Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο καιρός χειραγωγείται

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

ΒΙΝΤΕΟ από ένα περίεργο τεράστιο «τετράγωνο σύννεφο» στον ουρανό έχει οδηγήσει πάρα πολλούς απλούς ανθρώπους να συμπεράνουν αυτό που έχουν σκεφτεί και ισχυρίζονται οι λεγόμενοι συνωμοσιολόγοι: ότι υπάρχει ένα απόλυτα μυστικό πρόγραμμα ελέγχου των καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ, ότι είναι πραγματικό και ότι η εικόνα το αποδεικνύει περίτρανα.

Το βίντεο, το οποίο έχει εμφανιστεί σχεδόν σε όλα τα social media και ειδικά στο Facebook, αλλά και στο YouTube και σε ιστοσελίδες, λέγεται ότι έχει κινηματογραφηθεί στο Tuscon της Αριζόνα.

Όπως βλέπετε και στην εικόνα αλλά και στο video που ακολουθεί στην συνέχεια παρακάτω, δείχνει ένα τεράστιο λευκό σύννεφο να εκτείνεται σε μεγάλο μέρος του ουρανού. Καθώς η κάμερα μας το δείχνει περιμετρικά, το σύννεφο φαίνεται να έχει τέλειες γωνίες 90 μοιρών και του δίνει την εμφάνιση ενός τετραγώνου.

Το βίντεο, μετά την ανάρτησή του στο Facebook, προκάλεσε καταιγισμό σχολίων και ​​εικασιών . Ωστόσο, η πλειοψηφία τους φαίνεται να περιστρέφεται γύρω από την απλή εξήγηση ότι κάποιος προσπαθεί να χειριστεί τα στοιχεία του καιρού και, ενδεχομένως, εκείνος που θα μπορούσε να το κάνει είναι το HAARP.

Το περίφημο πρόγραμμα ενεργητικής ακτινοβολίας υψηλής συχνότητας (HAARP) δημιουργήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση το 1993 και διοικείται από την Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό των ΗΠΑ.

Αν και ως επί το πλείστον «μυστική βάση», οι επικριτές κατηγορούν τον HAARP ότι προσπαθεί να οπλοποιήσει τον πλανήτη. Η κατηγορίες από τον απλό αμερικανό πολίτη -και όχι μόνο- είναι συγκεντρωτικά περίπου αυτές:

Το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και να ελέγξει τα πάντα από τον καιρό έως τους σεισμούς και να τα χρησιμοποιήσει ως όπλα. Άραγε οι κατηγορίες αυτές μπορούν να ευσταθούν;

Όπως μας ενημερώνει η express.co.uk, το HAARP εγκαταστάθηκε σε βάση Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σε απομακρυσμένο τμήμα της Αλάσκας, μακριά από τα μάτια των πολιτών, έως ότου η στρατιωτική συμμετοχή τερματίστηκε επισήμως το 2014. Τώρα, διοικείται από το Πανεπιστήμιο Fairbanks της Αλάσκας στη Gakona, το οποίο διοργανώνει περιηγήσεις στην εγκατάσταση.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, το HAARP δημιουργήθηκε να «αναλύει την ιονόσφαιρα και να διερευνά τις δυνατότητες ανάπτυξης τεχνολογίας ιονόσφαιρας για ραδιοεπικοινωνίες και επιτήρηση».

Ωστόσο, το θέμα δεν είναι τι αναγράφεται επίσημα, αλλά τι μπορεί να γίνεται ανεπίσημα και κρυφά. Έτσι, ορισμένοι συνωμοσιολόγοι είναι πεπεισμένοι ότι ο στρατός εξακολουθεί να εμπλέκεται και ήταν ή είναι ακόμα πραγματικά έτοιμος να διερευνήσει πώς και με ποιό τρόπο να χειραγωγήσει τον καιρό ως όπλο εναντίον άλλων χωρών και ακόμη πώς να προκαλέσει σεισμούς ή εκρήξεις ηφαιστείων.

Το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα – που διευθύνεται από το USAF, το ναυτικό των ΗΠΑ και ερευνητικές εταιρείες – μελετά μια ενεργητική και δραστήρια περιοχή της ανώτερης ατμόσφαιρας.

Πολλοί, συμπεριλαμβανομένου του Huge Chaves, ηγέτη της Βενεζουέλας, ισχυρίζονται ακόμη ότι το HAARP μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προκαλέσει τρομακτικά πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του σεισμού της Αϊτής το 2010.

Στο geoengineeringwatch.org μπορείτε να δείτε αρκετές εικόνες δορυφορικές και άλλες με τετράγωνα και άλλα σύννεφα που προκαλούν τόσο το μάτι όσο και την σκέψη.

Ανάμεσα σε πολλά σχόλια για το επίμαχο «τετράγωνο σύννεφο» ξεχωρίζουν και εκείνων που πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι ένα τρικ, μία φάρσα με χρήση του CGI, ή ότι έχει δημιουργηθεί στο iPhone με το After Effects CS6 χρησιμοποιώντας το 3D Camera Tracker.

Πάντως, ο Scott Brando, τον οποίο επικαλείται συχνά η express.co.uk για παρόμοια θέματα και ζητήματα με ΑΤΙΑ και άλλα παρόμοια και ο οποίος διαχειρίζεται τον ιστότοπο debugging Ufoofinterest.org, δήλωσε: «Δεν είναι φάρσα αλλά απλώς ένα φυσικό φαινόμενο».

Δείτε και ένα σχετικό video: Mysterious ‘Square’ Cloud Spotted in the Sky

diadrastika