Ο Scott Kelly Γύρισε από το Διάστημα με ΑΛΛΑΓΜΕΝΟ DNA

Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Ο Scott Kelly Γύρισε από το Διάστημα με ΑΛΛΑΓΜΕΝΟ DNA

Ένας αστροναύτης της NASA που πέρασε ένα χρόνο στο διάστημα έχει τώρα διαφορετικό DNA. Mια ανακάλυψη που έχει προβληματίσει ιδιαιτέρως την NASA.

Ο Scott Kelly είναι ένας αστροναύτης που έχει συνολικά πάνω από 500 ημέρες στο διάστημα, με το μεγαλύτερο μέρος του να ζει μέσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για 342 ημέρες.

Αλλά όταν επέστρεψε, μια σειρά δοκιμών αποκάλυψε κάτι εκπληκτικό: Το DNA του Scott, το οποίο προηγουμένως ήταν πανομοιότυπο με του αδερφού του Mark, είχε αλλάξει σημαντικά.

Η NASA, σύμφωνα με δημοσίευμα της dailystar.co.uk, δήλωσε:

«Τα τελομερή του Scott (τα άκρα των χρωμοσωμάτων που μικραίνουν καθώς κάποιος μεγαλώνει ηλικιακά) στην πραγματικότητα έγιναν σημαντικά μεγαλύτερα στο διάστημα.

Ενώ αυτό το εύρημα παρουσιάστηκε το 2017, η ομάδα επιβεβαίωσε αυτή την απροσδόκητη αλλαγή με πολλαπλούς προσδιορισμούς και δοκιμές γονιδιωματικής.

Επιπλέον, ένα νέο εύρημα είναι ότι η πλειοψηφία αυτών των τελομερών μίκρυνε εντός δύο ημερών από την επιστροφή του Scott στη Γη».

Ωστόσο αν και τα περισσότερα από τα γονίδια του Scott άλλαξαν ξανά, κάποια από αυτά δεν άλλαξαν.

Περίπου το 7% των γονιδίων του έχουν δείξει μακροχρόνιες ή μόνιμες αλλαγές.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Η μελέτη του DNA του Scott θα μπορούσε να έχει τεράστιες επιπτώσεις στα άμεσα σχέδια της NASA τα οποία είναι να θέσει ανθρώπους στο διάστημα μακροπρόθεσμα, καθώς εξετάζεται μία αποστολή SpaceX του Elon Musk, να ταξιδέψουν άνθρωποι στον Άρη. Ένα ταξίδι που θα χρειαζόταν τουλάχιστον τρία χρόνια.

Με βάση τα παραπάνω έχουν εγερθεί πολλές ανησυχίες ότι το ανθρώπινο σώμα δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε μία τέτοια μακροχρόνια αποστολή, όταν το DNA να μεταμορφώνεται ριζικά, με άγνωστα αποτελέσματα.

Τι γίνεται όμως πραγματικά με το DNA του Scott Kelly; Ακόμα και ο ίδιος εμφανίζεται πραγματικά έκπληκτος με αυτά που διαβάζει στις εφημερίδες, στο tweeter του:

Σύμφωνα με το nationalgeographic.com, η ιστορία του Kelly φαίνεται να έχει παρερμηνευτεί σε κάποια από τα αποτελέσματα της μελέτης που ζήτησε η NASA για τις επιπτώσεις της διαστημικής πτήσης, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση ανάμεσα έννοιες όπως «αλλαγές στη γενετική ακολουθία» και «αλλαγές στα επίπεδα έκφρασης γονιδίων».

Ο διαστημικός οργανισμός λέει ότι τα έγγραφα που θα αναφέρουν λεπτομερώς τα ευρήματα των αποτελεσμάτων, θα δημοσιευθούν αργότερα φέτος, και προς το παρόν ο Τύπος βασίζεται κυρίως σε ασαφείς διατυπώσεις και άλλες πληροφορίες που περιέχονται σε μια ενημέρωση της NASA.

Προτού, λοιπόν, αρχίσουν θεωρίες του τύπου «”επιμηκείνεται” η ανθρώπινη ζωή ύστερα από μεγάλη παραμονή στο διάστημα» και άλλα πολλά παρόμοια, καλό είναι να κάνουμε υπομονή και μείνουμε σε αναμονή για τα επίσημα αποτελέσματα όπως μας υποσχέθηκε.

diadrastika.com