Έμεινε Άφωνη όταν Διέκρινε Γνώριμα Χαρακτηριστικά σε Αυτό το Κομμάτι, από τον Πλανήτη Άρη!

Έμεινε Άφωνη όταν Διέκρινε Γνώριμα Χαρακτηριστικά σε Αυτό το Κομμάτι, από τον Πλανήτη Άρη!

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο κρατήρας Gale στον πλανήτη Άρη είναι μία περίεργη τοποθεσία, καθώς εκεί, έχουν εντοπιστεί αρκετά αντικείμενα που έγιναν θέματα προς συζήτηση επειδή ακριβώς είναι ή θυμίζουν πράγματα που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σε έναν πλανήτη που δεν φιλοξενεί και που υποτίθεται ότι δεν φιλοξένησε ποτέ του ζωή, σύμφωνα πάντα με τις επίσημες θέσεις της NASA και άλλων οργανισμών που ασχολούνται με τους πλανήτες, την βιολογία τους και άλλα πολλά.

Ίσως, το πιο χαρακτηριστικό από όλα όσα έχουν κατά καιρούς εντοπιστεί εκεί, θα ήταν σωστό να κατονομάσουμε εκείνο που άνετα μπορεί κάποιος να το περιγράψει ως σπίτι με δίρριχτη σκεπή. Επίσης, έχει εντοπιστεί κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως τοιχογραφία και πολλά άλλα. Άραγε, είναι πραγματικά ή αποτελούν παρειδωλίες όπως εύκολα τα κατηγοριοποιούν οι σκεπτικιστές;

Η αλήθεια είναι, ότι ένα από τα πολλά που κάνουν τον κόκκινο πλανήτη μυστηριώδη, είναι διάφορα αντικείμενα και δομές που θυμίζουν πέραν του δέοντος αρχαίους πολιτισμούς της Γης. Ανάμεσα σε όλα αυτά υπάρχουν αντικείμενα που παραπέμπουν σε αγάλματα, ή μάλλον, κομμάτια αυτών. Μπορεί όλα αυτά να είναι συμπτώσεις;

Ένα τέτοιο κομμάτι μοιάζει να είναι ο βράχος της φωτογραφίας, στον οποίο δεν είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς γνώριμα χαρακτηριστικά: τα μάτια, η μύτη, το στόμα, η γενειάδα είναι σαφώς ορατά. Το αντικείμενο εντόπισε η Sarah Runcie και ανήκει στο σύνολο φωτογραφιών του Curiosity: Sol 1033.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι παρόμοιο, καθώς έχει εντοπιστεί ένα κομμάτι που, με σχετική ευκολία, θα έλεγε κάποιος ότι βρέθηκε μία κεφαλή του Απόλλωνα στον Άρη.

Άραγε θα μπορούσαμε να πούμε ότι και αυτή η πιθανή κεφαλή, ανήκει σε κάποιον αρχαίο θεό;

Την αυθεντική εικόνα μπορείτε να την δείτε και να την περιεργαστείτε εδώ: https://mars.jpl.nasa.gov/msl-raw-images/msss/01033/mcam/1033MR0045210630204222E01_DXXX.jpg

Υπάρχουν πολλές θεωρίες που δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα που δεν μπορεί να διαχειριστεί η NASA. Μία από αυτές είναι ότι κάποτε, πολύ παλιά, ο Άρης είχε ζωή και διέθετε έναν ή περισσότερους νοήμονες πολιτισμούς. Είτε αυτοί ήταν αυτόχθονες, είτε έφτασαν από άλλους πλανήτες ή ακόμα και από την Γη όταν οι τότε κάτοικοι είχαν, ενδεχομένως, την τεχνολογία να φτάσουν σε άλλους μακρινούς κόσμους.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Η θεωρία αυτή, λύνει εύκολα το πως έχουν βρεθεί όλα όσα έχουν εντοπιστεί στην επιφάνεια του Άρη και ειδικά σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές. Μπορεί όλα αυτά να είναι συμπτώσεις;

Φυσικά, υπάρχει και συνωμοσιολογική πλευρά που ισχυρίζεται ότι βρίσκονται στον Άρη γήινοι που συνεργάζονται με εξωγήινους, αλλά αυτό είναι μία άλλη, εντελώς ξεχωριστή ιστορία.

Όπως, αντιλαμβάνεστε τέτοιου είδους εικόνες απαιτούν και ανοιχτό μυαλό που να μπορεί να κρίνει ή να αμφισβητήσει. Ίσως, μια μέρα η επιβίωσή μας να εξαρτάται από αυτό.

Σίγουρα θα βρεθούν πολλοί που θα πουν ότι πρόκειται για παιχνίδια του φωτός και της σκιάς, αλλά μία αντίθετη γνώμη δεν μπορεί να ανατρέψει μία άλλη, απλά συνυπάρχουν. Για όλα αυτά χρειάζονται στοιχεία που είτε θα διαψεύσουν είτε θα επιβεβαιώσουν κάποια ευρήματα.

Περιμένουμε τα σχόλιά σας

diadrastika.com