Ανακάλυψε η NASA μία Τιτάνια Δομή ενός Υπερεξελιγμένου Νοήμονα Πολιτισμού Έτη Φωτός Μακριά;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Ανακάλυψε η NASA μία Τιτάνια Δομή ενός Υπερεξελιγμένου Νοήμονα Πολιτισμού
Έτη Φωτός Μακριά;

Ο κόσμος μας περιστοιχίζεται από μυριάδες ενδείξεις οι οποίες, ανάλογα με την οπτική γωνία που μπορεί να τις επεξεργαστεί το μυαλό, μπορούν να παρέχουν συμπεράσματα, άλλοτε ασφαλή, άλλοτε όχι και το τόσο.

Σε αυτή την κατηγορία φαίνεται να ανήκει μια εκπληκτική εικόνα που «πιάστηκε» από τα τηλεσκόπια της NASA με στόχο έναν γαλαξία έξι τετράκις εκατομμύρια μίλια μακριά, η οποία έχει προκαλέσει πολλές εικασίες, όπως ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος έχει ανακαλύψει το Ουράνιο Βασίλειο του Θεού, τον Παράδεισο. Είτε, ακόμη-ακόμη ότι ανακάλυψε μία τεράστια κατασκευή ενός υπέρ-εξελιγμένου εξωγήινου πολιτισμού.

Ορισμένοι φανατικοί πιστοί, με παράδοξα επιχειρήματα, προσπαθούν να πείσουν πως αυτό που εντόπισε η Αεροδιαστημική Υπηρεσία, ουσιαστικά είναι ένα μέρος κατ’ εικόνα του Θεού ο οποίος είναι πανταχού παρόν και καταλαμβάνει όλο το Σύμπαν.

Διάφοροι κύκλοι με νεομυθολογικές τάσεις και, ενδεχομένως, χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο, ισχυρίζονται ότι ουσιαστικά η ανακάλυψη αφορά μία τιτάνια δομή ενός αδιανόητα -για τα δικά μας δεδομένα- εξελιγμένου νοήμονα πολιτισμού που «έχτισε» εκεί το «βασίλειο» ή το «εργαστήριό» του, κάτι αποδεικνύεται από τα γεωμετρικά στοιχεία επάνω του.

Άραγε, αυτές οι θεωρίες θα μπορούσαν να έχουν μία, έστω, στοιχειώδη βάση ή μήπως η εικόνα από τα πέρατα του διαστήματος είναι απλά μία παρειδωλία που μπερδεύει το μυαλό μας;

Ας δούμε τι λέει η NASA σύμφωνα με την express.co.uk:

Το Nuclear Spectroscopic Telescope Array της NASA (εν συντομία NuSTAR) είχε ως στόχο ένα πάλσαρ (ή αστέρι νετρονίων) που ονομάζεται PSR B1509-58 σε μια ασύλληπτη απόσταση από τη γη.

Οι πληροφορίες που έλαβαν από το φασματικό τηλεσκόπιο και οι οποίες, ουσιαστικά, αποτελούν, εικόνα πριν από 17.000 έτη φωτός μακριά, είναι μία οπτασιακή φιγούρα ενός τεντωμένου χεριού – το οποίο έγινε γνωστό ως «Χέρι του Θεού».

Στην συνείδηση και στο μυαλό πολλών ανθρώπων αυτή η «απόκοσμη» εικόνα είναι τόσο ισχυρή που πολλοί σχολίασαν ότι η NASA είχε εντοπίσει τον ίδιο τον Παράδεισο είτε την περίπλοκη δομή ενός απομακρυσμένου πολιτισμού.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Επιστημονικά, το «χέρι» πιστεύεται ότι είναι τα υπολείμματα ενός αστέρα που εξελίχθηκε σε σουπερνόβα και «εξάπλωσε» ένα τεράστιο σύννεφο υλικού, αφήνοντας το pulsar PSR B1509-58 στη θέση του.

Το υπόλοιπο σύννεφο όταν προβληθεί μέσω ακτίνων Χ υψηλής ενέργειας εμφανίζεται ως ένα πράσινο, κόκκινο και μπλε χέρι, 175 έτη φωτός εκπληκτικής έκτασης.

Η βασική ερευνήτρια του Τηλεσκοπίου NuSTAR , κυρία Fiona Harrison, από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας στην Πασαντένα, δήλωσε:

«Η μοναδική άποψη του NuSTAR, με ακτίνες Χ υψηλότερης ενέργειας, μας δείχνει καλά μελετημένα αντικείμενα και περιοχές, “κάτω από ένα εντελώς νέο πρίσμα φωτός”.

Η νέα εικόνα απεικονίζει ένα παλμικό ανεμόμυλο, που παράγεται από το πυκνό απόθεμα ενός αστέρα που εξερράγη σε μια σουπερνόβα.

Αυτό που έμεινε πίσω είναι ένα pulsar, που ονομάζεται PSR B1509-58 (B1509 εν συντομία), το οποίο περιστρέφεται περίπου 7 φορές ανά δευτερόλεπτο και φυσάει έναν άνεμο σωματιδίων σε υλικό που εκτοξεύτηκε  κατά τη διάρκεια θανάτου του αστεριού.

Καθώς αυτά τα σωματίδια αλληλεπιδρούν με κοντινά μαγνητικά πεδία, παράγουν μια λάμψη ακτίνων Χ σε σχήμα χεριού».

Ανακάλυψε η NASA μία Τιτάνια Δομή ενός Υπερεξελιγμένου Νοήμονα Πολιτισμού Έτη Φωτός Μακριά;

Ο παλμός βρίσκεται κοντά στο φωτεινό άσπρο σημείο της εικόνας, αλλά δεν μπορεί να ειδωθεί, δήλωσαν αξιωματούχοι της NASA.

Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι αν το εκτοξευόμενο υλικό παίρνει πραγματικά το σχήμα ενός χεριού ή αν η αλληλεπίδρασή του με τα σωματίδια του pulsar είναι που το κάνει να φαίνεται ακριβώς έτσι.

Ο Hongjun An, του Πανεπιστημίου McGill στο Μόντρεαλ, δήλωσε:  «Δεν γνωρίζουμε αν το σχήμα του χεριού είναι οπτική ψευδαίσθηση. Με το NuSTAR, το χέρι μοιάζει περισσότερο με μια γροθιά, που μας δίνει κάποιες ενδείξεις».

Το κόκκινο σύννεφο που εμφανίζεται στις άκρες των δακτύλων είναι μια ξεχωριστή δομή που ονομάζεται RCW 89.

Όπως καταλαβαίνετε, με βάση αυτά τα επιστημονικά δεδομένα, αυτό που «έπιασε» η NASA δεν είναι ούτε ο Παράδεισος ούτε κάποια τεράστια δομή εξωγήινων.

Άραγε, θα μπορούσε ο Θεός να κατοικεί σε κάποιο σημείο του Σύμπαντος ή θα μπορούσε να καταλαμβάνει όλο το σύμπαν, όπου με τις δυνατότητες της τεχνολογίας θα μπορούσαμε να τον εντοπίσουμε; Αν θέλετε, αφήστε την γνώμη σας στα σχόλια παρακάτω.

Δείτε και το σχετικό video για το λεγόμενο «Χέρι του Θεού»:

Για υπότιτλους:
Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

PSR B1509-58

diadrastika.com