Αυτή η Γάτα έχει Κάτι Ξεχωριστό! Και ΔΕΝ Είναι Μόνο Αυτό που Βλέπετε!

[23/02/2018 - 09:12]

Αυτή η Γάτα έχει Κάτι Ξεχωριστό! Και δεν είναι μόνο αυτό που βλέπετε!

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Αυτή η αξιολάτρευτη γάτα γεννήθηκε με ένα άψογο σχηματισμό γκρίζας και μαύρης γούνας που χωρίστηκε σχεδόν τέλεια στο μέσον του προσώπου της.

Τα σπάνια αυτά σημάδια στη «βρετανική» γούνα της, που απεικονίζονται στο «σπίτι» της στη Γαλλία, πιστεύεται ότι είναι το αποτέλεσμα δύο εμβρύων που συγχωνεύτηκαν σε ένα.

Ενώ η ακριβής αιτία της εντυπωσιακής εμφάνισης αυτού του κατοικίδιου δεν είναι γνωστή, άλλα αιλουροειδή με αυτή τη μυστηριώδη εμφάνιση είναι γνωστά ως «χίμαιρες» και μάλλον είναι αποτέλεσμα της συγχώνευσης δύο γονιμοποιημένων ωαρίων ή δύο πρώιμων εμβρύων στη μήτρα της μητέρας.

Κάθε ένα από τα ξεχωριστά κύτταρα των δύο γονέων έχουν ήδη αρχίσει να αναπτύσσονται πριν από τη συγχώνευση, πράγμα που σημαίνει ότι τα καθιερωμένα φυσικά χαρακτηριστικά τους μπορεί να έχουν ήδη διασωθεί και περάσει στην επόμενη φάση.

Αν και είναι ένα σπάνιο περιστατικό, χιμαιρικά κύτταρα μπορεί να εμφανιστούν σε πολλά είδη – συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων – αλλά οι περισσότεροι δεν συνειδητοποιούν ότι «έχουν επάνω τους» αυτή την κατάσταση. Τέτοιου είδους σημεία (που θα μπορούσαν να σας κάνουν να ψαχτείτε) μπορεί να είναι  «μπαλώματα» διαφορετικών χρωματισμών στα μαλλιά.

Αυτή η Γάτα έχει Κάτι Ξεχωριστό! Και δεν είναι μόνο αυτό που βλέπετε!

(Picture: Jean-Michel Labat/Caters News)

Η ονομασία προέρχεται από την Χίμαιρα, το τέρας της ελληνικής μυθολογίας που είχε σώμα κατσίκας, κεφάλι λιονταριού ενώ η ουρά της κατέληγε σε ένα φίδι.

Έτσι, λοιπόν, αυτή η πανέμορφη γάτα διπλής όψης (κυριολεκτικά) κέρδισε τις καρδιές μας με την τέλεια χωρισμένη μαύρη και γκρι γούνα στο πρόσωπο, η οποία θεωρείται ότι έχει διαφορετικό DNA σε κάθε πλευρά.

Οι φωτογραφίες του αιλουροειδούς τραβήχτηκαν από τον φωτογράφο Jean-Michel Labat, του οποίου το Instagram είναι γεμάτο από πολλές φωτογραφίες άλλων ζώων, συμπεριλαμβανομένων των πιο χνουδωτών γάτων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Leslie Lyons, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Davis, η οποία μελετά τη γενετική αυτού του είδους, είπε ότι οι χίμαιρες είναι πιο συχνές από ό, τι νομίζουμε.

Αυτή η Γάτα έχει Κάτι Ξεχωριστό! Και δεν είναι μόνο αυτό που βλέπετε!

(Picture: Jean-Michel Labat/Caters News)

Μάλιστα, το πιο εντυπωσιακό που «μας έμεινε» στο μυαλό είναι εκείνο που είπε πως αν κάνουμε ένα DNA αποτύπωμα – ακριβώς όπως στο CSI – το αποτέλεσμα που θα προκύψει, πιθανότατα, είναι πως το DNA από τη μία πλευρά του σώματος θα βγει διαφορετικό από το άλλο.

Είναι, λοιπόν, πως η φύση μπορεί να μας εκπλήξει τόσο όμορφα!

Διαβάστε επίσης:
Γάτα: Προστατεύει Εσάς και το Σπίτι σας από Φαντάσματα και Αρνητικά και Πνεύματα

dailymail.co.uk και metro.co.uk
Μετάφραση-Απόδοση
diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ