Οι Σκοτεινές Δυνάμεις Ενισχύονται. Το Βατικανό Παραμονεύει.

Οι Σκοτεινές Δυνάμεις Ενισχύονται. Το Βατικανό Παραμονεύει

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ζούμε σε περίεργες εποχές. Αλλά και πάλι, υπήρξε ποτέ ένα σημείο στην ιστορία που δεν ήταν παράξενο; Για ένα μυστηριώδη λόγο, οι περιπτώσεις υποτιθέμενης δαιμονικής κατοχής έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Μπορεί σε ταινίες θρίλερ να διασκεδάζουμε, όμως η πραγματικότητα φαίνεται πιο τρομακτική από αυτά.

Θρησκευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο έχουν αναφέρει μια εκθετική αύξηση του ποσού των εξορκισμών που εκτελούνται από τους κληρικούς και πολλές εκκλησίες δεν μπορούν να καλύψουν το ζήτημα λόγω έλλειψης εκπαιδευμένων εξορκιστών.

Το πρόβλημα φαίνεται να είναι σοβαρότερο απ’ ότι φαίνεται, καθώς λέγεται ότι το αντιμετωπίζουν σοβαρά ακόμα και εκκλησίες αντικρουόμενων δογμάτων και συμφερόντων ενώ προβληματίζουν τους παγκόσμιους θρησκευτικούς ηγέτες τους. Ανάμεσα σε αυτούς φαίνεται να είναι και ο ίδιος ο Πάπας, αφού το Βατικανό έχει εκδώσει έκκληση για να αυξηθεί η εκπαίδευση εξορκισμού προκειμένου να καταπολεμήσει τις δαιμονικές δυνάμεις που φέρονται να κατατρέχουν πολύ κόσμο σε μεγάλο πληθυσμό του πλανήτη.

Τι συμβαίνει; Είναι άραγε απλά ένα ψυχοκοινωνικό φαινόμενο, που για κάποιο λόγο πολλαπλασιάζεται; Ή μήπως πραγματικά οι Σκοτεινές Δυνάμεις και οι απεχθείς προσθέσεις τους βρίσκονται σε άνοδο; Για το Βατικανό, αυτό το τελευταία, φαίνεται να είναι μία δυσάρεστη πραγματικότητα.

Σε μια συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Βατικανού, σύμφωνα με το vaticannews.va, ο Ιταλός ιερέας και εκπαιδευμένος εξορκιστής Benigno Palilla λέει ότι οι αναφορές για δαιμονικές καταλήψεις έχουν αυξηθεί εδώ και μερικά χρόνια και συνεχίζουν να αυξάνονται. Μόνο στην Ιταλία, πάνω από μισό εκατομμύριο περιπτώσεις κατοχής αναφέρθηκαν πέρυσι.

Ο Palilla κατηγορεί για την αύξηση του φαινομένου την επίσης αυξανόμενη δημοτικότητα των αποκρυφιστικών πεποιθήσεων και πρακτικών όπως οι κάρτες ταρώ, την μαντεία, και ενδεχομένως τα λεγόμενα «τραπεζάκια», το γνωστό ouija καθώς και άλλες φαινομενικά αβλαβείς δραστηριότητες ανάλογου περιχομένου. Ισχυρίζεται ότι με όλα αυτά οι άνθρωποι εν αγνοία τους «ανοίγουν την πόρτα στον διάβολο και στην κατοχή».

Ο Palilla υποστηρίζει ακόμα ότι ενώ υπάρχουν πολλοί αυτοδίδακτοι εξορκιστές που διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους ως απάντηση στο αυξανόμενο πρόβλημα δαιμονικής κατοχής, αυτοί δεν είναι παρά ερασιτέχνες και είναι πιθανόν να κάνουν αρκετά λάθη. Προτείνει, λοιπόν, ότι πρέπει να υποβληθούν σε μαθητεία μέσα στους κόλπους της εκκλησίας για να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διαχειριστούν σωστά τον κίνδυνο που καιροφυλακτεί, αλλά και να αντιμετωπίσουν σωστά αθώα παιδιά που ουρλιάζουν στο κρεβάτι τους, πως να ρίχνουν αγιασμένο νερό κλπ.

Αν, λοιπόν, σας ενδιαφέρει να ανταποκριθείτε στην «αγγελία» του Βατικανού για να εκπαιδευτείτε ως εξορκιστής, το Pontifical Athenaeum Regina Apostolorum, το καθολικό εκπαιδευτικό ίδρυμα με έδρα τη Ρώμη, θα αφιερώσει έξι ημέρες του Απριλίου στον εξορκισμό, στους δαίμονες και στην καταπολέμηση των δυνάμεων του Σατανά. Ψάχνετε για αλλαγή σταδιοδρομίας, να η ευκαιρία…

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Πέρα όμως από την πλάκα, ίσως θα πρέπει και εμείς οι άνθρωποι να «δούμε» τι μπορεί να συμβαίνει. Πέρα από τις αναφορές για καταλήψεις από δαίμονες, πολλά περίεργα, παράξενα και αλλόκοτα συμβαίνουν στον κόσμο μας. Δυστυχήματα, αρρώστιες, απανωτές ατυχίες και ανημπόριες, που την μία μαθαίνεις ότι συμβαίνουν στην απάνω γειτονιά και την άλλη να σαρώνουν την κάτω και αργότερα την δική σου…

Στην θέση «γειτονιά» βάλε ό,τι θες: περιοχή, δήμο, νομό, χώρα, συγγενείς, φίλους, συναδέλφους, κοινωνικές ομάδες κλπ κλπ.

diadrasika.com