Μπάνιο με Άλατα Epsom Διώχνει τις Φλεγμονές, τις Τοξίνες και προσφέρει ισχυρά οφέλη για την υγεία

Μπάνιο με Άλατα Epsom Διώχνει τις Φλεγμονές, τις Τοξίνες και προσφέρει ισχυρά οφέλη για την υγεία

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Πολλές κουλτούρες στον κόσμο χρησιμοποιούν άλατα Epsom εδώ και πολλά χρόνια, λόγω των ποικίλων ωφέλιμων ιδιοτήτων τους, όπως για παράδειγμα στις θεραπείες αποτοξίνωσης σώματος, αλλά ακόμα και στην κηπουρική όσο και σαν καθαριστικό οικιακής χρήσης.

Διαβάστε επίσης: Άλατα Epsom: ΜΑΘΕΤΕ τα Απίστευτα ΟΦΕΛΗ τους για την ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Είναι φθηνά και τα βρίσκετε εύκολα.  Το όνομά τους προέρχεται από την πικρή αλατώδη πηγή Epsom στο Surrey της Αγγλίας. Το άλας αυτό είναι διαφορετικό από άλλα, καθώς είναι μια φυσική καθαρή ανόργανη ένωση μαγνησίου και θειικού άλατος, που μαζί προσφέρουν ισχυρά οφέλη για την υγεία και την αποτοξίνωση ολόκληρου του οργανισμού.

Απορροφούνται εύκολα από το δέρμα και εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος. Το δέρμα είναι μια πορώδης μεμβράνη που τα απορροφά και αφαιρεί τις τοξίνες. Πώς γίνεται αυτό;

Όταν τα Άλατα Epsom προστίθενται σε νερό μπάνιου, διεγείρουν μια διαδικασία γνωστή ως αντίστροφη όσμωση, η οποία εξαλείφει το αλάτι και τις επικίνδυνες τοξίνες από το σώμα αφήνοντας χώρο για να εισέλθει το μαγνήσιο και το θειικό άλας στο σύστημα του οργανισμού.

Το μαγνήσιο είναι εξαιρετικά σημαντικό για τα περισσότερα από 325 ένζυμά του, καταπραΰνει τις φλεγμονές, ενισχύει τη λειτουργία των νεύρων και των μυών, ενισχύει τη ροή του αίματος και οξυγονώνει όλο το σώμα. Το θεϊκό άλας είναι ένα κι ένα για υγιές δέρμα, τους ιστούς των νεύρων και τις αρθρώσεις. Αυτό το μείγμα αφαιρεί τις τοξίνες και βοηθά να δημιουργηθούν βασικά πρωτεϊνικά μόρια στον ιστό του εγκεφάλου.

Η χρήση στην μπανιέρα των αλάτων Epsom βοηθούν στις περιπτώσεις μυϊκών πόνων, στους μύκητες του μεγάλου νυχιού στα πόδια, στην ουρική αρθρίτιδα, στα διαστρέμματα, στους μώλωπες και πολλά άλλα.

Είναι σημαντικό και πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΗ αν είστε έγκυες γυναίκες, άτομα με καρδιαγγειακά νοσήματα, αν έχετε ανοιχτά εγκαύματα ή πληγές, αν έχετε αφυδάτωση. Πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν κάνετε οποιουδήποτε είδους χρήση αυτών των αλάτων.

Πως θα χρησιμοποιήσετε τα άλλατα Epsom στο μπάνιο:

Θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 40 λεπτά και περισσότερο στην διάθεσή σας, καθώς το σώμα χρειάζεται μόνο 20 λεπτά για την εξάλειψη των τοξινών και άλλα 20 επιπλέον για να απορροφήσει τα μέταλλα από το νερό του μπάνιου. Σε ένα λουτρό γεμάτο με ζεστό νερό, προσθέστε τα άλατα Epsom στις ποσότητες που αναφέρονται παρακάτω:

Παιδιά κάτω από 30 κιλά:
Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι αλάτων σε ένα κανονικού μεγέθους μπάνιο.

Ενήλικες μεταξύ 30-45 κιλά:
Προσθέστε 1 φλιτζάνι αλάτων σε ένα κανονικού μεγέθους μπάνιο, ενώ για κάθε επιπλέον 22 κιλά προσθέτετε περίπου μισό φλιτζάνι αλάτων.

Διαβάστε επίσης: Ρίχνει Άλατα στο Σαμπουάν και Μπαίνει για Ντους. Ο λόγος;

Πρόσθετες συμβουλές:

Για να ενισχύσετε τα οφέλη του αντιοξειδωτικού σας λουτρού, προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, το οποίο είναι ευεργετικό για το δέρμα και περιέχει πολυφαινόλες. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ακόμη σκόνη τζίντζερ ή καγιέν για να αυξήσετε τα επίπεδα θερμότητας και να διώξετε περισσότερες τοξίνες.

Αποφύγετε το σαπούνι, καθώς θα παρέμβει στη διαδικασία αποτοξίνωσης και στη δράση των αλάτων. Στη συνέχεια, ξεκουραστείτε για 1-2 ώρες ΕΚΤΟΣ αν έχετε αρθριτικά στις αρθρώσεις, οπότε πρέπει να είστε σε συνεχή δραστηριότητα όσο το δυνατόν περισσότερο για να προστατέψετε τις αρθρώσεις από συμφόρηση.


Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

livingtraditionally.com Μετάφραση-Απόδοση diadrastika.com

loading...