Image by AI generator from gencraft

Ποια η αληθινή ταυτότητα του Φόβου, δορυφόρου του Άρη
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Λέγεται ότι ο Φόβος, δορυφόρος του πλανήτη Άρη, διακρίνεται από κάποιες ιδιομορφίες. Αυτές, σύμφωνα με ορισμένες ερμηνείες, υποδηλώνουν πως κρύβει ζωή και μάλιστα ευφυή όντα – έστω κι αν αυτά έζησαν σε ένα μακρινό παρελθόν. Φήμες θέλουν τη NASA να κρύβει αυτή την εκδοχή για να μην προκαλέσει πανικό στην ανθρωπότητα, ίσως ακόμα και για άλλους λόγους, σκοτεινούς.

Η αινιγματική φύση του Φόβου

Χρόνια τώρα υποστηρίζεται ότι το φεγγάρι Φόβος του πλανήτη Άρη, είναι ένα τεχνητό σώμα, ένας δορυφόρος που τοποθέτησαν εκεί οι εξωγήινοι ή ένας αρχαίος ανθρώπινος πολιτισμός που κατάφερε κάποτε να φύγει από την επιφάνεια της Γης…

Διαβάστε επίσης: Ιαπετός. Οι ενδείξεις ότι είναι τεχνητός ο τρίτος μεγαλύτερος δορυφόρος του Κρόνου και τα επιχειρήματα της NASA

Όλα τα παρακλάδια και οι πτυχές των υποθέσεων βασίζονται, κυρίως, σε υπολογισμούς ενός Ρώσου επιστήμονα, του Δρ Joseph Samuilovich ο οποίος έχει την θεωρία ότι οι κινήσεις της Φόβου δεν είναι σύμφωνες με αυτό που περιμένει κανείς από ένα ουράνιο σώμα με το συγκεκριμένο σχήμα και το συγκεκριμένο μέγεθός.

Ο Φόβος, όπως αναφέρεται σε παράδοξες μελέτες και θεωρίες, φαίνεται να κρύβει πολλά μυστικά. Άραγε, τα υποθετικά στοιχεία που έχουν βρεθεί μέσω δορυφόρων και τηλεσκοπίων παραπέμπουν σε πιθανή ζωή στον πλανήτη Άρη. Ποια μπορεί να είναι η πραγματική φύση του Φόβου και ποιες είναι οι πιθανές συνέπειες αν αποδειχθεί αληθινό;

Το μείγμα της ανατριχίλας και της περιέργειας

Οι ερευνητές και επιστήμονες αντιμετωπίζουν τον Φόβο με μια σύγχυση συναισθημάτων. Από τη μια, η ιδέα της ύπαρξης ζωής σε έναν άλλο πλανήτη είναι συναρπαστική και ανατριχιαστική. Από την άλλη, η πιθανότητα της ύπαρξης ευφυών όντων, είναι ακόμα πιο συναρπαστική και ταυτόχρονα ανησυχητική. Ποιο είναι το μέλλον της έρευνας για τον Φόβο και ποια είναι η πιθανή αντίδραση της κοινής γνώμης αν αποκαλυφθεί η αλήθεια;

Το 1960, ο δρ S. Fred Singer, επιστημονικός σύμβουλος του προέδρου Eisenhower, φάνηκε να θέλει να στηρίξει μια θεωρία για τον Φόβο, το μυστήριο φεγγάρι του Άρη. Στην πραγματικότητα, μέσα από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Astronautics δήλωσε: «Ο Φόβος έγινε δεκτός ως ένα ουράνιο σώμα, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ένας τεχνητός δορυφόρος από μια προηγμένη εξωγήινη φυλή»

Υποστηρίζεται, λοιπόν, πως σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, το εσωτερικό του Φόβου χαρακτηρίζεται από μεγάλα σπήλαια, δομημένα όμως γεωμετρικά και με ορθογώνια τοιχώματα. Αυτό υποδηλώνεται από την επιστροφή των αντηχήσεων μέσω εσωτερικών ανακλάσεων που έγιναν ύστερα από ειδικές μετρήσεις.

Με άλλα λόγια, ο Φόβος δεν είναι ο τυπικός δορυφόρος που θα περίμενε κανείς να περιστρέφεται με φυσικό τρόπο γύρω από τον πλανήτη του.

Η NASA και οι μυστικές εκδοχές

Ο Φόβος παραμένει τυλιγμένος στο μυστήριο από την ανακάλυψή του, το 1877 και ακόμα και σήμερα δεν είμαστε σίγουροι για το τι συμβαίνει με αυτόν, καθώς αρκετοί, μεταξύ των επιστημόνων, αμφισβητούν την πραγματική καταγωγή του.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τον Δεκέμβριο του 2015, η Αποστολή Mars Atmosphere and Volatile Evolution Mission (MAVEN) της NASA υλοποίησε διάφορες προσεγγίσεις κοντά στον Φόβο. «Μεταξύ των δεδομένων που επέστρεψαν στη Γη υπάρχουν κάποιες φασματικές εικόνες του Φοίβου που φωτογραφήθηκαν σε υπεριώδη ακτινοβολία», εξήγησε εκπρόσωπος της NASA.

Απώτερος σκοπός της MAVEN ήταν να κατανοήσουν αν ο Φόβος είναι στην πραγματικότητα ένας αστεροειδής που συνελήφθη από τη βαρύτητα του Άρη ή αν έχει προκύψει σταδιακά γύρω από την τροχιά του. Δυστυχώς, η NASA δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει καμία μελέτη σχετικά.

Μερικά από τα ζητήματα που συνθέτουν το μυστήριο του εν λόγω δορυφόρου είναι ότι σε προηγούμενες μελέτες αναφέρονται ίχνη οργανικών μορίων που ανιχνεύθηκαν στην επιφάνειά του. Είναι ο μοναδικός δορυφόρος που αναφέρεται ότι έχει τεράστια σπήλαια-κενά. Δεν είναι σφαιρικός, αλλά με βάση τη χαρτογράφηση Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) έχει σχήμα «πατάτας».

Η επιφάνεια του Φόβου είναι διάσπαρτη με ένα πλήθος κρατήρων, μερικοί από τους οποίους φαίνεται να έχουν παράξενες ευθυγραμμίσεις.

Η NASA ΚΡΥΒΕΙ την Πραγματική Ταυτότητα του Φόβου

Στα παράδοξα συμπεριλαμβάνεται και ο διάσημος «μονόλιθος» που φαίνεται να ξεχωρίζει.

Η NASA ΚΡΥΒΕΙ την Πραγματική Ταυτότητα του Φόβου

Ενώ υποστηρίζεται ότι υπάρχουν και άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν άνετα να χαρακτηριστούν ως μονόλιθοι.

Η NASA ΚΡΥΒΕΙ την Πραγματική Ταυτότητα του Φόβου

Ο Φόβος, αν ακολουθήσουμε τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από αυτόν, φαίνεται να κρύβει κάτι πολύ μεγάλο, το οποίο η NASA συγκαλύπτει. Ίσως, λοιπόν, δεν είναι τυχαίο ότι διαστημικές αποστολές, όπως τα ρώσικα Phobos 1 και Phobos 2, και το αμερικανικό Mars Observer, εξαφανίστηκαν ανεξήγητα.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα οι φήμες που κατηγορούν τη NASA ότι κρύβει πληροφορίες σχετικά με τον Φόβο, μοιάζουν να φαντάζουν αληθινές. Αν όλο αυτό είναι μια πραγματικότητα – ότι, δηλαδή, υπάρχει συγκάλυψη – μπορεί αυτό να συμβαίνει για λόγους ασφαλείας και προστασίας της ανθρωπότητας ή, ίσως, υπάρχουν και άλλες σκοτεινές και αόριστες αιτίες πίσω από αυτή τη συμπεριφορά. Ωστόσο, δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις, μόνο και σκέψεις πάνω σε σκέψεις, ερμηνείες πάνω σε ερμηνείες, συμπεράσματα επί συμπερασμάτων.

Ένα μέλλον γεμάτο ανατροπές

Ποιοι είναι οι λόγοι που κάνουν τον Φόβο τόσο μυστηριώδη;

Σύμφωνα με την express.co.uk, ο αστροναύτης Buzz Aldrin αναγνώρισε αυτόν τον «μονόλιθο» ως μία περίεργη «βάση». Μάλιστα είπε:

«Θα πρέπει να επισκεφτούμε τα φεγγάρια του Άρη. Υπάρχει ένας μονόλιθος εκεί – μια πολύ ασυνήθιστη δομή σε αυτό το μικρό πατατοειδές αντικείμενο (εννοεί τον Φόβο) που περνάει γύρω από τον Άρη μια φορά κάθε επτά ώρες».

Ωστόσο, δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι ο Φόβος είναι κοίλος-κούφιος, ενώ οι επιστήμονες προσπαθούν να εξηγήσουν την παράξενη ανωμαλία του κύβου-μονόλιθου.

Σχετικά με αυτόν, ο Yisrael Spinoza, από το τμήμα Lunar and Planetary Laboratory του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, δήλωσε ότι είναι ένα εντελώς φυσικό φαινόμενο και ότι θα βρούμε παρόμοιες δομές και εδώ στη Γη.

«Υπάρχουν πολλοί ορθογώνιοι ογκόλιθοι στη Γη και τον Άρη και σε άλλους πλανήτες» τόνισε.

Όπως και να έχει. Κανείς μα κανείς, ούτε οι επιστήμονες ούτε οι ανεξάρτητοι ερευνητές μπορούν να υπερασπιστούν τις θεωρίες τους με αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία. Καθώς και οι μεν και οι δε, πάσχουν από αυτά και στηρίζονται μόνο σε εικόνες και εικασίες.

Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε ένα σημείο της ιστορίας της όπου η τεχνολογία και η επιστήμη εξερευνούν νέα όρια και αποκαλύπτουν μυστικά του σύμπαντος. Ο Φόβος, ως δορυφόρος του πλανήτη Άρη, μπορεί να αποτελέσει τον προαγγελιοφόρο για μεγάλες ανακαλύψεις και ανατρεπτικές ανακαλύψεις. Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον της ανθρωπότητας αν ο Φόβος αποκαλυφθεί, και ποιες προκλήσεις μας περιμένουν;

Ποια η αληθινή ταυτότητα του Φόβου;

Η πραγματική ταυτότητα του Φόβου, δορυφόρου του πλανήτη Άρη, παραμένει αινιγματική και μυστηριώδης.

Η επιστημονική κοινότητα και η κοινή γνώμη παραμένουν σε αναμονή για νέα ευρήματα και αποκαλύψεις που μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε το σύμπαν και τη ζωή σε άλλα πλανητικά συστήματα. Μήπως, τελικά, ο Φόβος κρύβει τα μυστικά της εξωπλανητικής ζωής;

Με αυτή τη σκέψη ας παρακολουθήσουμε προσεκτικά τις εξελίξεις και ας ετοιμαστούμε για ένα μέλλον που μπορεί να είναι πιο συναρπαστικό από ό,τι φανταζόμασταν!

Δείτε και ένα σχετικό βίντεο με τίτλο “NASA monitored Extraterrestrial activities on Phobos and censured data from the Maven mission

diadrastika / Image by AI generator from gencraft