Σκάφος του Λιμενικού Περιπολούσε στην περιοχή των Ιμίων Όταν Τουρκική Ακταιωρός Κινήθηκε με Επικίνδυνο Ελιγμό Εναντίον του (video)

[13/02/2018 - 13:53]

Σκάφος του Λιμενικού Περιπολούσε στην περιοχή των Ιμίων
Όταν
Τουρκική Ακταιωρός Κινήθηκε με Επικίνδυνο Ελιγμό Εναντίον του

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια. Στο σκάφος του

λιμενικού προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός

Τουρκική πρόκληση σημειώθηκε, τα μεσάνυχτα στο Αιγαίο, όταν σκάφος του λιμενικού σώματος με 27 άτομα πλήρωμα που βρισκόταν, κατά τη διάρκεια περιπολίας, στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, εμβολίστηκε με την πλώρη από τουρκική ακταιωρό.

Η τουρκική ακταιωρός μετά το συμβάν απομακρύνθηκε προς τα τουρκικά παράλια, ενώ το αρχηγείο Λιμενικού -και συγκεκριμένα το Κέντρο Επιχειρήσεων- ενημέρωσε άμεσα το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας και Εξωτερικών, για το συμβάν.

Το σκάφος του λιμενικού σώματος υπέστη υλικές ζημιές και μεταφέρθηκε στη Λέρο για επισκευή, ενώ δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός στα μέλη του πληρώματος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιανουαρίου είχε σημειωθεί και άλλο συμβάν με τουρκική ακταιωρό, όταν ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων.

Ειδικότερα, κατά τη διέλευση του «Νικηφόρου», η τουρκική ακταιωρός προχώρησε σε επικίνδυνο ελιγμό, ο οποίος οδήγησε σε επαφή με το πλοίο του πολεμικού ναυτικού.

Θερμό επεισόδιο στα Ίμια

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
news247.gr

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ