Άγνωστο Ιπτάμενο Αντικείμενο Έπεσε και Συνετρίβη κοντά στην Ανταρκτική

Άγνωστο Ιπτάμενο Αντικείμενο Έπεσε και Συνετρίβη κοντά στην Ανταρκτική;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ένα περίεργο περιστατικό έχει καταγραφεί και κάνει τον γύρω του διαδικτυακού κόσμου εδώ και λίγες μέρες. Δεν είναι τόσο η ίδια η εικόνα που την κάνει δημοφιλή, όσο ο ένας ισχυρισμός που επιχειρεί να την περιγράψει.

Το συμβάν φαίνεται να εντοπίστηκε στις 5/3/2018 και ο λόγος που έχει γίνει viral είναι ότι προτείνεται ως πιθανή περιοχή συντριβής UFO η οποία έχει εντοπιστεί σε απομονωμένη περιοχή του ωκεανού στο κέντρο ενός νησιού που καλύπτεται από χιόνι και πάγο.

Τι μπορεί να είναι; Αποκλείεται να είναι παγοθραυστικό, γιατί το περιστατικό της εικόνας βρίσκεται στη μέση του νησιού και είναι πάνω από 10 χιλιόμετρα μακριά από τον ωκεανό!

Σύμφωνα με το κανάλι SecureTeam10 του Youtube και το video που ακολουθεί στην συνέχεια, το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι φαίνεται να έχει πέσει και συρθεί στο μαλακό χιόνι, στην προσπάθειά του να κάνει μια ασφαλή προσγείωση.

Ωστόσο, υπάρχουν έντονες διαφωνίες ως προς το τι μπορεί πραγματικά να βλέπουμε στην συγκεκριμένη εικόνα. Σύμφωνα με το livescience.com αυτό που παρατηρούμε στις φωτογραφία δε μπορεί να απεικονίζει την συντριβή ενός εξωγήινου διαστημοπλοίου στο χιόνι.

Η εικόνα μας δείχνει μέρος του νησιού της Νότιας Γεωργίας και το σκεπτικό που την ακολουθεί σύμφωνα με το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι SecureTeam10, είναι πως ένα UFO που χτύπησε στην πλευρά ενός βουνού, ανατράπηκε και σύρθηκε σε μεγάλη απόσταση στον πάγο μέχρι που σταμάτησε.

Αλλά τι βλέπουμε πραγματικά;

Η φωτογραφία δείχνει έναν πολύ διαταραγμένο πάγο από την πλευρά ενός παγετώνα κοντά στο όρος Paget, ύψους 9.629 ποδών (2.935 μέτρα) στο βρετανικό νησί που βρίσκεται νότια της Αργεντινής. Ένα μακρύ μονοπάτι εκτείνεται μακριά από την κύρια διαταραγμένη περιοχή, οδηγώντας σε ένα λευκό αντικείμενο που φαίνεται ενσωματωμένο στο χιόνι πάνω από τον πάγο.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ο Richard Waller, ανώτερος καθηγητής φυσικής γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Keele του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε στην The Daily Mail ότι η φωτογραφία απεικονίζει στην πραγματικότητα μια χιονοστιβάδα που δημιουργήθηκε όταν ένα μεγάλο μπλοκ πάγου αποκόπηκε και τσούλησε μακριά στο χιόνι αφήνοντας τόσο μεγάλο ίχνος. Επίσης, ότι αυτό το λευκό άμορφο αντικείμενο είναι αυτό το μπλοκ πάγου που ήδη προαναφέραμε. Αυτό το σενάριο είναι, ειλικρινά, αρκετά προφανές ακόμη και για έναν περιστασιακό παρατηρητή.

Ποιά μπορεί να είναι η πραγματική διάσταση και η ουσία της εικόνας; Αν θέλετε μπορείτε να την εξετάσετε και εσείς οι ίδιοι στο Google Earth, σε αυτό το στίγμα 54°39’44.62″S 36°11’42.47″W

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση:

Άγνωστο Ιπτάμενο Αντικείμενο Έπεσε και Συνετρίβη κοντά στην Ανταρκτική

Πάντως, πραγματικά, είναι πολύ εντυπωσιακό σαν θέαμα, όποια εκδοχή και αν πάρουμε σαν αληθινή και πραγματική.

Εμείς, σας παραθέσαμε και τις δύο απόψεις για να κρίνετε και να εκτιμήσετε ή να αμφισβητήσετε μία από τις δύο ή και όλες.

Δείτε και το σχετικό video από το SecureTeam10:

WHAT Crash Landed Over The Antarctic?

Για υπότιτλους:
Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

diadrastika.com