντσών, κάμερα ευρείας γωνίας με αναγνώριση προσώπου και μικρόφωνα για τη δυνατότητα φωνητικού ελέγχου.

Όπως αναφέρει, αναμένεται να χρησιμοποιήσει την αναγνώριση προσώπου για να επιτρέψει στους χρήστες να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογούν κωδικούς πρόσβασης και θα είναι αφιερωμένο σε συνομιλία μέσω βίντεο. Το gadget έχει σχεδιαστεί από ένα σκιερό τμήμα Facebook που ονομάζεται «Building 8», το οποίο επίσης εργάζεται στην τεχνολογία ανάγνωσης του μυαλού.

«Αντί να τοποθετήσουμε τη συσκευή ως έξυπνο βοηθό, όπως τα ηχεία του Amazon Echo, το Facebook σκοπεύει να τοποθετήσει το Portal ως ένα τρόπο για τις οικογένειες και τους φίλους, να παραμείνουν συνδεδεμένοι μέσω video chat και άλλων κοινωνικών χαρακτηριστικών», γράφει η ιστοσελίδα, σημειώνει η Metro.

«Το Facebook σχεδιάζει επίσημη εισαγωγή προϊόντων στις αρχές Μαΐου στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών του και ελπίζει να κυκλοφορήσει τη συσκευή το δεύτερο εξάμηνο του 2018». Εκτός από τις δυνητικά σοβαρές συνέπειες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής από την κατοχή κάμερας και μικροφώνων του Facebook στο σπίτι σας, είναι και το καθαρό γεγονός ότι το gadget: κοστίζει σχεδόν όσο το iPhone ή το iPad, αλλά πιθανό να είναι πολύ λιγότερο.

Παρόλο που το Facebook δεν έχει σχολιάσει επισήμως σχετικά, ο Andrew Bosworth, αντιπρόεδρος της εταιρείας για την αυξημένη και εικονική πραγματικότητα, έγραψε στο Twitter: «Δεν μπορώ να σχολιάσω την κερδοσκοπία αλλά μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα είναι ένα συναρπαστικό έτος για την AR / VR».

Το «Building 8» λέγεται ότι είναι ένα απόλυτα μυστικό τμήμα του Facebook, στο οποίο ήταν επικεφαλής η Regina E. Dugan, πρώην αφεντικό της Υπηρεσίας Προηγμένων Ερευνητικών Έργων Άμυνας (DARPA), η οποία είναι αφιερωμένη στη στρατιωτική έρευνα. Πέρυσι, το Facebook παραδέχτηκε ότι το δικό του ερευνητικό δίκτυο εργάζεται πάνω σε τεχνολογία που μπορεί να διαβάσει τα μυαλά των ανθρώπων σε 100 λέξεις ανά λεπτό.

Είναι, τελικά, αυτός ο Μεγάλος Αδερφός (Big Brother);

Άραγε ο Μεγάλος Zucker θα καταλήξει να μας παρακολουθεί όλους;

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ