Κάτι περίεργο συμβαίνει τις νύχτες στον ουρανό. Πρόωρη Αναστροφή των Πόλων της Γης;

Κάτι περίεργο συμβαίνει τις νύχτες στον ουρανό.
Πρόωρη Αναστροφή των Πόλων της Γης;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όλο και περισσότεροι στο κόσμο παρατηρούν κάτι περίεργο να συμβαίνει στους νυχτερινούς ουρανούς των χωρών τους. Όταν, μάλιστα, διαπιστώνουν μέσω των social media, κυρίως, ότι δεν είναι οι μοναδικοί που το αντικρίζουν, τότε, αρχίζουν και αναρωτιούνται αν αυτό συμβαίνει παγκόσμια, αν είναι κάτι ανησυχητικό ή εντελώς φυσιολογικό.

Αυτό που παρατηρούν είναι ότι ο νυχτερινός ουρανός έχει γίνει πολύ φωτεινότερος από ότι είναι συνήθως. Υπάρχουν νύχτες που δεν είναι τόσο σκοτεινές όσο θα έπρεπε και όλα γύρω φαίνεται να διαθέτουν μία λαμπρότητα, λες και η πηγή φωτός βρίσκεται στο φεγγάρι, αλλά αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι δυνατόν, γιατί ο δορυφόρος μας είναι ετερόφωτος και το φως προέρχεται από την περιοχή όπου βρίσκεται ο αυτόφωτο Ήλιος, αλλά κατά την διάρκεια της νύχτας αυτό το φως δεν θα έπρεπε να είναι ορατό, ούτε η νύχτα να φαίνεται φωτεινότερη.

Αυτό το παράδοξο και προς το παρόν ανεξήγητο φαινόμενο έχει αρχίσει και παρατηρείται σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, αλλά κυρίως έγινε αντιληπτό και παρατηρήθηκε στις ΗΠΑ. Στις 12 Μαρτίου 2018, οι κάτοικοι του Wellington, Ohio, παρακολούθησαν έναν πιο φωτεινό νυχτερινό ουρανό. Ο λόγος για αυτές τις μυστηριώδεις λάμψεις πέρα από τον ορίζοντα δεν έχει διευκρινιστεί.

Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παρατηρούν ότι κάτι παράξενο συμβαίνει στον ουρανό. Με πιο απλά λόγια θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε ως εξής: Ο νυχτερινός ουρανός έγινε πολύ φωτεινότερος και η περίεργη φωτεινότητα προέρχεται από τον τόπο όπου βρίσκεται ο Ήλιος. Αυτή η λαμπρότητα εξαπλώνεται σε όλο τον ορίζοντα, σαν ο ήλιος να μην κρύβεται πια πίσω από τον ορίζοντα τη νύχτα, αλλά σαν να έχει μετακινηθεί πίσω από αυτόν!

Η ίδια φωτεινότητα έχει παρατηρηθεί από τους κατοίκους της πόλης της Opononi στην Νέα Ζηλανδία, όπου στα δυτικά παρατηρείται μια ασυνήθιστη λαμπρότητα μετά τη δύση του ηλίου.

Η παραδοξότητα του φαινομένου θα μπορούσε σχετικά εύκολα να εξηγηθεί με υπερβολική φωτορρύπανση των πόλεων, με αντανάκλαση από σύννεφα που έχουν κατέβει πολύ χαμηλά κλπ, όμως όλα αυτά προϋποθέτουν και κάποιες ατμοσφαιρικές συνθήκες οι οποίες φαίνεται λίγο απίθανο να συμβαίνουν απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη, σε διάφορα σημεία και στα δύο ημισφαίρια.

Τι συμβαίνει; Μία ερώτηση που περνάει από το μυαλό αρκετών οι οποίοι δεν είναι επιστήμονες είναι η εξής: Μπορούν όλες αυτές οι ανωμαλίες να συσχετιστούν με μια πρόωρη αναστροφή των πόλων της Γης; Ακούγονται τόσα πολλά για το θέμα αυτό, τελευταία. Ποιός θα μπορούσε να δώσει μία καλή και πειστική εξήγηση;

Μία άλλη ερώτηση είναι και ετούτη: αν αυτό που συμβαίνει έχει να κάνει με την μαγνητοσφαιρική ασπίδα του πλανήτη μας; Μπορεί να έχει αποδυναμωθεί τόσο που ο ηλιακός άνεμος διαπερνά ελεύθερα μέσα από αυτήν και προκαλεί αυτή την περίεργη λαμπρότητα;

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Όποιος θα μπορούσε να έχει μία απάντηση ας την αφήσει στα σχόλια.

Δείτε τα βιντεάκια που ακολουθούν και θα καταλάβετε καλύτερα

Για υπότιτλους:
Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

People around the world notice that something strange is going on in the sky

Something mysterious seems to be going on in the night sky…

Orange glowing light near London Ontario

https://youtu.be/7mRYXGXJtt0

diadrastika.com