Βουλευτής Τραμπ: «Tα Σκόπια πρέπει να Σβηστούν από το Χάρτη και να Μοιραστούν τα Εδάφη τους» (video)

[04/02/2018 - 18:40]

Βουλευτής Τραμπ:
«Tα Σκόπια πρέπει να σβηστούν από το χάρτη και να μοιραστούν τα εδάφη τους»

Τη διάλυση των Σκοπίων και το μοίρασμα των εδαφών τους σε Κόσοβο και Βουλγαρία είχε

προτείνει ο Αμερικανός βουλευτής από την Καλιφόρνια, Dana Rohrabacher, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής και πρόεδρος της Υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Μιλώντας στο αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Vision Plus», o αμερικανός πολιτικός είχε δηλώσει:

«Η δημιουργία του κράτους των Σκοπίων απέτυχε και αυτή τη στιγμή υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να διαλυθεί και τα εδάφη του να μοιρασθούν πρωτίστως ανάμεσα στο Κόσοβο και τη Βουλγαρία. Η γνώμη μου είναι ότι τα Σκόπια δεν είναι κράτος. Λυπάμαι αλλά δεν είναι κράτος».

«Έχουν τόσες πολλές διαφορές μεταξύ τους οι εθνότητες που είναι αδύνατο να συνυπάρξουν. Προτιμότερο είναι οι Αλβανοί να ενωθούν με το Κόσοβο και οι υπόλοιποι να πάνε με τη Βουλγαρία ή όπου αλλού νιώθουν πιο κοντά. Εμείς τους στηρίξαμε όταν αποφάσισαν πριν 27 χρόνια να ανεξαρτητοποιηθούν, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο να ισχύει και σήμερα», κατέληξε ο πολιτικός που έγραφε ομιλίες του Ρόναλντ Ρίγκαν.

Σε ερώτηση του αλβανικού καναλιού αν τις απόψεις του τις στηρίζει η νέα κυβέρνηση Τραμπ ανέφερε ότι ο ίδιος έχει επιρροή πάνω στην εξωτερική πολιτική και ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής θα θέσει το ζήτημα.

Στις δηλώσεις του Αμερικανού βουλευτή αντέδρασε το σκοπιανό υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας από το αντίστοιχο αμερικανικό να απορρίψει αυτές τις απόψεις.

Μην ξεχνάμε τους χιλιάδες Ελληνες που ζουν στο Μοναστήρι…

Αν το video δεν παίζει, δείτε το εδώ ή και εδώ (από 9/2/2017):

ΒΟΜΒΑ ΤΡΑΜΠ Θα διαλύσει τα ΣΚΟΠΙΑ θα μοιραστούν τα εδάφη , διαμηνύει βουλευτής του

pronews.gr

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ