Την Απόλυτη Απόδειξη ότι η Προσελήνωση Σκηνοθετήθηκε ισχυρίζεται ότι έχει ερευνητής

Την Απόλυτη Απόδειξη ότι η Προσελήνωση Σκηνοθετήθηκε ισχυρίζεται ότι έχει ερευνητής

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ένα φοεβρό ντοκουμέντο ισχυρίζεται ότι φέρνει στο φως ο γνωστός στο χώρο των «κυνηγών ΑΤΙΑ», Streetcap1 και youtuber. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του υποστηρίζει ότι εντόπισε ένα αυθεντικό video από τα αρχεία της NASA και έχει να κάνει με την αποστολή του Apollo 15.

Αν στο video που μας παραθέτει δώσετε προσοχή θα ακούσετε τον έναν αστροναύτη να σφυροκοπάει ένα αντικείμενο! Αυτό, όμως, είναι αδύνατο να συμβεί στο κενό του χώρου!

Ας δούμε αρχικά τι υποστηρίζει ο Streetcap1:

«Αυτό είναι από το βίντεο του Apollo 15 της NASA. Εάν κάνατε Φυσική στο σχολείο ή στο κολέγιο, θα γνωρίζετε ότι ο ήχος δεν μπορεί να ταξιδέψει στο κενό. Εντούτοις, μπορούμε να ακούσουμε τις σφυριές του αστροναύτη σε αυτό το κλιπ. Ωστόσο, το διάστημα είναι κενό. Δεν υπάρχει αέρας. Στο διάστημα κανείς δεν μπορεί να σας ακούσει να ουρλιάζετε… Η επικοινωνία όλων των αστροναυτών γίνεται μέσω των ραδιο-ακουστικών. Οι κραδασμοί δεν μπορούν να ταξιδέψουν μέσα από το κενό, ακόμη και στον ασύρματο του αστροναύτη, οπότε τα χτυπήματα του σφυριού δεν πρέπει να ακούγονται, όμως μπορούμε να τους ακούμε! Συμπέρασμα: Είτε υπάρχει αέρας στην Σελήνη, είτε η NASA παραποίησε το πρόγραμμα Apollo 15».

Το ψάξαμε κι εμείς, όσο μπορούμε, μέσα από τις δυνατότητες που μας δίνει το διαδίκτυο. Πράγματι, σύμφωνα με το Ευγενίδιο Ίδρυμα: «Δεν υπάρχει ατμόσφαιρα στη Σελήνη και επομένως ούτε άνεμοι, ούτε σύννεφα, ούτε βροχή, ούτε γραφικά ηλιοβασιλέματα, ούτε οποιοδήποτε άλλο καιρικό φαινόμενο».

Επίσης, σύμφωνα με την wikipedia.org: «ο ήχος είναι η αίσθηση που προκαλείται λόγω της διέγερσης των αισθητηρίων οργάνων της ακοής από μεταβολές πίεσης του ατμοσφαιρικού αέρα. Αυτές οι μεταβολές διαδίδονται με τη μορφή ηχητικών κυμάτων».

Και επίσης: «Για τη μετάδοση των κυμάτων είναι απαραίτητη η ύπαρξη κάποιου υλικού μέσου μεταξύ πομπού και δέκτη. Το μέσο μπορεί να βρίσκεται σε οποιαδήποτε κατάσταση ύλης – στερεό, υγρό, αέριο ή πλάσμα – καθώς ο ήχος δεν διαδίδεται στο απόλυτο κενό».

Άρα, λοιπόν, όπως όλοι εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε, με βάση αυτές τις απλές τεκμηριωμένες πληροφορίες, εφόσον στην Σελήνη, ως γνωστόν, δεν υπάρχει ατμόσφαιρα και άρα το υλικό μέσο για να μεταδοθεί ο ήχος, τότε δεν είναι δυνατόν να ακούγονται οι σφυριές, το κοπάνημα που κάνει ο αστροναύτης στο αντικείμενο που κρατάει, όπως βλέπετε και ακούτε.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τι συμβαίνει, τελικά; Κάποιος μας λέει ψέματα. Είτε η NASA σκηνοθέτησε την προσελήνωση και τοποθέτησε τους ανθρώπους σε κάποιο σκηνικό, είτε στην Σελήνη υπάρχει ατμόσφαιρα, σε αντίθεση με ότι διδάσκουν στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, οπότε μπορεί να υπάρξει διάδοση του ήχου. Φυσικά, πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας και το ενδεχόμενο ότι το video του streetcap1 είναι πειραγμένο, αλλά θα μπορούσατε να το εντοπίσετε στην Apollo 15 Video Library της NASA.

Ίσως, κάποιος από τους αναγνώστες μας που έχει περισσότερες γνώσεις στο θέμα, θα μπορούσε να βοηθήσει και να λύσει αυτό το πρόβλημα που, σύμφωνα με τον streetcap1, έχει προκύψει.

Sound in a Space Vacuum – It’s a Miracle!

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Δείτε και ένα ακόμα σχετικό video, αναλυτικότερο του πρώτου:

Moon landings hoax – Sounds in Vacuum

diadrastika.com